A domicili costa més

El Girona només ha guanyat un partit a fora, on rebaixa les seves prestacions respecte a Montilivi

Els de Míchel hauran de millorar els resultats, ja que després del duel contra l’Almeria enllaçaran dues sortides, contra l’Athletic i el Getafe

El Girona no va carburar a Cadis com ho havia de fer tenint en compte la importància d’un partit que el posava en disposició de deixar un rival directe ni més ni menys que a vuit punts. La derrota al Nuevo Mirandilla va deixar males sensacions a la parròquia gironina, un sentiment que ja s’ha fet evident en diversos partits fora de casa, on als de Míchel els costa més lligar bons resultats. És cert que els blanc-i-vermells han signat bons partits a domicili, com al camp del Betis i en la segona part al Cívitas Metropolitano contra l’Atlético, tot i les dues derrotes (2-1), així com en els empats contra el Madrid al Bernabéu (1-1) i a l’RCDE Stadium contra l’Espanyol (2-2). També ho és que els pitjors partits de l’equip han coincidit lluny de Montilivi, com en l’estrena de la lliga a Mestalla (la plantilla estava en construcció i amb massa problemes), en la primera part al Power Horse contra l’Almeria (el Girona ja perdia 3-0 en el minut 38) i tot el matx a Cadis.

L’equip dirigit per Míchel Sánchez ha esgarrapat només 6 punts de 30 possibles com a visitant, un balanç pobre comparat amb els 18 de 33 que ha aconseguit com a local. I sort. El Girona ha perdut sis dels nou partits en total fora de casa, uns números que inevitablement el fan ser un conjunt més ineficaç i fluix quan ha de jugar en un estadi que no és el seu. Els blanc-i-vermells hauran de millorar el rendiment lluny de la seva afició si no volen patir massa per lligar la permanència en la categoria, ja que, després del duel contra l’Almeria de divendres a Montilivi (a les 21 h), precisament el pitjor visitant de la categoria juntament amb l’Elx (amb 3 punts de 30 possibles), els gironins encadenaran un doble desplaçament, a San Mamés contra l’Athletic Club (diumenge 26 de febrer a les 14 h) i al Coliseum Alfonso Pérez contra el Getafe (dissabte 4 de març a les 14 h), un dels rivals directes.

Realitats invertides

Les penúries que viu el Girona fora de casa i les alegries que habitualment dona a la seva afició a Montilivi contrasten amb els números que van firmar els gironins la campanya 2018/19, la del descens a segona A, amb Eusebio Sacristán a la banqueta. Els blanc-i-vermells van vèncer en camps com el del Vila-real (0-1), Mestalla (0-1) i el Bernabéu (1-2) –la victòria més sonada–, així com en el duel català contra l’Espanyol a l’RCDE Stadium (1-3). Aleshores, el conjunt dirigit pel val·lisoletà caminava amb pas ferm a domicili –va acabar amb 22 punts dels 38 que va obtenir en total– i es frustrava quan jugava a casa, amb uns registres paupèrrims que el van convertir en el pitjor local de tots, i amb diferència: només 15 punts en total.

Si bé la salvació passa per Montilivi i depèn del manteniment de la bona línia de la primera volta, la tranquil·litat que pugui assolir en el camí el Girona serà com a visitant. En la ratxa de set jornades sense perdre ja es van aconseguir dos empats i l’únic triomf, contra el cuer, l’Elx, però ara s’encadenen dues derrotes sense haver fet gol. Els propers duels marcaran el futur i l’instal·laran més o menys a prop de les brases.