OK Lliga

hoquei patins

ok lliga

El retorn de Marc Torra

OK Lliga. El Barça, fins ara pletòric (11/11), rep el Reus, el seu botxí en la supercopa. L'equip de Mariotti arriba malferit després de perdre amb el Vic

El Barça-Reus o el Reus-Barça aixequen sempre expectació per la seva condició de clàssics de l'OK Lliga entre dos dels tres equips catalans amb més títols en la competició –el Barça en té 27 i el Reus en té 5, els mateixos que l'Igualada– i també els dos clubs que han obtingut més vegades la copa d'Europa. Enguany, a més, el duel d'avui al Palau afegeix elements que accentuen la rivalitat històrica entre els dos conjunts. El Barça arriba a la cita amb 11/11 i un lideratge ferm en la competició. El Reus, que va arrencar dubitatiu amb un projecte engrescador, havia reaccionat i era segon a set punts, després de cinc triomfs seguits, fins que el Vic va passar diumenge pel Palau d'Esports i li va trencar els esquemes (4-6). Per això, un triomf avui dels actuals campions deixaria el Reus a 13 punts dels blaugrana, una diferència innegociable. El Vic i el Liceo són a vuit punts del Barça i lluiten amb els reusencs pel segon lloc.

L'altre element que esperona sobretot els locals és que el Reus és l'únic que aquest curs ha derrotat el Barça. El va vèncer en la semifinal de la supercopa en un partit en què el seu golejador Marín va clavar tres faltes directes en tres intents amb Egurrola al davant, que ja és mèrit. En la final, l'equip d'Enrico Mariotti, que jugava a casa, en canvi, va fallar contra el nou Liceo, que va ser el sorprenent campió.

El partit encara té un altre valor afegit. Suposarà el retorn del torderenc Marc Torra al Palau per jugar contra el seu exequip. Torra va ser un baluard a les files del club blaugrana durant cinc temporades. Fa dos anys, però, es va veure obligat a marxar al Benfica, amb el qual va guanyar la lliga europea, perquè no entrava en els plans de Ricard Muñoz. Torra ha fet 2/2 en els dos duels amb el Barça. A més de la supercopa, també va sortir vencedor de la semifinal europea del curs passat.

Amb Torra, paradigma del joc ofensiu, el Reus completa un equip amb molta pólvora capaç de derrotar qualsevol rival. Raül Marín va ser el pitxitxi de la lliga passada i Àlex Rodríguez és un jugador que amb el Voltregà va fer molt mal als blaugrana. De fet, el Barça el va fitxar, el va deixar cedit a Sant Hipòlit i després el compromís es va trencar.

De la resta de la jornada, destaca el derbi osonenc entre el Voltregà, que va derrotar el Noia per 2-5 i va afermar la seva condició d'equip molt perillós sobretot a fora de casa, i el Manlleu, que va guanyar els dos primers partits però ja no ha tornat a vèncer.

El Vic, que va obtenir un resultat grandiloqüent a Reus i acumula vuit triomfs seguits, rep el Girona, estabornit encara per haver perdut (2-5) a casa contra el cuer, una derrota molt negativa en les seves aspiracions de jugar la copa, competició en què el Barça, el Vic i el Liceo ja tenen garantida la presència. El Reus i el Voltregà la podrien segellar aquesta jornada. El Lloret, per la seva banda, té una missió força complicada a la pista del Moritz Vendrell, un dels equips més en forma que ha enllaçat cinc triomfs.

LA DADA

10
punts
són els que té d'avantatge el Barça sobre el Reus, que ara ocupa la quarta posició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)