Girona

Ara no es podrà fallar

Després de tres derrotes consecutives contra equips de la zona alta, el Girona afronta tres partits en vuit dies, contra el Cadis, l’Almeria i l’Osasuna, amb la necessitat de sumar de tres en tres i distanciar-se de nou del descens

Per primera vegada al Girona li arriba l’hora de la veritat. Aquell moment en què els partits s’han de guanyar pràcticament com sigui, i és que després de tres derrotes consecutives, encara que hagin estat contra equips de la zona alta com el Betis, la Real Sociedad i l’Atlético, trencar la mala ratxa és una necessitat. I és que el conjunt de Montilivi corre el risc gairebé per primera vegada en tot el curs de veure’s en posicions de descens –ara és catorzè però amb només un punt de marge respecte a la zona de perill–, i evitar-ho és importantíssim per evitar que comencin a aparèixer els fantasmes en un vestidor que és molt conscient que les sensacions que ha transmès fins ara estan molt per sobre dels set punts que té en la classificació, que a l’hora de la veritat, es vulgui o no, és l’únic que compta.

Per si no n’hi hagués prou amb la necessitat de reconduir el camí pel que fa als resultats, les properes cites del conjunt gironí tenen una importància doble, ja que el Girona s’haurà d’enfrontar amb equips que, sobre el paper, poden ser rivals directes en la lluita per la permanència. I ho farà amb poc temps de descans entre un partit i un altre perquè la desena jornada serà la primera intersetmanal de la temporada.

Exigència creixent

El primer pas d’aquesta sèrie de tres partits en només vuit dies serà demà a Montilivi contra el Cadis. El Girona rebrà el penúltim classificat de la lliga amb l’obligació de guanyar, per molt que els andalusos hagin millorat en les últimes setmanes, en què han encadenat tres jornades sense perdre i han sumat cinc punts dels nou possibles. Jugant a casa, on els gironins han aconseguit sis dels set punts sumats fins ara, els de Míchel no es poden permetre una altra ensopegada. “Ara venen partits de la nostra lliga i hem de sumar el màxim de punts possible”, deia Aleix Garcia després de la derrota contra l’Atlético.

Cinc dies després serà el torn de visitar l’Almeria, que haurà tingut un dia menys de descans que els gironins. Els de Rubi es van despertar de la mala ratxa guanyant el cap de setmana passat el Rayo Vallecano i ja tenen els mateixos set punts que el Girona. Tal com es va fer contra el Valladolid a casa (2-1), guanyar contra un dels altres nouvinguts en la categoria suposaria una injecció de confiança per al Girona.

Per tancar la sèrie de tres partits en vuit dies els de Míchel, que després de complir la sanció ja podrà viure tots els partits des de la banqueta, tornaran a Montilivi per rebre la visita de l’Osasuna. Sobre el paper el conjunt navarrès és el rival més complicat, però en les últimes jornades ha abaixat lleugerament el ritme i lluny d’El Sadar no és tan temible. Sigui com sigui, la urgència per sumar que el Girona pot tenir el diumenge 23 d’octubre quan rebi l’Osasuna dependrà del que hagi fet contra el Cadis i l’Almeria. Però és clar, amb els partits contra el Madrid i l’Athletic a l’horitzó, cada victòria valdrà més or que no pesa per poder arribar a l’aturada per la disputa del mundial amb les màximes garanties.

DEMÀ

GIRONA-Cadis 15/10
Jornada 9
Almeria-GIRONA 20/10
Jornada 10
GIRONA-Osasuna 23/10
Jornada 11

DIJOUS

Guanyar el Cadis a Montilivi i trencar la mala ratxa és gairebé una obligació
Superar l’Almeria voldria dir haver guanyat els dos partits contra els nouvinguts

DIUMENGE 23

Els dos partits anteriors marcaran la urgència contra l’Osasuna a casa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)