Girona

Amb el peu a l’accelerador

El Girona visita l’estadi de La Ceràmica per enfrontar-se a un Vila-real també embalat que comença a carburar a les ordres de Quique Setién (14 h)

Els gironins encadenen set jornades sense perdre i arriben al duel més frescos que el rival i amb la sensació de poder competir i superar qualsevol

El Girona no vol aturar-se. Sigui quin sigui el rival, el conjunt dirigit per Míchel es veu capaç de combatre contra qualsevol i així ho ha demostrat durant la primera volta. De fet, gairebé tota, ja que queden només dos partits per tancar la primera meitat del campionat i, si bé l’última parada serà a Montilivi contra el Barça (dissabte, 28 de gener, a les 16.15 h), la penúltima contra el Vila-real també serà exigent i complexa (avui, a les 14 h). Els blanc-i-vermells visiten l’estadi de La Ceràmica després d’establir en set el nou sostre de jornades invictes a primera gràcies al triomf, amb remuntada inclosa, contra el Sevilla (2-1). El marge de quatre punts respecte al descens i les bones sensacions que va deixar el partit contra els andalusos tornen a donar una empenta a l’equip de Míchel, que intentarà acabar amb el màxim de punts la primera volta per afrontar, ja amb les cares noves i la plantilla tancadíssima, la segona meitat del curs.

Un rival a l’alça

El Vila-real fa setmanes que dona indicis de carburar després que Quique Setién hagi dotat la plantilla dels automatismes i la metodologia pròpia, allunyada de la d’Unai Emery. L’extècnic del Barça va començar la seva etapa en el conjunt groguet amb dubtes i perdent els seus dos primers partits de lliga contra l’Athletic (1-0) i el Mallorca (0-2), i en l’Europa League no va passar de l’empat contra el Hapoel Be’er Sheva (2-2) i va perdre contundentment contra el Lech Poznan (3-0).

Passat el mal tràngol inicial, els castellonencs van encadenar sis victòries –tres en la lliga i tres en la copa– trencades per l’empat en l’última jornada a Balaídos contra el Celta (1-1) i la derrota en els vuitens de final de la copa contra el Madrid en un duel d’allò més exigent (2-3). El Vila-real va firmar una primera part excel·lent però va acabar fos en una segona part en què el Madrid va remuntar-li un 2-0 per deixar-lo trencat a la gespa. Després de poc més de 48 hores, el rival del Girona s’haurà d’aixecar i demostrar que té una plantilla àmplia davant d’un equip de Míchel que es veu valent i que vol continuar immaculat a La Ceràmica a primera.

Dos equips ofensius

El partit entre el Vila-real i el Girona es preveu d’allò més obert pel caràcter ofensiu que imprimeixen els dos entrenadors als seus equips. Setién ha apostat per extrems purs en els onzes amb Yeremi i Chukwueze amb molt de protagonisme associant-se amb un atacant mòbil com Gerard Moreno, ja recuperat del tot de la lesió que el va deixar fora del mundial. El badaloní és un maldecap per a les defenses, ja que té el mateix perill en la rematada que en l’última passada. Darrere dels tres atacants hi ha Baena, també amb un caire ofensiu, i una medul·lar sostinguda per Parejo i Capoue, Coquelin o Trigueros.

El nombre de gols que encaixen dels rivals són darrerament els pitjors mals dels dos conjunts. Amb Setién, el Vila-real només ha deixat dues porteries a zero en 12 partits, mentre que en el Girona és l’assignatura pendent de la primera volta, una xacra amagada sota un futbol ofensiu cada vegada més exquisit. I és que, com va dir Míchel, per sumar els tres punts el seu equip sempre s’ha vist obligat a marcar, com a mínim, dues dianes, un obstacle més a superar que afegeix mèrit als cinc triomfs que s’han lligat en les 17 primeres jornades.

CANSAMENT

El conjunt groguet va acabar fos en la segona part del partit de copa contra el Madrid

EN PARAL·LEL

Tant el Girona com el Vila-real, amb Setién, juguen bé en atac i encaixen massa gols

Iván Martín finalment podrà jugar

El Girona i el Vila-real mantenen una bona relació i en els darrers anys han signat diverses operacions que han permès, sobretot als gironins, gaudir d’avantatges esportius clau damunt la gespa. Si bé l’any passat els de la Plana van cedir Baena, vital en els esquemes de Míchel i en l’ascens, i també Iván Martín, que va tenir una irrupció brillant en el tram final i decisiu, cap a Vila-real, en el seu equip filial, també hi han anat recentment jugadors com ara Kevin Soni i fa escassos dies Terrats. Tot i que les relacions són bones, els gironins no han aconseguit eliminar la clàusula de la por que impedia a Iván Martín disputar el matx contra l’equip que posseeix els seus drets i el Girona n’haurà de pagar una compensació.

Dues victòries a primera

Sempre que ha visitat l’estadi de La Ceràmica com a equip de la màxima categoria, el Girona s’ha endut els tres punts de retorn a terres gironines, tot un mèrit, ja que el camp del Vila-real sol ser dels més complicats de la categoria. En el curs 2017/18, l’equip dirigit per Pablo Machín va guanyar per 0-2 amb gols de Stuani i el Choco Lozano. El partit, corresponent a la jornada 27, va situar els gironins setens precisament a un sol punt dels groguets, els primers que es classificaven per jugar competicions europees. En la campanya posterior, la 2018/19, els jugadors entrenats per Eusebio Sacristán van vèncer per 0-1 amb una nova diana de Stuani. El matx va estar marcat per un mercat estival que tancava aquella mateixa nit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)