Girona

Més alerta que mai

El Girona, tot i les bones sensacions, tanca la primera volta en pitjor posició i amb menys marge respecte al descens que en les dues temporades anteriors a primera divisió

La salvació apunta a ser cara, però repetint els resultats i sumant 42 punts hauria de valer

Segurament pocs discutiran que el Girona d’aquesta temporada és un equip amb més talent i que fa més bon futbol que el Girona de les dues primeres temporades a primera divisió amb Pablo Machín o Eusebio Sacristán, però un cop tancada la primera volta de la lliga és l’hora de treure la calculadora i analitzar fredament els números, i en aquest sentit el Girona de Míchel de moment hi surt perdent. Els gironins van tancar la primera volta dissabte amb la derrota contra el Barça amb 21 punts, ocupant una dotzena posició que de moment és fictícia, ja que en cas que el València puntués dijous en el partit ajornat contra el Madrid per la supercopa els gironins caurien a la tretzena posició. Aquest canvi de posició, però, no deixaria de ser anecdòtic, perquè el balanç global de la primera volta serà exactament el mateix passi el que passi al Santiago Bernabéu.

Toc d’atenció

Des d’abans de començar la temporada Míchel i el vestidor es van marcar el repte d’arribar als 52 punts per signar la millor temporada de la història del club, sent conscients que l’objectiu primordial és la permanència. De moment, no hi ha dubte que aquest objectiu queda lluny, ja que amb els 21 punts aconseguits els gironins necessiten signar una grandíssima segona volta per complir aquest objectiu de màxims. Per tant, de moment és l’hora de centrar-se exclusivament en la permanència, i és que el Girona de Míchel ha arribat a l’equador del curs pitjor pel que fa a resultats de com hi va arribar en les temporades 2017/18 i 2018/19.

Pel que respecta als punts, el Girona ha sumat cinc punts menys dels 26 que va sumar amb Pablo Machín en la primera volta del curs del debut a primera divisió i tres punts menys dels 24 que va sumar amb Eusebio Sacristán la temporada següent, que malauradament en aquella ocasió no van ser suficients per acabar aconseguint la permanència. Lògicament, menys punts vol dir menys coixí respecte al descens, i és que el Girona ha acabat la primera volta amb dos punts de marge respecte al divuitè, el Cadis. Una diferència considerablement menor que els cinc punts de marge que tenia en la temporada 2018/19 i molt inferior als deu punts en l’estrena a primera divisió el curs 2017/18. En aquest sentit, la dotzena posició actual també és pitjor que la desena de la primera temporada i que la novena del segon curs, en què, tot i fer menys punts i tenir menys marge respecte al descens, els d’Eusebio Sacristán van signar la millor posició del Girona a primera al final de la primera volta.

Sense alarmisme

Queda clar que no ha estat la primera volta que el Girona podia somiar i que això obliga a estar més alerta que mai, perquè la igualtat en la lliga és màxima i una mala dinàmica et pot enviar al pou en un moment. Però també és veritat que les sensacions que ha transmès el Girona durant aquesta primera volta són molt més positives del que marca la classificació, i això que, a diferència del que va passar en la primera volta de les dues anteriors temporades a l’elit, els de Míchel han arribat a viure dues jornades, la desena i l’onzena, en la zona de descens després d’una sèrie de set jornades sense guanyar cap partit.

És cert que els gironins han viscut moments difícils en relació amb els resultats, però l’equip els ha assumit amb naturalitat i sense perdre la cara a la competició. I és que el Girona ha estat capaç de competir en tots i cadascun dels partits de la primera volta i només ha viscut una derrota per més d’un gol, que va ser a Montilivi en el 3-5 contra la Real Sociedad, en un partit completament boig en què només l’efectivitat de cara a porteria va marcar la diferència final.

A més d’aquesta competitivitat demostrada en tots els partits, jugant de tu a tu contra els equips més grans de la lliga i fins i tot mereixent molt més en alguns partits, com per exemple als camps del Betis o de l’Atlético, el Girona també ha viscut moments molt bons durant aquesta primera volta. Sense anar gaire lluny, abans de les dues últimes derrotes contra el Vila-real i el Barça, que podien entrar en qualsevol guió, els de Míchel van ser capaços d’encadenar set partits sense conèixer la derrota. Una ratxa que es diu aviat, però que suposa la millor sèrie de partits sense perdre dels gironins a primera divisió, incloent-hi resultats de mèrit com l’empat al Santiago Bernabéu o la victòria a Montilivi contra l’Athletic Club (2-1).

Aquesta bona ratxa no és l’únic element que convida els gironins a ser positius, ja que en aquesta primera volta el Girona només ha perdut un partit, contra l’Almeria, contra un dels equips cridats a estar en la lluita per la permanència, a més del Celta, convidat inesperat en la zona baixa. A més, tot i que la permanència es preveu cara per l’enorme igualtat que hi ha, els 21 punts que ha aconseguit el Girona el situen a mig camí dels 42 que asseguren virtualment la permanència, de manera que amb repetir els resultats a la segona volta n’hauria de fer prou per salvar-se.

NOVETAT

El Girona ha trepitjat la zona de descens per primer cop en la primera volta

EN POSITIU

Els gironins han signat la millor ratxa a primera i han competit en tots els partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)