La sagnia no té aturador

El Girona no aconsegueix tancar amb pany i forrellat la porteria i solidificar la defensa per tal que li sigui menys complicat lligar resultats positius. Els gironins són el cinquè equip que més gols encaixa, amb 41, i tenen un balanç negatiu de -1 pel que fa als gols a favor i els que ho són en contra, i encara gràcies, ja que la bona actuació ofensiva (els quarts que més gols fan) els ha permès en més d’una ocasió esgarrapar punts en partits que s’havien complicat.

El conjunt dirigit per Míchel Sánchez ha aconseguit només una porteria a zero en tot el curs –contra el València, 1-0– i en els últims sis partits ha encaixat ni més ni menys que onze dianes, una sagnia que ha portat l’equip a sumar set punts dels 18 possibles. El Girona és el més ben classificat dels cinc equips que més gols reben a primera divisió, el segon darrere el Celta entre els deu que més n’encaixen, unes dades que només es poden explicar amb una bona rendibilitat dels gols que ha fet o una xifra elevada de gols.

En les dues últimes sortides, al Coliseum contra el Getafe (3-2) i a Vallecas contra el Rayo (2-2), els blanc-i-vermells ja havien encaixat els cinc gols en contra en el primer acte, un símptoma que deixa clar que el rendiment en els inicis dels partits és més que dubtós. I és que a Cadis, fa només sis jornades, els de Míchel ja perdien 2-0 en el minut 34, i a Almeria (3-2) havien encaixat tres dianes en 38 minuts.

Amb una única porteria a zero, els gironins comparteixen l’honor amb l’Elx de ser els equips que menys n’han aconseguit.