Girona

Les exigències baixen

Tot i no tancar la porta a noves incorporacions, el club treballa sense pressió ni pressa per millorar la plantilla en el mercat d’hivern

El jugador del filial Òscar Ureña té molt encaminada la seva cessió al Cartagena (2A)

El dia 1 de gener no només va començar un nou any, el 2023, sinó també un nou mercat de fitxatges. Aquesta vegada més reduït, pel que fa als dies per fer moviments, fins al 31 de gener a les 12 de la nit, i també pel que fa a les necessitats d’un equip que va amb bon rumb. Això no obstant, el Girona té previst fer algunes operacions, com ara la sortida en forma de cessió d’Òscar Ureña a segona divisió. Entre les necessitats del conjunt de Míchel, hi havia incorporar un central, les nombroses baixes en la línia defensiva feien preveure moviments en aquest sentit. Després de les últimes setmanes, s’ha refredat aquesta necessitat i l’equip torna a disposar de figures com David López, Terrats reconvertit o fins i tot Juanpe, que milloren la situació.

Oberts a reforços

El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, en una entrevista per a aquest diari, al mes de novembre, va dir el següent: “Tenim una plantilla en la qual hi ha competència en totes les posicions. Sempre falten coses, ja que el nivell és molt alt i sempre has d’intentar fer un pas endavant en totes les línies. Aquest estiu hem intentat fer un pas important, però jugues contra altres clubs que fan el mateix amb molts més recursos. És complicat equiparar-te amb ells. Amb aquesta pregunta fa quatre o cinc jornades s’hauria parlat de la massacre de gols que hem rebut i de la sensació que no controlàvem les dues àrees. El que hem de procurar és intentar millorar la plantilla si podem. Si ho aconseguim hem d’estar oberts.”

Cárcel va aprofitar per recalcar les figures de Borja García, Reinier i Ibra Kébé, que, de mica en mica, van entrant en el grup i hauran de ser peces importants per donar profunditat a la plantilla.

Pel que fa al cas del migcampista malià, Ibra Kébé, la intenció del club i de Míchel és que continuï a les files del Girona. No es preveu cap sortida del futbolista, que té contracte en vigor fins al 2024.

Mercat frenat

Si el Girona vol reforçar-se en aquest mercat, haurà de prescindir o buscar sortida d’alguna de les vint-i-cinc fitxes, les màximes permeses, que actualment té la plantilla del primer equip. No hi ha cap urgència en la plantilla, però la direcció esportiva sap que poden haver-hi sortides de jugadors que no disposen dels minuts desitjats, com és el cas de Manu Vallejo, que tan sols va jugar una hora en el partit de copa a Quintanar del Rey dels últims sis partits oficials.

Pel que fa al migcampista barceloní Ramon Terrats, després de la seva participació en els últims partits de central o migcampista, suplint Oriol Romeu a l’RCDE Stadium, s’ha reforçat la idea que el jugador no marxi cedit a cap club de segona divisió, on va ser més pretès. Ni el club ni l’equip tècnic tenen al cap la seva marxa en aquest mercat.

Marge per a les cessions

Aquest any el Girona ha rebut vuit cessions, quatre de les quals de clubs de fora de la lliga espanyola. Yangel, Couto (Manchester City), Taty Castellanos (New York City) i Gazzaniga (Fulham), són els únics que computen dins de la nova normativa de la FIFA que només permet vuit cessions d’equips de fora de la lliga interna. El marge per rebre cessions és de quatre jugadors més, però només un via City, ja que la normativa també posa el límit de tres cessions d’un equip a l’altre. Com es va explicar en aquest diari, el club també podria rebre alguna cessió d’algun club espanyol ja que no computen en la limitació global.

SENSE PRESSA

El club sap que la situació esportiva de l’equip és bona i no es precipitarà en aquest mercat

POSSIBLES REFORÇOS

L’eix defensiu ha deixat de ser la prioritat; el pivot i l’atac són les opcions de reforç

SENSE MINUTS

Manu Vallejo és un dels jugadors amb més números per sortir del club i trobar minuts

IBRA KÉBÉ, A CASA

El club i Míchel no tenen previst la marxa d’Ibra, que s’està recuperant de la lesió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)