Girona

Marge de creixement

“Ens queda l’espina dels últims partits , però hem d’estar orgullosos del que hem fet”, diu Miguel

El lateral del Girona fa repàs del seu primer any a Montilivi

El Girona ja ha començat les vacances després d’una temporada que quedarà sempre per al record per molt que no es pogués arrodonir amb una victòria al camp de l’Osasuna que hauria permès als gironins jugar la Conference League la temporada que ve, cosa que, lògicament, ha deixat un regust agredolç a la plantilla. “Hem fet una molt bona temporada tot l’equip, i hem aconseguit la permanència bastant aviat. És clar que ens queda l’espineta clavada dels últims quatre o cinc partits, perquè si haguéssim sumat algun punt més segurament hauríem fet història amb el Girona, però en línies generals és una bona temporada i estic content per l’equip”, comenta el lateral blanc-i-vermell Miguel Gutiérrez, conscient que només els va faltar rematar la feina diumenge a El Sadar per complir un somni. “Hem fet un gran equip aquest any i hem aconseguit competir contra qualsevol equip de la lliga. Sabíem que podíem aconseguir un bon resultat a Pamplona, però al final són un equip que et colla molt al seu camp i no ens queda cap altra opció que felicitar l’Osasuna. Ens queda aquesta espina.”

No hi ha dubte que el fet de sumar només dos punts dels últims 15 possibles les últimes jornades és el que ha impedit que el curs del Girona fos històric en lloc de simplement excel·lent. En aquest sentit, l’aspecte anímic un cop es va aconseguir matemàticament la permanència hi ha tingut molt a veure, i és que el Girona ha arribat a la recta final de temporada molt minvat, també, per les lesions. “Potser inconscientment desconnectes una mica un cop has aconseguit l’objectiu principal. Crec que ha estat un error de tot l’equip. Ho teníem a prop per aconseguir-ho i ens hem quedat a les portes, però hem d’estar orgullosos del que hem fet aquest any”, sentencia el lateral madrileny.

Un any de creixement

Si per una cosa ha destacat aquesta temporada, més enllà dels resultats que ha aconseguit l’equip, ha estat pel gran creixement que han tingut alguns jugadors des del punt de vista personal. Miguel Gutiérrez n’és un clar exemple, i és que, tot i que el lateral esquerre ja havia debutat amb el Madrid a primera divisió, i fins i tot a la Champions League, aquesta ha estat la primera temporada que ha disputat exclusivament a l’elit. “Personalment m’he sentit molt bé aquesta primera temporada a la màxima categoria. El tècnic m’ha donat la confiança i m’ha fet jugar. Els números són bons, i més tenint en compte d’on venia, que és de tenir una lesió al genoll. Estic molt agraït per l’oportunitat que m’han donat i per com ha anat aquest any”, valora Miguel sobre l’aprenentatge viscut aquest curs a Montilivi en una temporada que, després de deixar un filial com el del Madrid, sempre acostuma a ser complicada –també passa quan jugadors surten del Barça B–. “En línies generals sortir del Madrid m’ha ajudat molt a conèixer gent nova i molts professionals que m’han ensenyat molt. No només de futbol, sinó també en aspectes com la nutrició, el descans, de tàctica... Míchel en sap molt, d’això, i estic molt agraït per tot el que he après aquest any.”

Miguel ha tancat la temporada disputant més de 2.500 minuts entre la lliga i la copa, repartits en 36 partits, 29 dels quals com a titular –a la lliga són 34 partits i 27 titularitats– i marcant dos gols. Amb aquestes xifres s’ha convertit en un dels jugadors més utilitzats per Míchel durant el curs, tot i que en algunes fases de la temporada ha vist com Javi Hernández li passava al davant. I és que si una cosa té clara el lateral madrileny és que encara té marge de millora. “Míchel sempre vol que siguis millor. En algun partit d’aquesta temporada he tingut alguna desconnexió i sí que m’ha dit que són coses que he de millorar, perquè la lliga és un procés en què has de ser constant i durant un partit no pots desconnectar perquè són punts importants i has d’estar totes les jornades al mateix nivell, o si més no intentar-ho”, comenta el lateral. En aquest sentit, en les últimes jornades el seu joc ha experimentat una evolució, i és que s’ha anat intercanviant amb Arnau la funció de fer de pivot en la sortida de pilota i ha respost a meravella. De fet, el madrileny té clar que s’hi veu: “M’he trobat molt còmode. És una posició que m’agrada i en definitiva el que el tècnic necessiti de mi estic preparat per fer-ho. En aquesta posició hi havia jugat bastant quan era més petit i per això estic content i còmode.”

Després d’un any tan complet, tant des del punt de vista personal com col·lectiu, costa quedar-se amb un moment concret: “Hi ha hagut moments molt bonics durant la temporada. Crec que no hi ha hagut cap partit en què el rival ens hagi passat per sobre i hem competit contra grans rivals, i hem aconseguit victòries importants. Em quedo amb això i amb el suport que hem rebut de la gent”. Ara bé, venint del Madrid, la victòria contra els blancs a Montilivi va ser més especial que cap altra. “Em van felicitar, em van donar l’enhorabona. Sobretot per a la gent del Girona és un dia molt bonic que passarà a la història i per això estic content”, comenta Miguel.

Un futur esperançador

Miguel Gutiérrez mai ha amagat que en un futur li agradaria tornar al Madrid, però de moment té contracte fins al 2027 amb el Girona després de ser una de les grans apostes l’estiu passat, en què el club va pagar uns quatre milions d’euros pel 50% del seu traspàs. En aquest sentit, aquesta primera temporada de Miguel ha estat el seu primer pas com a jugador blanc-i-vermell, i és que res fa pensar que pugui abandonar el club aquest estiu.

L’objectiu clar, doncs, és el de continuar creixent com a jugador, potenciant les virtuts que ha demostrat aquesta temporada i millorant en les mancances que se li han pogut veure. “Estigui on estigui el meu camí passa per continuar aprenent. Estic molt content amb la gent del Girona, que m’han demostrat molt la seva estima des del primer dia. La veritat és que aquesta temporada l’afició ha estat molt contenta amb nosaltres i el que hem aconseguit és per ells. Jo he de continuar aprenent i el que vingui en un futur ja arribarà. De moment estic content aquí i ja es veurà què passa en el futur”, diu Miguel, que té marge per convertir-se en un dels actius principals de la plantilla del Girona.

Hem fet una molt bona temporada, i hem aconseguit la permanència bastant aviat. Amb algun punt més hauríem fet història, però estem contents
Inconscientment potser desconnectes una mica un cop has aconseguit l’objectiu principal. Crec que ha estat un error de tot l’equip
Hem competit contra tots els equips i sabíem que podíem guanyar a Pamplona, però és un equip que et colla molt. Els hem de felicitar
Sortir del Girona m’ha ajudat a conèixer gent i professionals nous. Estic molt agraït de tot el que he après aquest any
Personalment m’he sentit molt bé aquesta temporada tot i venir de la lesió al genoll. El tècnic m’ha donat la confiança i els números són bons

LES DECLARACIONS DE MIGUEL GUTIÉRREZ

M’he trobat molt còmode ocupant la posició de pivot. El que vingui en el futur ja es veurà. He de continuar creixent i estic content aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)