Girona

1a divisió

Àlex Moreno

Escalada al Benito Villamarín

Oriol Alsina va fitxar Àlex Moreno per al Llagostera (2a B) provinent del juvenil A del Barça

“És el lateral més complet de primera divisió; si ens fixem en el rendiment i aptituds, és un dels màxims candidats a anar al mundial”

La temporada d’Àlex Moreno és una de les molt bones notícies del Betis de Manuel Pellegrini. L’equip està en un estat de forma immillorable: a la lliga, tercer classificat, i a l’Europa League és líder del grup C després de guanyar contra el Hèlsinki i el Ludogorets. L’afició verd-i-blanca festeja els triomfs d’un Betis cada vegada més madur en el seu futbol. Per entendre el joc vistós dels sevillans, podem mirar el lateral esquerre, la posició de la qual Moreno s’ha apoderat i des de la qual ha posat, de nou, el seu nom en el lloc més alt del panorama futbolístic europeu. Les primeres passes del futbolista van ser al seu poble natal, Sant Sadurní d’Anoia. Després d’una estada al Vilafranca, a l’edat de juvenil de segon any, va fitxar per l’equip de divisió d’honor del Barça. Un any gris i de transició per a un jove futbolista que encara havia de mostrar al futbol amateur del que era capaç.

La porta del Llagostera

Un dels tècnics que es van fixar en el jove jugador va ser Oriol Alsina, actualment entrenador del Badalona Futur a segona divisió FEF. El d’Arenys de Mar va fixar-se en un futbolista que qualifica de “molt complet”. “El vaig descobrir un any abans que jugués amb el juvenil del Barça. Nosaltres, el Llagostera, competíem a tercera divisió i volíem fitxar del Vilafranca. L’entrenador del primer equip era l’Agustín Pujibert, el mític Puchi, que ja em va dir que al juvenil hi havia un noi amb molt de talent”, va comentar Alsina. Després de perdre la pugna amb el Barça, l’any següent, Moreno va debutar en el futbol amateur amb el Llagostera, un club que militava a segona divisió B.

Una escalada a l’elit

Poc va durar l’etapa del jugador a terres gironines ja que en acabar la temporada 2012/13 va fer el salt al Mallorca de segona divisió. Quan va aterrar a Llagostera, Àlex Moreno va arribar amb la carta d’extrem ofensiu, però les coses van canviar. “Ell era un futbolista que jugava d’extrem i, a mesura que va anar avançant el temps, es va ressituar al lateral esquerre. Sempre ha tingut molt de recorregut a dins del camp i el futbol ha evolucionat molt. Els laterals cada cop són més ofensius. Ara bé, de jugadors amb les seves característiques n’he vist molt pocs, i esquerrans encara menys”, va dir el seu extècnic a Llagostera. Amb tan sols 20 anys, Moreno va jugar 31 partits i va anotar dos gols en la seva estrena a l’elit. Només un any van tardar els aficionats a veure’l a primera divisió, aquesta vegada amb la samarreta del Rayo Vallecano.

La projecció prevista

“És un jugador que t’agafa tota la banda, és molt bo ofensivament i ha progressat molt, sobretot en l’aspecte defensiu. És un jugador total”, explicava Alsina sobre les últimes temporades del futbolista català a l’elit. Actualment, Moreno és indiscutible a la banda esquerra del Villamarín i en les últimes quatre temporades ha disputat 108 partits oficials, entre lliga, copa i Europa League. Aquest fet no ha agafat a contrapeu Oriol Alsina: “No em sorprèn la seva regularitat a primera. Té una trajectòria espectacular. Des d’aquell moment a Vilafranca, vèiem que seria un futbolista determinant allà on anés.” Més enllà del que passa al terreny de joc, Alsina també el defineix com a persona, un aspecte molt important per a molts tècnics. “És un noi molt humil. Està rodejat de persones molt agraïdes, com per exemple els seus pares, que el portaven als campus d’estiu d’aquí per agrair el nostre fitxatge”, diu Alsina.

Pel bon camí

Quan falten prop de dos mesos per a l’inici del mundial de Qatar, Àlex Moreno està recollint mèrits per entrar a la llista final de Luis Enrique, malgrat el concepte de meritocràcia que va definir ahir a la sala de premsa el tècnic asturià. Alsina, per altra banda, creu que és un perfil que podria encaixar: “Per mi, ara mateix, comparant-lo amb els laterals esquerres que hi ha a primera, és un dels màxims candidats a anar convocat. Després, hem de valorar molts factors que depenen de cada entrenador. Si no és internacional per a Espanya, en qualsevol altre país ho seria. El destacaria com un dels millors laterals que hi ha a primera a Europa”, sentencia Alsina amb fermesa. Demà, Moreno s’enfrontarà amb el Girona al Villamarín, un partit que servirà als gironins per mesurar el seu grau competitiu

136
partits a primera.
El català ha jugat 6 anys a l’elit, amb el Rayo (2) i el Betis (4).
21
gols
en 11 temporades. 6 a primera.
450
min.
Rui Silva i Moreno, fixos a la lliga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)