Girona

El que importa és el final

Amb set punts en set jornades el Girona ha arrencat millor que el curs en què va acabar desè i pitjor que la temporada del descens

Els gironins han fet més gols que en cap altre curs a l’elit, però també n’han encaixat més

Ja hi ha pocs dubtes que en aquest inici de temporada el Girona ha transmès millors sensacions que no pas resultats, perquè amb set punts en set jornades el balanç numèric queda una mica curt. I és que al ritme d’un punt per jornada el destí dels gironins queda clar que seria el de patir per la permanència fins a l’últim sospir, ja que els 38 punts no t’asseguren ni de bon tros la salvació per molt que en les darreres temporades hagin estat suficients. Per això el millor que poden fer els blanc-i-vermells de moment és pensar que, si són capaços de corregir els errors que han comès fins ara sobretot en l’aspecte defensiu, els resultats acabaran arribant perquè de senyals que ho facin creure n’hi ha, i no pas pocs. Però de moment, i això és indiscutible, la realitat és la que és i el Girona, amb set punts, necessita millorar, encara que de moment li serveixin per mantenir tres punts de marge respecte a la zona de descens.

Inicis de tota mena

Si una altra cosa pot tenir ben clara el Girona és que tot el que ha fet fins ara serveix de ben poc, i és que en té la millor demostració possible en l’anterior i primera etapa que va viure a primera divisió. Perquè en els dos anys que els gironins van estar a l’elit curiosament quan millor van començar va ser quan pitjor van acabar, ja que ara mateix les xifres dels de Míchel són millors que les que va signar l’equip de Pablo Machín en les primeres set jornades de la temporada 2017/18, en què l’equip va acabar en la desena posició, mentre que són pitjors que les que va signar l’equip d’Eusebio Sacristán, que va acabar perdent la categoria en la temporada 2018/19.

Concretament, en el primer curs a l’elit el Girona va sumar només sis punts en les set primeres jornades, un menys que en l’actualitat, amb una victòria contra el Màlaga (1-0) i els empats contra l’Atlético (2-2), a casa, i als camps del Leganés (0-0) i el Celta (3-3). I és que en aquell curs el Girona no va alçar el vol fins a la jornada 9, quan va encadenar tres victòries i va iniciar una escalada que el va fer arribar a somiar amb la lluita per Europa. El curs següent, en canvi, el Girona va arrencar amb bona nota, sumant nou punts en set jornades amb les victòries contra el Vila-real (0-1) i el Celta (3-2), i els empats contra el Valladolid (0-0), el Barça (2-2) i l’Osca (1-1). La bona dinàmica es va allargar durant la primera volta, però el que va passar després en la segona ja ho sap tothom, amb 14 derrotes en 19 partits que van enviar l’equip de dret a segona divisió A.

Els senyals a controlar

Queda clar, doncs, que per imaginar un final de temporada al Girona encara li queda molt camí per recórrer. Ara bé, hi ha elements que sí que els de Míchel han de tenir molt presents per treballar en les properes setmanes i, encara més, aprofitant l’aturada que suposarà la disputa del mundial de Qatar als mesos de novembre i desembre. I és que en aquest sentit el Girona ha encaixat més gols en aquestes set primeres jornades que en l’inici de les dues anteriors temporades a primera. Per poc, això sí, ja que ara els gironins n’han encaixat 12, davant els 10 de la primera temporada i els 11 de la segona, la del descens. Lògicament, els cinc gols que va marcar diumenge a Montilivi la Real Sociedad condicionen de valent aquesta xifra, però no deixa de ser un senyal d’alarma per al vestidor gironí, que pateix una sagnia preocupant al darrere amb massa errors individuals que perjudiquen greument els resultats de l’equip.

No tot és negatiu en l’aspecte golejador, i és que si en una cosa el Girona està millorant clarament els registres anteriors és de cara a gol. Amb deu gols marcats en set jornades els gironins han superat els sis i vuit gols que van fer en la primera i la segona temporada a l’elit, respectivament. Mantenir aquests registres al davant i reduir el dèficit al darrere ha de ser el camí perquè la campanya s’assembli més a la del 2017/18 que no pas a la del 2018/19.

APRENENTATGE

Amb millors sensacions que resultats, ha d’aprendre dels errors comesos

PAS A PAS

Tot el que se sumi ara és vital, però el curs 2018/19 demostra que no es pot badar

EL GIRONA A 1A EN LA JORNADA 7

Curs 2017/18
6 punts
16è classificat
6 gols a favor i 11 en contra
Posició final de lliga: 10è
Curs 2018/19
9 punts
11è classificat
8 gols a favor i 10 en contra
Posició final de lliga: 18è
Curs 2022/23
7 punts
13è classificat
10 gols a favor i 12 en contra
Posició final de lliga: ?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)