Girona

El Girona enfonsa a l’Espanyol en el duel català (2-1)

Girona i Espanyol han protagonitzat un partit amb molta intensitat que no s’ha resolt fins als últims instants. Stuani ha transformat la pena màxima al minut 88 i ha enfonsat als blanc-i-blaus que veuen la zona de descens molt a prop quan encara s’ha de jugar bona part de la jornada (2-1)

El duel català de la jornada a Montilivi ha començat amb un Girona molt més actiu en atac. Els de Míchel han disposat de bones aproximacions sobretot per la banda dreta amb un Tsygankov omnipresent en atac. Els gironins han trobat a faltar més actius en la rematada, ja que Castellanos estava sol en els duels a dins l’àrea. Els de Diego Martínez només han pogut sortir del seu propi camp amb les arribades per banda i en accions a pilota aturada. Taty Castellanos ha fet aixecar els aficionats dels seus seients en dues entrades a la pressió que han aconseguit rascar un córner. Oriol Romeu ha vist l’amonestació després d’un cop de braç a la cara de Darder.

Fins al minut 30 no s’han vist accions de finalització. Ho ha fet el conjunt local amb una triple arribada en la sortida d’un córner. Primer amb un David López que s’adorm, la segona amb un Pacheco molt atent traient amb els punys una centrada de l’ucraïnès i, finalment, la més clara quan Castellanos s’ha trobat un rebot solt a dins l’àrea i no ha pogut concretar amb un xut molt tou. El Girona en volia més i en dues ràpides transicions conduïdes per Villa, Romeu i Castellanos, han estat a punt d’anotar el primer gol en un xut de l’argentí i un altre, més escorat, de Tsygankov que ha anat al lateral de la xarxa.L’Espanyol ha efectuat el primer xut amb una incorporació de Rubén Sánchez que ha provat sort des de la frontal. Després d’afegir dos minuts, l’àrbitre del matx ha assenyalat la fi dels primers quaranta-cinc minuts.

A la represa, els de Míchel han posat una marxa més. Iván Martín ha tingut la primera, però Pacheco ha tret sota pals i el linier ha acabat indicant fora de joc. En la sortida d’un córner, els blanc-i-vermells han trobat el gol. Arnau ha pescat un refús a la frontal per engaltar una pilota que ha entrat per l’escaire del pal curt periquito. L’eufòria ha sigut momentània degut una doble badada defensiva en els duels que Braithwaite ha estat més murri que ningú i ha guanyat l’esquena a David López per superar a Gazzaniga. L’empat ha regnat al marcador en un moment de joc on els tècnics han aprfotat per fer canvis. Denis Suárez per Gragera i Riqulme i Villa han entrat en el lloc de Villa i un Javi Hernández que ha marxat amb una lesió muscular al minut 77. En el minut 83, Sergi Gómez ha vist la vermella per una dura entrada al Taty Castellanos per darrere. L’acció ha estat revisada pel VAR. Acta seguida, Michel ha fet entrar a Stuani i, per contra, Diego Martínez ha volgut posar físic al mig del camp amb l’entrada de Keidi Bare i Calero. En una jugada a dins l’àrea, Ortiz Arías ha xiulat penal per una agafada de Vini Souza a Santi Bueno. Tot i les protestes visitants en una acció dubtosa, Stuani ha sigut l’encarregat d’anotar el segon gol que ha significat un triomf molt important per les files gironines, però que enfonsa als blanc-blaus que amb un home menys no han trobat l’empat en els nou minuts d’afegit.