Girona

Una evolució més del sistema

Míchel atribueix un nou rol a Arnau Martínez, centrant la seva posició quan l’equip té la possessió

La nova funció del maresmenc va ser clau en el bon servei de pilota al camp de l’Espanyol

Tot i que va servir per encadenar la sisena jornada de lliga sense perdre i evitar veure’s encara més a prop de la zona de descens, Míchel no va acabar gens content del partit que va fer el Girona dissabte al camp de l’Espanyol (2-2), sobretot en la segona part. Malgrat la visió crítica del tècnic madrileny, però, el matx a l’RCDE Stadium va tenir moments de tot, ja que els gironins van ser clarament superiors en diverses fases del duel, en què podrien haver aprofitat per fer més mal a un conjunt blanc-i-blau que no sabia frenar les arribades gironines. Els bons minuts del Girona permeten extreure conclusions positives, tant en clau individual com col·lectiva, ja que tampoc s’ha d’oblidar l’absència per sanció d’una peça vital per als gironins com és Oriol Romeu al mig del camp.

Arnau, reconvertit

Potser per això, Míchel va experimentar donant un rol diferent a Arnau Martínez, que al camp de l’Espanyol va complir una funció força diferent de la que és habitual en ell. Després de veure’l de central, de carriler i últimament de lateral, a l’RCDE Stadium es va veure un nou rol del maresmenc. Jugant de lateral, va abandonar la seva funció clàssica i es va incorporar en incomptables ocasions com un migcampista més, sobretot en l’origen de les jugades: “En la primera part ha funcionat molt bé. És un jugador amb molt talent. Més que per al servei de pilota, el volíem en la posició de pivot per a la transició. Quan acumules gent a dins i ets capaç de fer arribar la pilota a fora i enfonsar el rival, ell està en una posició en què pot doblar i generar accions de tres contra dos per banda. I si és a la banda contrària, pot ser un jugador que defensa molt bé els espais de dins cap a fora. Ha fet una primera part molt bona i en la segona ha estat bé, però sense pilota ha patit més en els duels amb Braithwaite”, va valorar Míchel sobre l’actuació d’Arnau en la roda de premsa posterior al matx.

Tot i que el tècnic madrileny va assenyalar en la seva explicació després del partit que no era l’objectiu principal, la posició d’Arnau en el servei de pilota del Girona al camp de l’Espanyol va ser la tecla perfecta per superar la primera línia de pressió dels blanc-i-blaus. Apareixent al costat de Terrats o d’Aleix Garcia –més el primer, però els dos migcampistes es van anar alternant en el servei–, el maresmenc va ser l’efecte sorpresa que va permetre al Girona trobar gairebé sempre un futbolista sol al mig del camp per iniciar el joc ofensiu amb relativa facilitat. En total, Arnau va fer 63 intervencions, menys de les que és habitual en ell –si juga els 90 minuts, sempre supera les 70–, però van ser més transcendents. A més, això no li va impedir deixar-se veure en atac, arribant per banda o en una posició més centrada. I en defensa, complint la feina més clàssica de lateral, tampoc va patir, sobretot en la primera part.

El rol que va assumir Arnau s’assimila molt al dels laterals de Pep Guardiola, concretament, al que fa ara Cancelo al Manchester City o al que havia fet Lahm al Bayern –fins i tot Alves en l’última etapa al Barça–. Sortir de la banda per guanyar superioritat numèrica al mig del camp, amb l’objectiu d’avançar metres per tornar a la banda i generar perill. Al camp de l’Espanyol es va veure la primera prova d’aquesta nova funció d’Arnau, però ni de bon tros és descartable que Míchel hi insisteixi, buscant sempre l’evolució del sistema per sorprendre el rival i fer-li mal. De moment, en el primer tast, la prova va sortir molt bé en el servei de pilota, l’origen de les accions, i el següent pas ha de ser treure’n més rendiment en l’aspecte ofensiu.

TALENT INNAT

La polivalència i la qualitat amb pilota fan d’Arnau el candidat ideal per a aquest rol

UN MIRALL

El rol d’Arnau a l’RCDE Stadium es va assimilar molt a la funció de Cancelo al City
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)