Girona

Les errades defensives condemnen al Girona davant la Real (3-5)

El Girona ha perdut de manera contundent a casa, no pel joc, sinó pels cinc gols que ha rebut a Montilivi davant la Real Sociedad (3-5). El conjunt de Míchel, després d’avançar-se fins a dues vegades al marcador, ha cedit terreny i un seguit de badades defensives i desajustaments locals han acabat portant els tres punts cap a Donosti.

El matx ha iniciat amb un tempteig entre els dos equips amb la pilota. Sense gaire profunditat, el Girona ha dominat bé la sortida de pilota. Això no obstant, al minut vuit, un mal refús de Bernardo ha permès que la Real anotés el primer gol del matx amb una bona passada de Take Kubo per la banda dreta a Sorloth. El davanter noruec ha marcat a plaer contra un Juan Carlos que no ha pogut fer-hi res.

El conjunt txurri-urdin ha fet valer la confiança al mig del camp per tornar a avisar. Aquesta vegada en un xut llunyà de Brais Méndez. Montilivi s’ha anat refredant així com el joc dels de Míchel. De mica en mica, i a base de jugades individuals d’Arnau i Riquelme, el Girona ha trepitjat camp rival amb bones transicions.

Pocs minuts més tard, Riquelme ha firmat una autèntica obra d’art per fer tremolar la porteria i Montilivi. El madrileny ha rebut una pilota passada la divisòria i ha avançat fins a definir per l’escaire des de la distància. Remiro i els defensors no hi han pogut fer res. Sense temps a reaccionar, els de Míchel han donat la volta al resultat. En una pilota aturada i després d’un rebot defensiu, Bernardo ha tornat a penjar la pilota perquè Arnau, de segona línia, ha rematat amb el cap al pal curt. Montilivi i l’equip, han reaccionat al primer gol dels bascos.

Els d’Imanol han tornat a posar una marxa més amb l’esfèrica i Zubimendi ha trencat línies amb una passada aèria a dins l’àrea a Sorltoh perquè tornés a anotar gol. Màxima efectivitat dels dos conjunts en una primera meitat amb molt de ritme.

A la represa, el Girona ha respost de la millor manera amb una ràpida transició que ha suposat el tercer gol. El Taty ha dividit amb pilota fins a la frontal i ha decidit tirar a porteria. Remiro, poc contundent, no ha pogut evitar que la pilota entrés a porteria.

Al minut deu de la segona meitat, Salva Fúnez, en funcions d’entrenador, ha efectuat el primer canvi del Girona. Yangel Herrera ha retornat a disposar de minuts després de la seva lesió. El canvi per Manu Vallejo, molt aplaudit, ha deixat veure la voluntat del conjunt gironí en reforçar el centre del camp.

El joc s’ha aturat durant uns minuts per revisar un gol de Brais Méndez que ha acabat pujant al marcador. Després d’una falta de Miguel a l’esquerra, una falta lateral ha estat pescada per Méndez que ha desviat la pilota a dins de la porteria de Juan Carlos.

La definició de partit boig s’ha accentuat a Montilivi. La Real ha tornat a trobar or en una jugada aïllada. Bernardo ha ensopegat i ha donat, sense voler-ho, l’acció del quart gol basc. Zubimendi ha posat la puntera del peu per situar el quart gol del seu equip. Una muntanya russa d’emocions a Montilivi.

Les accions ofensives no han donat peu a cap moment de tranquil·litat a Girona. Primer amb una triple oportunitat a dins l’àrea on Yangel ha pogut trobar l’empat. En segon lloc, després d’una falta no xiulada a Bernardo que Sortloth, sol davant Juan Carlos, ha enviat al pal. El ritme, frenètic, s’ha traduït en un contracop de la Real que ha segellat la victòria de la Real. L’autor del gol ha estat Take Kubo que ha creuat un xut potent al pal esquerre de la porteria gironina.

L’àrbitre del matx ha afegit set minuts on el Girona no ha deixat de pedalar en atac. Riquelme, en un xut tou, no ha pogut reduir distàncies. El marcador no s’ha mogut i els gironins han sumat la quarta derrota de la temporada.