OK Lliga

Hoquei sobre patins

OK Lliga

Molt fort lluny de casa

OK Lliga. L'entrenador del CP Voltregà, Francesc Linares, comenta el canvi que l'equip ha fet fora de casa, que l'ha portat a sumar molts punts i a guanyar el Barça al Palau Blaugrana

El Voltregà va protagonitzar la sorpresa de la divuitena jornada de l'OK Lliga en guanyar el Barça, el líder, al Palau Blaugrana (2-3). Tot i que la temporada passada els de Sant Hipòlit també van superar els blaugrana a domicili, i pel mateix resultat, en aquesta campanya l'equip osonenc ha experimentat un canvi radical en els seus desplaçaments. El Voltregà ha sumat 22 punts en deu partits fora de casa, mentre que a l'Oliveras de la Riva n'ha aconseguit 11 en vuit jornades.

El tècnic de l'equip, Francesc Linares, explica que això és una cosa que van buscar a l'inici de la temporada. “Ens ho vam proposar”, diu, i comenta que no podien ser un equip tan diferent a fora i a casa com passava la campanya passada, en què van sumar 23 punts al seu pavelló i 15 en els desplaçaments. L'entrenador del Voltregà ho va voler canviar i ho ha aconseguit. És cert que al seu pavelló han deixat escapar punts inesperats, com les derrotes contra el Caldes i el Lloret, però totes dues van ser per la mínima (1-2) i lluitades. A domicili Francesc Linares està satisfet del que han fet, amb l'excepció del viatge a la Corunya, on van perdre per 5-0: “No hi vam ser en tot el partit”, assegura.

Un pas més en el canvi va ser la victòria de dissabte al Palau Blaugrana. L'entrenador del conjunt osonenc diu que tot va sortir com ho havien planificat. Van saber avançar-se, aguantar el Barça, allargar el partit i esperar el seu moment per donar el cop final, ja que el 2-3 va arribar quan faltaven dos minuts per a la fi. Tot i això, Francesc Linares també reconeix que podien haver perdut i que en els últims minuts els blaugrana haurien pogut empatar.

El Voltregà i el Barça es tornaran a veure les cares d'aquí a deu dies en els quarts de final de la copa, a Alcobendas. Francesc Linares diu que hi ha hagut especulacions sobre si ja ha mostrat totes les seves cartes, però diu que la lliga per a ell és una prioritat i que van anar al Palau amb tot i a buscar els tres punts. El tècnic del Voltregà és molt clar quan explica que el partit de copa serà totalment diferent, ja que, d'entrada, el Barça va tenir dissabte la baixa de dos davanters –Ordóñez i Álvarez–, i en la copa segurament jugaran. Linares comenta que podrà mostrar coses diferents en la copa i valora el punt favorable d'aquest triomf: “Som capaços de guanyar el Barça i a casa seva. Ens ha de fer creure més en nosaltres.”

Seguir el guió establert

Una de les claus d'aquest Voltregà és que ha aconseguit ser un equip que té molt clares les idees. “Quan afrontem un partit sabem molt bé quin és l'objectiu, sabem molt bé el que hem de fer i ens mantenim dins del guió que marquem i no en sortim”, manifesta Linares. Tot i això, reconeix que els jugadors tenen marge de cara a porteria, com Ignacio Alabart i Gerard Teixidó, i també esmenta el bon xut de Petxi Armengol i Dani Rodríguez, i el joc de bola de Xavier Crespo. Capítol a part és el porter Càndid Ballart, de qui diu que està “en un estat de forma espectacular”, ben assessorat pels entrenadors de porters.

Els osonencs no han tingut gaire temps per assaborir el gran triomf contra el Barça, ja que avui s'enfronten amb el Liceo, amb el qual estan empatats a 33 punts. Linares vol una altra victòria per situar-se quarts i assegurar un lloc a la part alta.

RIVALS EN LA COPA

Els osonencs i els blaugrana es trobaran d'aquí a deu dies en els quarts de la copa
La lliga també és una prioritat. Si podem sumar al Palau hi hem d'anar amb tots els efectius i amb tot
Francesc Linares
ENTRENADOR DEL VOLTREGÀ
Sabíem que havíem d'aguantar la seva embranzida, mantenir-nos dins del partit i esperar el nostre moment
Ens vam proposar sumar més punts a fora. Ho vam parlar i s'ha donat així. Hem fet més punts a fora que a casa
Havíem plantejat el partit [del Barça] per guanyar-lo i es va donar tot com vam planificar
Hem fet un equip sòlid. Hem proposat coses des del cos tècnic i maneres com volem jugar, i l'equip ho ha acceptat al cent per cent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)