Girona

L’entonació perfecta

La irrupció d’Iván Martín en els esquemes de Míchel ha estat d’impacte en clau ofensiva i defensiva

El basc ha aprofitat les lesions de Yangel, Reinier i Samu Saiz per fer-se lloc i ajudar l’equip

El Girona fa tres dies que pot fitxar nous futbolistes per reforçar la plantilla, tot i que, per tal que n’entrin de nous, primer n’hauran de sortir per fer lloc, ja que les 25 fitxes del primer equip estan actualment ocupades. En espera de moviments, Míchel Sánchez ha incorporat recentment un nou recurs que ha irromput amb força en els esquemes de l’equip. Iván Martín està oferint un rendiment espectacular des que va tornar a sentir-se futbolista en el duel contra l’Athletic Club, a escassos dies que la lliga s’aturés per la disputa del mundial de Qatar. Llavors, el futbolista, precisament de Bilbao, va fer gol pocs minuts després de tornar a vestir-se de curt per defensar la samarreta gironina. Gairebé cinc mesos després de lesionar-se greument el peroné en la tornada de la final del play-off d’ascens, Iván Martín va tornar a somriure i a oblidar les llàgrimes amb què va abandonar el terreny de joc de l’Heliodoro Rodríguez López. Una gran tornada que s’ha allargat en el temps amb una segona diana contra l’Elx al Martínez Valero quatre dies després i, ja després de la represa de la competició, forçant una pena màxima en l’últim duel contra el Rayo Vallecano a Montilivi.

Iván Martín acumula 174 minuts de joc a un nivell excel·lent. A més de la lliga, l’exjugador de l’Alavés i el Mirandés ha jugat tots els minuts en la copa –els 120 de la primera eliminatòria contra el Quintanar del Rey (1-2) i els 90 en l’eliminació contra el Cacereño (2-1)–, i Míchel no ha dubtat a utilitzar-lo, conscient que l’experiència del curs passat a segona li acabaria donant la raó sobre un futbolista que, si bé és cert que mai va brillar per damunt de la resta, sí que va complir el seu paper d’allò més bé. El bilbaí ha aprofitat les lesions de Yangel Herrera, Reinier Jesús i Samu Saiz, aquest últim ja recuperat, per fer-se lloc en l’equip i aprofitar el seu moment.

El mitjapunta i extrem ha mostrat nivell en diverses accions i se’l veu enfrontar-se amb els rivals amb una confiança insospitada en un futbolista que surt d’una lesió de llarga durada. La seva primera diana a primera divisió –també la primera amb la samarreta blanc-i-vermella del Girona– va ser guanyant la cursa a Balenziaga per definir bé davant d’Unai Simón, el porter titular de la selecció espanyola en el mundial; i la segona va arribar amb el cap, aprofitant una assistència de Javi Hernández, també amb el cap, a la frontal de la petita per superar l’estirada d’Edgar Badia. En l’últim partit contra el Rayo Vallecano, Iván Martín va fer de desllorigador, ja que, quan menys idees tenien els de Míchel, un parell d’eslàloms seus van despertar l’equip. La segona acció va permetre forçar un penal que Taty Castellanos va llançar per empatar el duel a un.

Encaix en el sistema

El futbolista cedit pel Vila-real fins al 30 de juny ha caigut dempeus en els esquemes tàctics de Míchel, com ja va fer quan va arribar en el darrer mercat d’hivern, llavors per adaptar-se a diverses posicions segons les necessitats que l’equip tenia en cada moment. L’atacant es va adaptar a la mitja punta, al doble pivot i, fins i tot, al carril dret en el dibuix habitual 3-4-2-1 o 3-4-1-2 del tècnic i, enguany, ho ha fet com el jugador més avançat de la línia de tres de la medul·lar en el 4-3-3, davant d’Aleix García i Oriol Romeu. I és que, en l’ideari de la pressió al cap de Míchel, el futbolista basc hi encaixa a la perfecció per la seva capacitat de treball, solidaritat i intel·ligència tàctica a l’hora de saber quan cal saltar per fer una passa endavant, ser el primer efectiu en defensa i restar així esforços a Taty Castellanos, que en la primera part de la temporada havia estat el principal encarregat d’aquesta faceta, fet que el distreia de ser més incisiu en les accions d’atac.

Iván Martín s’ha convertit en un reforç improvisat per a un Girona que espera que la resta de lesionats entrin dins l’equip amb la mateixa força que ho ha fet el basc. A la recambra hi ha Yangel Herrera, vital per a Míchel, però també Borja García i, més endavant, la rauxa de Reinier, entre d’altres.

LES XIFRES

Iván Martín ha jugat tres partits, ha fet dues dianes i ha provocat una pena màxima

LA POSICIÓ

El basc és l’home més avançat en el 4-3-3 ideat per Míchel, amb Aleix i Romeu al darrere

LA FEINA

En la pressió, Iván Martín és moltes vegades el primer efectiu per restar esforços a Taty
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)