Més hoquei

“Sense voler, t'acaben posant en el lideratge”

Hoquei sobre patins. El Palafrugell ha fet el que tocava, guanyar, i el seu tècnic diu que els resultats dels altres equips els han situat primers

L'inici del CH Palafrugell a primera divisió, amb tres victòries en els primers tres partits, ha situat l'equip en la primera posició de la classificació en solitari, i amb dos punts de marge sobre el Calafell i l'Asturhockey. L'entrenador de l'equip, Xavier Garcia, diu que no s'ho esperava, que és molt d'hora, i també comenta: “Veus els resultats que hi ha hagut i sense voler t'hi acaben posant ells mateixos.” La primera divisió és una categoria molt anivellada i fer-ho bé o malament en dues jornades seguides et pot situar a dalt de tot o fer-te baixar moltes posicions. El tècnic del Palafrugell diu que la temporada és molt llarga, però també comenta: “Tampoc voldria amagar que tenim un bon equipet i som una mica favorits per estar a la part alta, però una cosa és la plantilla i una altra, com van la temporada i els partits.”

El Palafrugell està disputant la seva segona campanya a primera divisió. El curs passat hi va debutar i va fer un bon paper, i en aquest ha mantingut el bloc de jugadors i s'ha reforçat amb tres homes que poden aportar coses importants: la veterania de Guillem Ribot, la jove experiència de Xavier Andrich i la seguretat de Marcel Luzón a la porteria. Els empordanesos van fer una bona pretemporada, van guanyar la copa EsportsPenedès.cat i han iniciat la lliga amb tres victòries, a casa contra l'Alpicat (3-1), a la pista del Sant Feliu (4-7) i aquest cap de setmana al seu pavelló enfront el Raspeig (4-3). La derrota del Sant Cugat, que ocupava la primera posició, a la pista del GEiEG (4-3), que estava en zona de descens, va deixar els empordanesos sols en la primera posició.

Xavier Garcia explica respecte als objectius de l'equip aquesta temporada: “Sóc partidari d'anar partit a partit i anar veient. Sobre el paper tenim un bon equip per ser a dalt.” El tècnic també comenta que, si tens un parell de lesions, l'objectiu pot canviar d'un dia per l'altre. Tot i això és molt sincer quan explica: “Volem estar entre els quatre primers de la primera volta i acabar la temporada a dalt de tot per intentar assumir pujar a Ok Lliga.” La plantilla del Palafrugell està formada per cinc homes de més de 30 anys i sis més que en tenen entre 20 i 23. Una combinació d'experiència i joventut que, segons explica Xavier Garcia, és part de l'èxit. La temporada passada l'entrenador del Palafrugell es va atrevir a fer jugar aquests joves –amb un any menys– en aquesta nova categoria per a tots, l'equip i els jugadors, i ara tenen més experiència i segueixen responent. “Per mi, part de l'èxit és això, aquesta combinació. La veterania ajuda a calmar el partit, a saber-lo portar, i la joventut aporta aquesta ingenuïtat i el fet de no tenir por de res. La clau és aquesta”, afirma el tècnic del Palafrugell.

UN BON EQUIP

El tècnic Xavier Garcia diu que la combinació de veterania i joventut és la clau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)