OK Lliga

Hoquei sobre patins

Muñoz anuncia que plega

Hoquei sobre patins. El tècnic del Barça Lassa deixarà la banqueta el 30 de juny per “motius personals” tot i haver conquerit 12 títols des del 2013

El tècnic del Barça Lassa d'hoquei sobre patins, Ricard Muñoz, va anunciar ahir al matí en una roda de premsa que deixarà la banqueta blaugrana el 30 de juny, quan acabi el seu contracte en vigor. Muñoz va adduir “motius personals” i va recalcar la il·lusió que li ha fet ser el tècnic de la secció: “És una decisió que prenc conscient i amb tranquil·litat. He tingut el privilegi de dirigir el millor equip del món. Ha estat un somni dirigir el Barça.” L'entrenador, que ha triomfat plenament des que va accedir al càrrec substituint Gaby Cairo el 5 de març del 2013 –èxits que fan més inesperada la decisió de no seguir–, ha guanyat 12 títols de 20 possibles com a màxim responsable tècnic de la primera plantilla i té un balanç de 162 victòries, 13 empats i 17 derrotes en els 193 partits que ha dirigit.

Toni Miró, el mànager de la secció, va reconèixer l'esforç de Muñoz al capdavant de l'equip: “El treball és dur, la pressió és alta i l'esforç de Ricard Muñoz s'ha d'agrair.” El tècnic, que va tenir paraules d'agraïment per a directius, companys, tècnics, familiars i premsa, va argumentar: “Quan es defensa l'escut del millor equip del món hi ha factors externs que dificulten la feina. Primer estava al 120 per cent, després al 110 i ara al 98, i jo sóc molt exigent amb mi mateix.” El director de les seccions professionals, Albert Soler, va anunciar que Muñoz seguirà vinculat a la Masia –de fet, ja hi exercia de professor abans i durant la seva etapa d'entrenador– i “als projectes del club”. En l'acte també hi van ser presents els jugadors de la primera plantilla i el directiu responsable de la secció d'hoquei sobre patins, Josep Ramon Vidal-Abarca.

La situació de l'equip blaugrana és òptima. És líder de l'OK Lliga amb un marge ampli sobre el Reus i el Vic, i va guanyar la copa per segona temporada consecutiva. A més, té un peu i mig en la final a quatre de la lliga europea després d'haver guanyat amb relativa claredat a la pista del Forte dei Marmi el partit d'anada: “Estic molt orgullós de la feina feta, i continuarem treballant fins al final”, va afirmar ahir l'encara tècnic del conjunt blaugrana.

El successor?

El club no ha dit res sobre el relleu. En els darrers anys ha sonat sempre l'extècnic del Moritz Vendrell i actual entrenador del Porto, Guillem Cabestany, però recentment va renovar el seu contracte amb els portuguesos. Un dels tècnics a l'atur de la nova fornada és Guillem Pérez, destituït en l'Sporting. Una altra de les múltiples possibilitats seria apostar per gent de la casa. Edu Castro ha estat el segon de Muñoz i Jordi Camps, el seleccionador català, du les regnes del segon equip.

Estic molt orgullós de la feina feta, i continuarem treballant fins al final
Ricard Muñoz
Tècnic del BARÇA LASSA
Quan es defensa l'escut del millor equip del món, sempre hi ha factors externs que dificulten la feina diària
És una decisió que prenc conscient i amb tranquil·litat. He tingut el privilegi de dirigir el millor equip del món. Ha estat un somni

Dues lligues europees i tres OK Lligues

Ricard Muñoz s'ha fet un tip de guanyar títols tot i que en el curs del seu debut, paradoxalment, no en va poder aixecar cap. Els més valuosos són les dues lligues europees que va guanyar. La primera el 2014 al Palau Blaugrana –a la imatge–en la final contra el Porto, i la segona l'any següent a Itàlia contra el Vic. Les dues que ha jugat a Portugal se li han escapat. El 2013, en el seu debut, el Barça va caure en les semifinals contra el Benfica, el posterior campió. L'any passat també va cedir davant del Benfica en una semifinal molt ajustada. Els de Lisboa també van alçar la copa. Amb Muñoz, el Barça ha dominat l'OK Lliga amb mà de ferro, amb tres títols consecutius en les temporades 2013/2014, 2014/2015 i 2015/2016. El 2016 també va trencar el malefici de la copa, competició que va ser el detonant de la destitució del seu antecessor i que se li havia resistit a ell a Lleida 2014 i a Blanes 2015. El 2016 es va estrenar a Reus contra el Vic i enguany en la final jugada a Alcobendas contra el Reus va guanyar la seva segona copa. També atresora una copa Intercontinental, una copa Continental i tres supercopes: “Tots aquests títols tenen alguna particularitat, i l'esforç que suposa guanyar-los els dona més importància.” Muñoz va ser segon de Gaby Cairo entre el 2010 i el 2013, i abans havia dirigit el Voltregà i el Vilafranca. Entre el 2004 i el 2007 va estar en l'estructura de l'hoquei formatiu i entre el 2001 i el 2004 va ser auxiliar del primer equip culer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)