Girona

Tsygankov suma hores de vol

Un més. L’ucraïnès va sortir al camp en substitució del golejador Borja García per jugar els últims 14 minuts

La victòria del Girona contra el València va deixar notícies positives per a l’equip gironí més enllà dels tres punts sumats o de la primera porteria a zero en aquesta campanya. A catorze minuts de la conclusió del duel, Viktor Tsygankov, el fitxatge estel·lar del conjunt gironí en el mercat d’hivern, va debutar en la màxima categoria de LaLiga amb la samarreta blanc-i-vermella. L’ucraïnès va substituir en el 74 Borja García, el golejador del partit, per instal·lar-se a la banda dreta que ocupava Iván Martín, també rellevat en el mateix minut per Yangel Herrera. L’exjugador del Dinamo de Kíiv va intentar entrar en joc, però majoritàriament va haver de fer una feina de pressió per tal d’evitar que l’adversari fes un pas endavant per buscar l’empat. Tsygankov va haver d’ajudar Valery per tapar les pujades d’un Gayà més ofensiu que el va collar a l’hora d’atacar. L’extrem va tocar l’esfèrica en vuit ocasions i va perdre la possessió en tres: “Hem vist una versió seva molt allunyada de la millor que pot oferir. És un jugador que ens dona un salt de qualitat en la plantilla pel seu talent, la seva capacitat i el seu futbol, que és molt bo. Necessitem anar-lo posant alguns minuts per tal que arribi al seu 100%, que per nosaltres serà molt bo”, deia Míchel a la conclusió del partit a Montilivi.

Viktor Tsygankov és el 28è jugador que debuta a primera divisió estatal amb la samarreta del Girona, el desè que ho fa aquesta campanya just després de la de Joel Roca contra el Celta de l’agost. La llista d’aquest any podria ampliar-se amb Callens, que tot i jugar a l’Estat espanyol ho va fer a segona B amb la Real B i a segona A amb el Numància. També podria augmentar els futbolistes debutants la futura reaparició d’Ibra Kebé, que es troba en la recta final de la recuperació de la seva greu lesió al genoll.

LES REACCIONS

Hem vist una versió llunyana de la millor. L’hem d’anar posant per tal que arribi al seu 100%
Míchel Sánchez
entrenador del girona

ELS SEGÜENTS

Callens, que ja es va escalfar contra el València, o Ibra Kebé, haurien d’afegir-se a la llista properament

DEBUTANTS A 1A AMB EL GIRONA

Curs 2017/18
Yassine Bounou
Pablo Maffeo
Juanpe Ramírez
Àlex Granell
Pere Pons
Aday Benítez
Michael Olunga
Douglas Luiz
Choco Lozano
Pedro Alcalá
Larry Kayode
Eloi Amagat
Kevin Soni
Curs 2018/19
Pedro Porro
Valery Fernández
Patrick Roberts
Seydou Doumbia
Seung Ho Paik
Curs 2022/23
Santi Bueno
Ramon Terrats
Yan Couto
Taty Castellanos
Òscar Ureña
Arnau Martínez
Reinier Jesús
Javi Hernández
Joel Roca
Viktor Tsygankov
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)