Girona

Un punt entre maldecaps

Un gol de Stuani des del punt de penal permet al Girona emportar-se un empat de Balaídos en un partit en què va de menys a més

El conjunt gironí acaba amb tres lesionats (Iván Martín, Santi Bueno i Artero) i les aspiracions de jugar a Europa es poden complicar més

Celta 1 Girona 1

CELTA:Ivan Villar, Hugo Mallo, Aidoo, Unai Núñez, Javi Galán; Gabri Veiga (Iago Aspas, 80’), Tàpia, Óscar; Carles Pérez, Miguel Rodríguez (Cervi, 70’) i Larsen (Seferovic, 80’).GIRONA:Gazzaniga; Arnau, Santi Bueno (Callens, 54’), Bernat, Miquel; Romeu; Couto (Herrera, 54’), Tsygankov, Iván Martín (Artero, 34’), Valery (Joel Roca, 73’); Stuani (Taty, 73’).GOLS:1-0 (42’) Carles Pérez. 1-1 (59’) Stuani, de penal.ÀRBITRE:Mateu Lahoz.T.G.:cap.T.V.:cap.PÚBLIC:14.117 espectadors a l’estadi Abanca Balaídos de Vigo.

El Girona va endur-se un punt treballat de Balaídos que no pot ser bo si la lluita de l’equip és intentar classificar-se per a Europa però que s’ha de valorar prou bé per l’orgull i la fe que van demostrar els de Míchel. Els contratemps en forma de lesió no van inquietar un equip gironí que es va refer d’una primera part plana en què va encaixar una diana de Carles Pérez que feia justícia a l’empenta superior gallega. Stuani, des del punt de penal i en el segon intent –Villar li va aturar el primer llançament però el VAR el va fer repetir–, va establir un 1-1 definitiu que en espera dels resultats dels rivals directes podria permetre als blanc-i-vermells tenir una mínima esperança de classificar-se per a la Conference League.

En els primers minuts del partit es va veure clarament l’equip que tenia més necessitats pel que fa a punts en la classificació. Els locals van sortir amb una marxa més i van obligar els de Míchel a defensar molt a prop de la seva pròpia àrea.

El partit va entrar en una fase plana amb els gironins gaudint de possessions llargues però estèrils i el Celta intentant fer mal amb la velocitat per banda de Carles Pérez i Miguel Rodríguez, que va fer anar de bòlit Arnau. Tret d’alguna arribada amb cert perill dels dos atacants més insistents dels locals, el pragmatisme del Girona només es va alterar per culpa de la lesió d’Iván Martín. Els de Míchel no trobaven la manera de ser profunds i d’inquietar la porteria rival i, fruit d’una errada individual de Tsygankov, el Celta en va treure el premi més gran possible. L’ucraïnès no es va orientar bé a l’hora de rebre una esfèrica enganxat a banda dreta i Galán se’n va aprofitar per arribar fins a línia de fons i fer una centrada a la frontal que Carles Pérez va rematar, la pilota va topar amb Romeu i es va introduir a dins de la porteria de Gazzaniga (42’). Els blanc-i-vermells van intentar reaccionar al cop del contrincant i van estar a punt de fer la igualada abans del descans amb una rematada creuada ja a dins de l’àrea que Iván Villar va rebutjar amb la punta dels dits i Stuani no va poder rematar en segona instància (45’).

En la segona, millor

Les possessions estèrils sense poder fer mal al rival del Girona en el primer acte es van convertir en passades més verticals trencant línies de l’adversari. I això que els jugadors gironins queien com mosques –Bueno va demanar també el canvi. En el 55, Tsygankov va encarar Javi Galán al vèrtex dret i després d’una retallada marca de la casa el defensor li va fer penal. Stuani, gairebé infal·lible des dels 11 metres, va fallar un primer llançament –Iván Villar li va endevinar les intencions– però el VAR li va permetre un nou intent i el de Tala no el va desaprofitar per establir l’1-1 que seria definitiu. El gol va deixar estabornit el Celta, que va tardar a reaccionar contra un Girona que creixia a còpia de possessió i de moure el rival. Els locals, però, van accelerar empesos pel seu públic, que volia d’una vegada per totes tancar l’objectiu. Larsen es va plantar sol davant Gazzaniga però l’argentí es va fer gran per aturar la rematada amb el cos (79’) i, posteriorment, va ser Carles Pérez qui va fer lluir el de Murphy.

Cansats i desesperats, els de Carvalhal no van tenir prou claredat d’idees per fer mal a un equip gironí ferit també per una lesió d’Artero, que va mantenir-se damunt del terreny de joc amb clars símptomes de dolor. El de la Bisbal es va situar de davanter i entre ell i Joel Roca van estar a punt de fer saltar la banca. Primer es van molestar al segon pal ben a prop de la porteria (90’) i per acabar Joel Roca va fer intervenir de manera providencial Villar amb un xutàs després de retallar Mallo en una ocasió immillorable ja en el 95’. Hauria estat èpic i massa maco.

1-0 JUST

El Girona va ser massa pla i poc profund i el Celta va aprofitar-ho per sorprendre’l

DE PENAL

Stuani, gràcies a un segon intent, va fer l’1-1 final i el seu novè gol en la lliga

A PUNT

Larsen i Carles Pérez haurien pogut fer el 2-1 però Joel Roca va tenir l’última en el 95’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)