Girona

L’amenaça és coneguda

El Girona visitarà diumenge el Vila-real, en què Álex Baena s’ha convertit en una peça fonamental de l’atac després del creixement viscut amb els gironins la temporada passada, quan va ser determinant per assolir l’ascens

El Girona està completament immers en el mercat d’hivern, en una setmana de les més intenses que els gironins han viscut en els últims mesos de gener amb l’arribada de Tsygankov, la més que previsible de Callens i les sortides de Terrats, ja oficial, i de Samu Saiz i Manu Vallejo que s’haurien de resoldre en els pròxims dies. L’activitat als despatxos és altíssima, però això no fa que la competició s’aturi. I és que el Girona visitarà diumenge el Vila-real (14 h) en l’últim desplaçament i el penúltim partit de la primera volta. Un partit de màxima exigència que s’afronta amb un aire diferent després de la victòria contra el Sevilla de dissabte (2-1), que ha deixat els de Míchel en una còmoda onzena posició amb cinc punts de marge respecte al descens.

L’objectiu a l’estadi de la Ceràmica serà, com sempre, sumar els tres punts, aprofitant que el conjunt groguet arribarà desgastat després de jugar ahir els vuitens de la copa contra el Madrid. Lògicament, però, no serà fàcil, i és que el Vila-real està lluitant per entrar en les posicions de Champions després d’haver sumat 10 punts dels últims 12 possibles deixant clar que el canvi a la banqueta, provocat per la marxa d’Unai Emery a l’Aston Villa i l’arribada de Quique Setién, no li ha passat factura.

La sensació de la lliga

Un dels jugadors que més importància estan tenint en la bona dinàmica del Vila-real aquesta temporada i que serà una de les grans amenaces a què s’haurà d’enfrontar diumenge el Girona és un bon conegut de Montilivi: Álex Baena. L’atacant de Roquetas de Mar va deixar empremta en el conjunt gironí la temporada passada, on va jugar cedit pel submarí groc. El migcampista ofensiu va disputar un total de 45 partits amb el Girona repartits entre totes les competicions. Només va marcar cinc gols, però la seva influència en el joc de l’equip va ser màxima i es va convertir en un dels pilars fonamentals per acabar assolint l’ascens a primera divisió.

Després de deixar un gran record a Girona, a l’estiu Baena va tornar al Vila-real per fer la pretemporada amb el primer equip. El seu lloc a la plantilla no estava garantit, i des de Girona se somiava amb la possibilitat que tornés a repetir cessió, però res més lluny de la realitat. I és que des del primer partit de pretemporada Álex Baena va demostrar que estava més que preparat per jugar al Vila-real i Unai Emery hi va confiar plenament. I el de Roquetas de Mar, de 21 anys, ha respost a la confiança de la millor manera possible, convertint-se en una de les sensacions de la temporada a primera divisió. Tant, que el Vila-real ja fa setmanes que l’està intentant lligar curt per a un futur, i és que el seu rendiment ha cridat l’atenció de grans clubs, tot i que el futur de Baena passa per l’estadi de la Ceràmica, ja que les negociacions per a la renovació estan molt ben encaminades i en els pròxims dies es pot fer oficial l’acord que el vincularà al club fins al 2028.

Les xifres d’aquesta temporada d’Álex Baena amb el Vila-real, el club que l’ha vist créixer des que hi va arribar quan tenia només 11 anys, són espectaculars. Entre la lliga, la copa i la Conference League l’andalús ha jugat un total de 25 partits, 17 com a titular, i ha marcat 10 gols. Una barbaritat, tenint en compte que en tot el curs passat amb el Girona en va fer 5. De fet, és el màxim golejador de la plantilla en el total de competicions, superant Morales i Gerard Moreno –el de Badalona ha estat marcat per les lesions.

No hi ha dubte, doncs, que tapar bé Álex Baena serà una de les claus perquè el Girona pugui aspirar a la victòria al camp del Vila-real, i en aquest sentit Míchel segur que tindrà clar quin ha de ser el camí per com el coneix després d’haver-lo tingut a les seves ordres la temporada passada. Una temporada que el de Roquetas de Mar guardarà sempre en el record, ja que sempre que ha pogut ha parlat meravelles de l’experiència que va viure al Girona i concretament amb Míchel com a entrenador, assegurant que és una part fonamental del seu creixement. Diumenge serà, per tant, un dia especial.

LLIGAT

El Vila-real i Baena estan a punt de tancar la renovació fins al juny del 2028
Baena suma deu gols aquesta temporada i és el màxim golejador de la plantilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)