Girona

Cárcel: “Si haguéssim sentit que necessitàvem fer una cosa més ho hauríem fet”

El director esportiu del Girona Quique Cárcel ha fet aquest migdia a la sala de premsa de Montilivi un repàs als moviments del mercat d’hivern, en què els gironins han tancat les arribades de Tsygankov i Callens i les sortides de Terrats, Manu Vallejo i Samu Saiz, a més d’Óscar Ureña.

La valoració de la plantilla

“Quan fem l’equip a principi de temporada intentem tenir una plantilla llarga amb 25 fitxes sent conscients que tenim tres jugadors importants com Borja, Iván i Ibra. Hem tirat amb aquests 22 jugadors i l’equip ha anat competint. Sabíem que hi havia algunes situacions que havíem de reforçar i depenia del mercat que puguéssim fer. Quan comença el mercat sempre hi ha jugadors amb menys minuts que demanen sortir i ens plantegem situacions. Per això hi ha hagut sortida de Terrats que volia tenir minuts i a aquí ho tenia complicat, la situació de Manu Vallejo no tenia cap minut les últimes setmanes i necessita tornar a tenir participació i després hi ha hagut el tema de Samu que les dues parts teníem la sensació que tocava un canvi d’aires amb tot el respecte pel que ha fet pel club, perquè ens ha donat moltes coses. Parlant amb el míster, sobre quins jugadors podien entrar, es va parlar de fer un central o un pivot i vam creure més adient fer un central perquè tenim David López que també pot jugar de pivot. I després un jugador d’atac i hem fet un gran esforç per fer Tsygankov. Ureña necessitava sortir per tenir minuts i ha tingut moltes ofertes de 2a divisió A i ara tocava”

La primera volta

“L’equip està competint molt bé i està jugant bé a futbol, però estem en la lluita i sabem de la dificultat que hi ha perquè tothom té bones plantilles i s’ha reforçat bé. No només jugant a futbol es pot fer. Hem de millorar, ser més contundents a les àrees i hi ha moments en què no hem matat partits. Som el segon equip més golejat de la lliga i el cinquè que més marca. Hem de millorar en la segona volta i crec que tenim una plantilla compensada.”

Satisfacció

“Si hagués sentit que necessitàvem fer alguna cosa més ho hagués fet. La lesió de Yan Couto ha generat una mica de debat però tenim un jugador com Arnau que està fent una temporada molt bona i en el moment que no estigui hem de creure que Valery pot fer aquesta funció. Cada vegada que surt demostra molt bon nivell i està tenint creixement. És el moment de creure en ell i esperar que torni Yan. Per la resta tothom pot opinar però els que hem de prendre decisions són el míster i jo. Ha marxat Samu però amb Tsygankov tenim un altre tipus de jugador.”

El marge econòmic

“Això del marge és difícil d’analitzar, perquè el que gastis ara ho penalitzaran i has de pensar si és necessari o no. El nostre marge és el que és. Pot ser important en coses de futur i creiem que hem fet un gran esforç. L’equip que ha tingut el tercer fitxatge més car de la lliga és el Girona i això diu molt. Fer aquest esforç és perquè la propietat i tothom intenta fer passes endavant.”

Tsygankov

“Sabíem que era un jugador amb la lliga parada, que no jugava des de novembre i que realment necessitaria un temps d’adaptació. No parla espanyol i necessitarà el seu temps per entendre els conceptes del míster. És un jugador jove i creiem que en poc temps el tindrem per ajudar-nos. Esperem que entre aquesta setmana i una altra.”

Renovacions

“Estem valorant moltes situacions dins la plantilla de cara al futur. Tenim jugadors que acaben contracte, altres cedits i estem treballant per crear un euqip igual de competitiu però el primer és consolidar el club a primera divisió. Valery fa molts anys que està al club, el coneixem bé i està creixent. Va tenir una gran desgràcia amb aquella greu lesió però cada vegada té més pes dins l’equip i la nostra idea des de fa molt de temps és que continuï perquè és un jugador amb nivell per estar al nostre club i ser important i té l’ADN gironí.”

Juanpe, Bernardo, Borja García, Juan Carlos...

“No parlaré de cap nom. Cadascú té la seva situació i són jugadors que ens han aportat molt i encara ho fan i s’ha de valorar. Hem de veure quin renidment hi ha en la segona volta i què passa al dia a dia. Són jugadors que es mereixen un respecte molt important i el que estem vivint els hi hem d’agrair a ells. Algun d’ells perquè no pot continuar.”

Arnau Martínez

“Arnau té contracte amb el club i estem molt contents perquè ell està tenint un creixement molt important per la seva edat. Es parla molt i aquestes coses acostumen a confondre però està centrat i treballant molt bé que és el que ha de fer. Tan de bo tingui una oportunitat a un club molt important perquè voldrà dir que tots sortirem beneficiats però de moment hem de pensar en salvara la categoria. No ens podem descentrar i necessitem que estigui al màxim nivell.”

La permanència

“Pateixo molt. Som l’equip amb menys història de la lliga i això em preocupa. Hem de sumar tots i hem d’espantar als rivals. A Montilivi l’afició ha d’estirar l’equip i hem de crear aquest vincle. Som un club que tenim la sensació de ser menys històrics que tots i és diferent. NO tinc tanta por com fa uns anys però tinc molt respecte. Tothom és capaç de guanyar a qualsevol i això farà que les dinàmiques i els detalls seran importants. Que Míchel no estigui aquests dos partits és un detall. Queden 19 jornades i perquè no podem fer més punts que en la primera volta i més amb Míchel, que ha demostrat que els seus equips sempre.”

La temporada que ve

“Per molt que vulguis firmar si no estem a primera no els firmarem. Lògicament ja estem treballant de cara a la temporada que ve i quins jugadors podem tenir, que acabin cessió o que estiguin lliures. Si no estem a primera divisió molta d’aquesta feina se n’en va en orris i hem de mirar el futur però també estar pendents del dia a dia.”

Els àrbitres

“Penso que s’equivoquen com tots i que tenen errors, que amb el VAR encara t’emprenya més, però estic segur que això va per barris i tothom se sent així. No hem de pensar que hi ha una història contra el Girona. És veritat que hi ha estadístiques que diuen que som l’equip més perjudicat, però no vull pensar que és premeditat i tinc un gran respecte pels àrbitres i crec que són un component més del futbol amb el màxim respecte per a totes les entitats.”

Pedro Porro

“El club al final fa molts anys que treballa d’una manera i que intenta arribar a fites altes i això és complicat, però que un jugador com Pedro Porro per qui paguen 45 milions d’euros és un valor que parla molt bé de la gent que treballa al club i al futbol base. Ell, Arnau, Valery, Artero, Joel Roca i molts altres cedits demostra que hi ha feina darrere i és molt important. És un dels objectius que ens havíem marcat i això demostra que la feina que s’ha fet és bona.”

Ibra Kebé

“Està passant un procés difícil i encara no ha fet net. Sembla que va tot millor però en algun moment va enrere. No volem posar data ni pressió. Creiem que té un futur important però no hem de pensar que estigui aviat sinó que el seu genoll estigui en condicions per sumar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)