Lliga Europea

Hoquei sobre patins

Lliga Europea

Una sanció de sis mesos posa fi al curs europeu de Gual

Hoquei sobre patins. El cervell del Barça Lassa va ser expulsat per haver colpejat amb l’estic el jugador del Benfica Diogo Rafael el 9 de desembre i es perdrà la resta de la lliga europea

El comitè de competició del Comitè Europeu d’Hoquei sobre Patins ha imposat una sanció de sis mesos al jugador del Barça Lassa Marc Gual per haver colpejat amb l’estic al cap el jugador del Benfica Diogo Rafael en el partit corresponent a la tercera jornada de la fase de grups de la lliga europea que es va jugar al pavelló Fidelidade de Lisboa el 9 de desembre, amb triomf blaugrana (4-8). Gual, per descomptat, va veure la vermella directa per una acció que va quedar fora del camp visual de les càmeres de televisió però que els col·legiats van sancionar immediatament. Dimarts, per fi, el comitè va comunicar al club català la sanció, que, en principi i sempre que no prosperin els recursos, no permetrà al cervell de Sant Sadurní jugar cap més partit de la màxima competició europea aquesta temporada perquè la sanció es prolonga fins al 8 de juny i la final a quatre es disputarà els dies 12 i 13 de maig. La seva absència representa una baixa sensible, atesa la seva experiència per afrontar tant els quarts de final com una hipotètica final a quatre en una competició en què el Barça, com sempre, aspira a tot. El Barça, això sí, té un fons d’armari impressionant i jugadors amb capacitat per fer jugar els seus companys com Pau Bargalló i Ignacio Alabart, però no hi ha dubte que Gual –17 assistències i 17 gols en 29 partits aquest curs–, que també és molt valuós en defensa, és un baluard. L’equip d’Edu Castro ja està classificat per al quarts i dissabte pot assegurar-se la primera plaça del grup a la pista del Forte dei Marmi. Gual ja havia complert el partit que necessàriament implica una vermella directa a casa contra el mateix Benfica en la quarta jornada (2-0) i el club volia saber si podia comptar amb ell a Itàlia.

No hi ha una decisió presa, almenys ahir, però sembla que el Barça no es quedarà amb els braços plegats i estudia recórrer contra la sanció, tot i que ho haurà de fer una mica a les palpentes, ja que no té accés a l’informe dels àrbitres, una altra mesura arcaica de l’hoquei sobre patins europeu respecte d’altres esports.

Borja Ferrer, el precedent

El darrer precedent d’una sanció similar europea amb afectació a equips catalans van ser els dos anys i un dia de suspensió que va rebre el llavors jugador del Noia Borja Ferrer en el partit de tornada de la copa Continental jugat al Palau Blaugrana. Ferrer va ser expulsat per haver mossegat Panadero.

LA DADA

La suspensió es prolonga fins al 8 de juny i la final a quatre es juga el 12 i el 13 de maig

Tres partits a Del Amor (Noia) i dos a Pla (Igualada)

El comitè de competició europeu no ha tingut cap més remei que reunir-se abans que l’entitat blaugrana posés el crit al cel com ja va fer l’Igualada quan va denunciar una situació d’absoluta indefensió que afectava el seu davanter Sergi Pla, que ha rebut dos partits de sanció que ja ha complert en l’eliminatòria contra el Lleida, que va fer fora de la competició els de l’Anoia. El modus operandi, a més, apel·la al principi de la mínima transparència. No publica res al seu lloc web ni emet cap nota pública. L’altre jugador català suspès –tres partits– és el veterà del Noia Jordi del Amor. No va ser expulsat a Barcelos però els àrbitres van incloure en l’acta els incidents posteriors al partit, quan va tenir una picabaralla amb l’asturià Juan José García López –dos partits–, que abans s’havia encarat amb Sergi Llorca. El Noia ja està eliminat i Del Amor es retira a final de temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)