Girona

El camí està molt clar

El Girona jugarà a Europa si derrota l’Osasuna a El Sadar i l’Athletic Club no supera el Real Madrid al Bernabéu

Els de Míchel tenen sempre de cara l’empat a 52 amb el Rayo, amb el Sevilla o en un hipotètic triple empat amb tots dos

El Girona està ben viu en la lluita per accedir a la Conference League, tot i perdre en el partit de comiat de Montilivi, un aspecte que no va aigualir la festa organitzada pel club. I és que les ensopegades dels rivals més directes que tenen al damunt en la batalla per la setena posició permet als de Míchel Sánchez gaudir encara de possibilitats per fer història i jugar a Europa per primera vegada. Per fer-ho, el camí traçat és senzill: el conjunt blanc-i-vermell haurà de derrotar l’Osasuna a El Sadar, l’actual setè classificat, i esperar que l’Athletic Club no guanyi el Madrid al Santiago Bernabéu.

L’única possibilitat que els gironins empatin a punts en la setena plaça amb algun equip és a 52 amb el Rayo Vallecano o el Sevilla, o amb tots dos formant un triple empat. I en aquesta hipòtesi el Girona no ha de patir, ja que sempre en surt vencedor. Amb els andalusos, els de Montilivi tenen el goal-average guanyat –2-1 a casa i 0-2 al Sánchez Pizjuán–, i amb els madrilenys, igualat però amb una diferència de nou gols a favor dels gironins impossible de recuperar (+5 a favor dels de Míchel per -4 els d’Iraola). En el possible triple empat, de fet actualment ja ho estan a 49 punts, el Girona ha sumat vuit punts en els partits contra Sevilla (6) i Rayo (2), qui més dels tres –els de Vallecas (6) i els andalusos (1)–, una combinació que els deixaria també en la setena posició final en la classificació.

Justos de forces, amb moltes baixes i ja sabedors que el gran objectiu de la permanència fa setmanes que és al sac, el Girona ha d’esprémer l’última gota que li quedi en una autèntica final a Pamplona. També tocarà esperar i tenir un ull posat al Bernabéu per culpa de l’última derrota dels de Míchel contra el Betis a Montilivi, que va impedir a la plantilla aprofitar les ensopegades dels rivals directes i recuperar la setena plaça per passar a dependre d’ells mateixos. La sèrie de quatre partits sense vèncer de l’equip gironí coincideix amb la permanència matemàtica –dos empats a fora contra la Real Sociedad (2-2) i el Celta (1-1) i dues derrotes a casa contra el Vila-real (1-2) i el Betis (1-2)–, i també amb les múltiples lesions que han castigat el Girona els últims dies, un fet que fa que les esperances de fer-la grossa hagin disminuït.

Rivals en mal moment

El conjunt blanc-i-vermell visita un Osasuna que s’ha desinflat força en la lliga coincidint amb l’apropament de la final de copa –els de Jagoba Arrasate van perdre contra el Madrid (2-1). I és que, els navarresos han guanyat només dos dels últims sis partits de lliga però casualment ho han fet a El Sadar, on se senten més forts (31 punts com a locals i 19 com a visitants) i on, empesos per la seva fidel afició, ofeguen el rival a còpia d’intensitat i insistència.

L’estat de forma de l’Athletic Club, l’altre contrincant del qual el Girona haurà d’estar ben pendent, encara és pitjor que el dels pamplonesos i els gironins. L’equip dirigit per Ernesto Valverde només ha guanyat un partit dels últims set que ha disputat –quatre punts de 21 possibles i cinc derrotes en aquesta sèrie de set–. Els aficionats bascos s’han acostumat a viure desinflades del seu equip en la lluita per entrar a Europa i, tot i que el Madrid només es jugarà l’honor de ser el segon classificat de la taula, una disputa que encara manté amb l’Atlético –la distància entre tots dos és de tan sols un punt–, després de la derrota a casa, amb tot de cara, contra un Elx ja descendit i cuer destacat, ha fet que l’ambient i la confiança dels lleons estigui pel terra. Tot i això, els de Bilbao intentaran donar la campanada al Bernabéu i esperar que l’Osasuna no sumi els tres punts contra el Girona.

Tot i que sembli que ningú vulgui anar a la Conference, la batalla en l’última jornada serà frenètica.

MALA RATXA

El Girona suma quatre jornades sense vèncer coincidint amb la salvació definitiva

TAMPOC AFINEN

L’Osasuna ha guanyat dos dels últims sis partits de lliga i l’Athletic, un dels últims set
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)