Internacional

hoquei patins

Debut absolut a Montreux

Hoquei sobre patins. Gerard Camps i Nil Roca s'estrenaran amb la selecció espanyola absoluta en la copa de les Nacions, que serà com un petit mundial

Els maresmencs Nil Roca i Gerard Camps debutaran amb la selecció espanyola absoluta en la copa de les Nacions de Montreux, que s'inicia demà. Tots dos porten una llarga trajectòria en els combinats estatals de base, i a la localitat Suïssa tindran l'oportunitat d'estar amb els grans. En els dos últims cursos, aquest torneig de Montreux es disputa l'any del mundial i és un bon lloc per provar jugadors i acabar de fer l'equip que jugarà el campionat del món. La llista del seleccionador estatal, Quim Paüls, tenia les novetats del porter torderenc Gerard Camps, de Nil Roca, nascut a Arenys de Munt, i del gallec Ignacio Alabart, que debutaran amb l'absoluta.

Gerard Camps, porter del Vic de 24 anys, ha passat per les seleccions espanyoles sub-17, sub-20 i sub-23. El seu primer contacte amb un combinat estatal va ser en l'europeu sub-17 de Nantes l'any 2007, i es va emportar el títol. El porter torderenc es mostra il·lusionat per haver arribat a la selecció espanyola absoluta i considera que és un reconeixement a la bona feina que està fent. Gerard Camps explica que el torneig de Montreux, amb les millors seleccions mundials participant, serà “superigualat i supercompetitiu, un bon banc de proves per veure com preparan els World Roller Games”. El porter torderenc diu que està content de com va el curs al Vic, però que tenen l'espina clavada d'haver quedat fora aviat en la copa i la lliga europea. Gerard Camps comenta que la seva millor virtut és la intuïció i que li falta jugar més partits importants i agafar una mica més d'experiència.

Nil Roca, jugador de 19 anys del Barça cedit al Noia, va debutar amb la selecció espanyola sub-17 en l'europeu d'Alcobendas l'any 2013 i van acabar tercers. Ha jugat al combinat estatal sub-17 i sub-20 i ara està molt orgullós d'estrenar-se en l'absoluta, i pensa a aprofitar l'oportunitat que li han donat. El jugador d'Arenys de Munt considera que la copa de les Nacions de Montreux amb tots els grans conjunts presents és com: “Un assaig abans del mundial, les seleccions van molt fortes, però Espanya sempre té possibilitats, i hem d'anar a guanyar.” Nil Roca està fent la seva primera temporada completa en l'OK Lliga al Noia. Va arribar cedit pel Barça després que disposés de força minuts al conjunt blaugrana. “És diferent. Al Barça em van donar l'oportunitat, però no era del primer equip. Ara soc part del primer equip des de l'inici i setmana a setmana lluitem per l'objectiu, que són els tres punts.” El jugador del Noia està satisfet per la confiança que li estan donant i content de la temporada que estan fent. Nil Roca reconeix que ha de millorar moltes coses, però sobretot la finalització a porteria, i destaca com a virtut que és bastant ràpid patinant.

ELS PROTAGONISTES

Molt content, orgullós i satisfet que s'hagin fixat en mi i m'hagin cridat. M'han donat una oportunitat i la penso aprofitar
La veritat és que no m'esperava gens ser a la llista. Ara hi soc i intentaré fer-ho el millor possible
Nil Roca
JUGADOR DEL NOIA
Aquestes crides sempre fan il·lusió, la veritat. En aquest cas és com un reconeixement que estàs fent bé les coses
Continuaré treballant i entrenant-me a Vic per intentar estar a la llista del mundial
Gerard Camps
PORTER DEL VIC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)