Girona

Parats, tot i les necessitats

El Girona es manté quiet en l’últim dia de mercat i dona la plantilla per tancada tot i coixejar en la posició de pivot i de lateral dret, on Oriol Romeu i Arnau, aquest fins al març, s’han quedat sense competència

El Girona va tancar un últim dia de mercat d’hivern plàcid i Míchel ja sap amb quins jugadors haurà de lligar el gran objectiu de la permanència a la categoria. De fet, el de Vallecas fa dies que coneix les intencions del club, exposades per ell mateix en roda de premsa, però la lesió relativament important de Yan Couto en l’últim partit va obrir una escletxa o possibilitat a la direcció esportiva d’incorporar una peça de complement per al lateral dret. Tancada doncs l’última finestra per fitxar fins al final de la lliga, el Girona ha incorporat talent i un jugador diferencial amb l’arribada de Viktor Tsygankov procedent del Dinamo de Kíiv a canvi d’uns cinc milions d’euros, i el central Alexander Callens, lliure després d’acabar el contracte amb el New York City. Per la porta de sortida ha acabat la seva etapa gironina Samu Saiz (al Sivasspor) i, fins al pròxim 30 de juny en qualitat de cedits, han marxat Terrats (Vila-real B) i Manu Vallejo (Oviedo) –també l’extrem amb fitxa del filial Ureña (Cartagena). Precisament el balanç descompensat deixa una fitxa lliure per la qual el club podria firmar algú que quedés a l’atur abans de tancar-se el mercat d’hivern.

Lleugerament coixos

Tot i l’intent de rebuscar alguna oportunitat de perfil baix, els gironins se’n van desdir i van deixar el tècnic de Vallecas amb dues posicions que, d’entrada, sembla que queden coixes. Oriol Romeu no tindrà una competència directa, ja que Terrats va marxar cedit al Vila-real B i Ibra Kebé, quan es recuperi, necessitarà setmanes i setmanes per posar-se al to de la resta. A més, el de Mali no ha jugat mai en la màxima categoria i haurà de demostrar que, a més d’haver superat la lesió, té les capacitats per jugar a l’elit –David López també podria avançar la seva posició des de l’eix defensiu per cobrir alguna baixa del d’Ulldecona–. L’altra posició que fins ben entrat març quedarà descompensada és la del lateral dret, on Arnau Martínez queda com a únic inquilí habitual per culpa del contratemps de Couto. En el pròxim partit contra el València, la inclemència arribarà al seu sostre, ja que Míchel no podrà disposar tampoc d’Arnau, sancionat per acumulació de targetes, cosa que obligarà el tècnic a tapar el forat.

Les opcions

Per cobrir la baixa dels dos laterals drets, Míchel té diverses opcions damunt la taula. Valery podria ocupar la posició, tot i que fa molt que no juga en la línia defensiva, Javi Hernández podria canviar de cama o, fins i tot, inventar una mica més amb el central Santi Bueno, una possibilitat que molts equips utilitzen –el Barça amb Araujo o Koundé–. En tot cas, Yan Couto tornarà, i llavors l’equip tindrà de nou les alternatives intactes i els recursos que vol i ha de tenir el seu tècnic perquè no hi hagi fissures fins a aconseguir l’objectiu.

L’INTENT

El club, sense sort, va estar atent a alguna oportunitat per reforçar el lateral dret
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)