El Girona supera per la mínima l’Standard de Lieja

El Girona ha vençut per la mínima l’Standard de Lieja en el primer test de preparació durant l’aturada de la competició per la disputa del mundial de Qatar (1-0). La solitària diana de Samu Saiz en l’inici de la segona part (48’) ha estat suficient per decantar la balança a favor dels de Míchel Sánchez, que han dominat de cap a peus davant d’un rival que avui afronta un nou amistós i que només ha plantejat un canvi en els 90 minuts de joc –en el 89 ha arribat a entrar un membre del cos tècnic–. El mitjapunta madrileny ha tornat a vestir-se de curt una vegada superada la lesió al peu i ha aprofitat una centrada de Joel Roca per establir l’1-0 definitiu. I és que, els blanc-i-vermells han pogut sentenciar el matx a través del Taty, Riquelme, el propi Samu Saiz o Miguel Gutiérrez, però la falta d’encert han impedit que el marcador variés més.

El primer temps ha estat igualat tot i que el Girona ha generat més sensació de tenir-ho tot controlat i, fins i tot, de trepitjar amb més assiduïtat camp contrari. El matx, però, ha començat amb una aproximació de l’Standard de Lieja a través de Boljevic, que ha guanyat l’esquena a Javi Hernández però ha rematat massa creuat (2’). Poc a poc, els de Míchel han marcat el ritme del partit i Iván Martín ha fet el primer xut entre pals tot i que li ha sortit tou i fàcil a les mans de Henkinet (12’). Després d’uns minuts avorrits i plans, Stuani ha pogut fer el primer si Nekadio no hagués evitat la rematada amb el cap del charrúa en l’últim moment després d’una gran centrada de Javi Hernández (27’). Tot seguit, Arnau no ha pogut rematar bé una falta lateral servida per, qui sinó, Aleix Garcia (28’) i Oriol Romeu ha provat un xut fort i sec des de fora de l’àrea que Henkinet ha aturat en dos temps (31’).

Just abans, el conjunt való ha gaudit d’una bona arribada després d’una recuperació de Raskin al mig del camp que ha permès un contracop en el qual Bojevic ha fet la centrada al cor de l’àrea on arribava Ohio. L’atacant ha rematat desviat en una posició franca (30’).

La segona part ha començat de la millor manera per als interessos del Girona. I és que, tot just en el minut 3, Yan Couto ha vist la desmarcada de Joel Roca i li ha servit una passada a l’espai amb l’exterior que el jove de Camprodon ha pogut fer bona i quan ha arribat a la línia de fons ha fet una centrada al punt de penal que Samu Saiz ha rematat a dins de la porteria belga (48’). L’Standard de Lieja ha intentat reaccionar amb dos xuts des de la frontal de Melegoni (49’) i de Zinckernagel, el d’aquest darrer després d’una conducció sense oposició (53’).

Sense canvis previstos ja que els de Ronny Deila juguen un segon partit contra el Niça, el cansament ha aparegut a l’Standard, que ha vist com les pèrdues el penalitzaven davant uns jugadors gironins més frescos i amb velocitat. Riquelme ha tingut el 2-0 després d’una combinació entre Joel Roca i Yan Couto. El brasiler ha cedit en primera instància al Taty Castellanos però el refús defensiu ha caigut a les botes del futbolista cedit per l’Atlético, que ha topat amb el porter rival, molt ben col·locat (57’). Samu també ha estat a prop del segon amb una conducció pel carril del centre que ha acabat amb un tir des de la frontal que ha sortit per damunt del travesser (64’).

Les revolucions del partit han baixat considerablement tot i que el Girona ha tingut fins a tres ocasions més per augmentar l’avantatge. En la primera arribada amb profunditat de Miguel Gutiérrez, el Taty no ha pogut rematar tot i estirar-se per terra per posar la punta de la bota (75’). En la segona Riquelme ha volgut culminar una contra iniciada per Samu Saiz sense veure l’arribada al segon pal del Taty (82’); i en la tercera Miguel Gutiérrez ha fet un xut creuat després d’una cessió del Taty de cares però Henkinet ha refusat el perill amb el peu (84’).

El Girona no ha tingut prou precisió per sentenciar el matx i ha vist perillar el triomf simbòlic en una rematada d’Emond que Bernardo ha pogut bloquejar molt a prop de la porteria (86’).