Girona

Un objectiu assolit més

El Girona i Gazzaniga entren en del grup de 18 equips que han deixat la porteria a zero en la lliga

La millora defensiva de l’equip s’ha vist contra rivals de nivell com el Sevilla, el Vila-real, el Barça i el València, combinant el bloc baix

El cap de setmana passat, a Montilivi, es va poder veure i, sobretot, viure la primera porteria a zero del curs en partit oficial del Girona. Un fet que sembla simbòlic, veient el desplegament de futbol que estan fent els de Míchel, però que ha acabat sent una espina clavada entre les possibles millores de l’equip. El tècnic madrileny, en la roda de premsa posterior al matx contra el València, va dir: “Amb l’equip ens hem posat com a objectiu encaixar, a tot estirar, un gol per partit. El més important és guanyar.” Després de 20 jornades de lliga i dues eliminatòries de copa, el Girona va poder fer el primer clean sheet en el seu caseller.

La seguretat sota pals

Si parlem de millora defensiva, s’ha de citar la figura de Paulo Gazzaniga. El porter argentí va entrar en l’onze inicial en l’empat a Montilivi contra l’Osasuna (1-1). En una bona actuació del futbolista cedit pel Fulham, la seva confiança i el seu pes dins de l’equip van anar a més, fins al punt de ser un dels jugadors més en forma de la plantilla. Contra el conjunt valencianista, Gazzaniga es va tornar a lluir aturant un un contra un a l’estatunidenc Yunus Musah. En un desajustament defensiu, després d’una ràpida transició rival, l’argentí va sortir de la seva zona de confort per treure un peu providencial i evitar un 0-1 en la primera meitat que hauria estat una galleda d’aigua freda per a un Girona que dominava i que havia vorejat el gol en diverses ocasions.

Una millora col·lectiva

Si només ens centrem en la figura del porter, ens equivoquem. El Girona de Míchel ha pogut millorar notablement la seva fiabilitat defensiva. Tot i cometre encara moltes errades en la sortida de pilota, en els últims sis partits el Girona ha pogut mantenir una estructura en bloc baix i sense patir en molts escenaris. Va ser el cas contra el Vila-real, en què Bueno, Arnau i Bernardo van dominar bé els duels; a casa contra el Sevilla, en què només una jugada de pilota aturada va poder fer mal a l’equip, o contra un Barça que va topar amb la parella de Juanpe i Bernardo, amb molta seguretat.

Si ens centrem en punts que s’haurien de millorar, com ho va fer saber Míchel, serien les transicions del rival i saber minimitzar les errades en la sortida de pilota. Un exemple clar d’errada en aquesta vessant va ser el 0-1 de Pedri que va donar el triomf al Barça quan Juanpe no va optar per la millor opció en inici de joc.

Una lliga de zeros

A primera hi ha molta competència en tots els sentits. Tot es compara i s’analitza al detall. És el cas de les porteries a zero. L’equip que ha rebut menys gols i ha deixat més vegades la porteria a zero ha estat el Barça, amb un estel·lar Ter Stegen sota pals. Els blaugrana han rebut tan sols 7 gols en 20 partits de lliga i han deixat 15 vegades la porteria a zero. Molt lluny, gairebé a la meitat, hi ha equips de la part mitjana i alta de la taula com el Vila-real, la Real, el Betis, l’Athletic i el Mallorca, que va ser capaç de deixar el Madrid sense fer cap gol en l’última jornada. Ara, el Girona entra en una lliga en què només hi falta el cuer, l’Elx, que ja té mig peu a segona.

MILLORA DEFENSIVA

La defensa del Girona ha fet una progressió des d’una pressió més ordenada

‘GAZZA’, PER FI

En el seu desè partit amb el Girona com a titular, l’argentí va firmar el zero

LES PORTERIES A ZERO A PRIMERA

15 porteries a zero
Barça Ter Stegen
8 porteries a zero
Real Sociedad Remiro
Mallorca Rajkovic
Athletic Club Unai Simón
Betis Rui Silva 7 i Bravo 1
Vila-real Rulli
Rayo Vallecano Dimitrievski
6 porteries a zero
Cadis Ledesma
Getafe David Soria
Atlético Oblak
Celta Marchesin
Osasuna Aitor 4 i Herrera 2
Madrid Courtois 4 i Lunin 2
5 porteries a zero
Valladolid Masip 4 i Asenjo 1
3 porteries a zero
València Mamardashvili
Sevilla Bono
Espanyol Álvaro 2 i Lecomte 1
1 porteria a zero
Almeria Fernando
Girona Gazzaniga
0 porteries a zero
Elx
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)