Girona

ÒSCAR ÁLVAREZ

SEGON ENTRENADOR DEL VALÈNCIA EL CURS 2019/20

“Voro no serà tan atrevit com Gattuso”

Òscar Álvarez va ser el segon entrenador de Celades en el València

“Voro, a diferència de Gattuso, plantejarà un partit a Montilivi més defensiu”

Durant una temporada, Òscar Álvarez (Barcelona, 1977) va ser el segon entrenador d’Albert Celades en el València, en què va poder fer el salt, breu, de la UE Costa Brava a l’elit del futbol espanyol i europeu. A més a més, el tècnic català va poder conèixer de primera mà Voro, entrenador interí del club que ha suplert Gennaro Gattuso.

Com veu el València actualment?
En la qüestió esportiva, amb Gattuso no han pogut treure bons números, però pel que fa al joc han alternat molt bones seqüències i han merescut sumar més punts. Tenen una gran plantilla.
Què hi destaca?
Té jugadors contrastats com ara Gayà, Paulista i Cavani, que d’ara endavant hauran de portar el pes de l’equip. També tenen molt de talent, com ara Yunus, Lino i Kluivert, que ara, per les circumstàncies de classificació i de club, costa veure’ls al cent per cent. L’angoixa també hi juga el seu paper.
Com ha dit, una situació delicada...
El València està vivint una situació preocupant per l’equip, l’afició i la propietat. Quan va arribar Peter Lim els va treure de la bancarrota amb una bona injecció, però la covid i la inestabilitat esportiva els han portat a viure, de nou, en una situació delicada i difícil. La gent està molt descontenta.
Com va viure el salt a un equip gran com el València?
Venia del Llagostera i el Costa Brava, la comparació era significativa amb tot; estructura, afició i categoria. El futbol el vius igual, només canviava el dia a dia, és un embolcall diferent. En l’àmbit de club i afició és un lloc espectacular per entrenar-hi. Va ser un any molt maco en què vam arribar a vuitens de Champions, a quarts de copa i només ens va faltar més regularitat com a visitants en la lliga.
Què li passa, al club, en aquests últims anys?
Darrerament, al València, li ha faltat estabilitat en l’apartat esportiu. S’ha de donar seguretat a un entrenador per treballar amb calma i el club cada any ha canviat de tècnic.
Precisament ara amb Voro substituint Gattuso?
Sí, quan jo era allà era el mànager de l’equip. La seva funció era d’interlocutor amb els àrbitres, la directiva i la plantilla. Ell sempre ha dit que no li agrada ser entrenador, però es deu al club...
Quin creu que serà el seu plantejament?
Voro intentarà tenir una posició més conservadora des de la porteria a zero i competir bé per poder tenir oportunitats. No tindrà res a veure amb el plantejament de Gattuso.
Un partit diferent de l’anada...
Jo crec que sí. El Girona haurà de portar el pes del partit i el València haurà d’aprofitar els contracops. Veig més neguit en el València per la mala dinàmica esportiva i de club, això haurà generat dubtes als jugadors. Els resultats, al Girona, no crec que li pesin, al contrari, crec que tindran la moral més alta que el seu rival.
Com veu el Girona?
Els veig molt bé. A Míchel li ha costat entrar amb la seva idea aquests dos anys, però ho ha aconseguit i té un grup que el segueix. Ho ha aconseguit. Independentment dels resultats, els veig capacitats per poder guanyar tothom amb la seva personalitat. En els partits del Girona sempre passen coses i per a l’espectador és molt bo.
Míchel és l’entrandor ideal per a aquest projecte?
S’han trobat. El Girona i Míchel. Coneixent Quique, sempre havia somiat poder tenir un entrenador del seu fil, amb ell ho ha trobat.
Pot mirar més amunt el Girona?
El futbol és molt capritxós, en aquests dos partits han merescut molt més i no han sumat. És una dificultat màxima la primera, però els veig capacitats per poder estar més amunt i sense patir. Ara tothom suma a la part baixa i, traient l’Elx, veig que tots lluitaran fins al final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)