Girona

Tensió extrema a Montilivi

Girona. L’afició gironina respon amb la segona millor entrada del curs (12.841 espectadors), però les baralles amb aficionats blanc-i-blaus als gols taquen un partit que acaba amb festa

No va ser la victòria més brillant del Girona aquesta temporada, però sí que la més celebrada. I és que la importància dels tres punts contra un rival directe i la manera com va arribar, amb un gol de penal de Stuani a les acaballes per signar el 2-1 (88’), van fer que Montilivi esclatés d’eufòria al final del partit. I no n’hi havia per menys. Els de Míchel feien un pas de gegant un dia en què l’afició va respondre de meravella, signant la segona millor entrada de la temporada amb 12.841 espectadors, superant els 12.499 que hi va haver fa quinze dies contra l’Atlético. La sensació, realment, era que l’estadi presentava gairebé el mateix aspecte que el del partit contra el Barça (13.402 espectadors). A més, l’ambient va ser fantàstic des que va començar a sonar l’himne, tot i que molta gent encara esperava als torns per entrar, perquè Montilivi no es va omplir fins passats els primers minuts. No és que l’ambient comencés dins del camp, sinó que a les rodalies de Montilivi ja es respirava que seria un gran dia des d’una bona estona abans de l’inici del partit. La zona d’aficionats, amb l’arrossada prèvia al partit que va organitzar el club, va ser tot un èxit i va fer que el caliu de l’afició ja es notés des de molt abans de començar el partit.

Disturbis

El d’ahir serà un dia que l’afició del Girona recordarà sempre per la gran festa que es va viure a l’estadi quan el gol de Stuani va fer esclatar la bogeria. De fet, poques vegades s’ha vist Montilivi tan ple tanta estona després del xiulet final, i és que tothom es va quedar assegut a la seva cadira fins al final. Fins i tot fins minuts després per aplaudir els jugadors blanc-i-vermells, que liderats per Oriol Romeu i Bernardo, dos dels jugadors que pràcticament sempre ho fan, van fer la volta a l’estadi aplaudint l’afició gironina.

Ara bé, no tot va ser tan bonic. Perquè el partit d’ahir també serà recordat com un dels més tensos que s’han viscut en la història de Montilivi, sinó el que més –si més no des de l’arribada al futbol professional. La mala relació entre l’afició del Girona i de l’Espanyol es va fer més visible que mai. El gran problema va ser que un bon grapat d’aficionats blanc-i-blaus van estar ubicats en zones de l’estadi de l’afició local. N’hi havia repartits per tot el camp, però la gran majoria, uns 300 o 400, es van concentrar al gol nord al costat del córner on està ubicada sempre l’afició visitant, apartada de la gironina per les tanques de protecció. La versió del club és que, a banda de la zona visitant, l’Espanyol tenia 100 entrades de cortesia –les mateixes que el Girona va tenir al RCDE Stadium– i unes 30 de compra, totes en aquesta zona esmentada. La resta, des del club s’atribueix a compres, cessions o revendes d’abonats del Girona. Aficionats gironins van abandonar la seva localitat, fins i tot amb atacs d’ansietat.

Va ser un ambient insostenible, amb constants baralles entre aficionats que van fer intervenir una vegada i altra els cossos de seguretat privats de l’estadi, que van intentar fer un cordó de seguretat sense gaire èxit. De fet, en alguns casos fins i tot van intervenir els antidisturbis dels Mossos d’Esquadra i es va fer fora de l’estadi més d’un aficionat de l’Espanyol. La resposta de l’afició gironina va arribar quan el Girona anava per davant en el marcador, amb crits de “a segona, a segona”. La tensió va continuar fins i tot després del partit, amb algun disturbi a les rodalies de l’estadi. Una taca fosca a un dia per recordar a Montilivi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)