OK Lliga

hoquei patins

barça

El relleu era a casa

El que ha estat ajudant de Ricard Muñoz ocuparà el seu lloc a la banqueta del FC Barcelona

Signa per una temporada i demana als jugadors compromís amb els resultats i amb l’estètica

Eren dos quarts d’una d’ahir quan, a la sala de premsa del Palau, el Barça feia públic el que tothom esperava: que Edu Castro serà l’entrenador del primer equip d’hoquei, ocupant el lloc de Ricard Muñoz, de qui ha estat ajudant les quatre últimes temporades. Castro, que té una dilatada experiència a les banquetes de molts equips catalans, va aparèixer acompanyat del directiu responsable de la secció, Josep Ramon Vidal-Abarca; del director d’esports professionals, Albert Soler, i del director esportiu de la secció, Toni Miró, i va deixar clar que, a més de ser clar i directe, el seu discurs fuig dels tòpics. “Vaig acceptar la proposta de seguida. No vaig fer un pas enrere, ni per agafar empenta. Va ser, exactament, el 3 de juny de 2017, a les 15.45 h, a la Corunya, unes hores abans de jugar contra el Liceo”, revelava en una de les seves respostes. “Estic molt agraït al club perquè quan m’ho van comunicar vaig notar que estaven il·lusionats. Creuen en mi i, per a mi, això és molt important”, deia també.

Tot i la confiança que ha rebut des dels despatxos, el contracte d’Edu Castro serà només per una temporada, més una altra d’opcional. “És un repte per a ell, el projecte es pot allargar molts anys”, comentava, responent sobre aquesta qüestió, Toni Miró. “Un any és moltíssim. Una passada. M’és igual, no penso en el futur. El futur és incert i, per tant, perillós”, deia Edu Castro, per la seva banda. El tècnic, nascut a Pontevedra i establert a l’Hospitalet, va dedicar paraules d’agraïment a Ricard Muñoz, que presenciava l’acte –“gràcies per posar les bases d’un equip guanyador”–, i va encoratjar la plantilla que entrenarà el curs vinent: “Tenim el compromís de guanyar, però també tenim un compromís estètic.” En un evident gest de complicitat amb els seus jugadors, que també seien a la sala de premsa del Palau, Castro va explicar també quina va ser la reacció del vestidor en saber que ell seria el nou entrenador: “Han quedat sorpresos, m’han mirat i jo he volgut fer un acudit. He tingut una rebuda molt cordial, molt afectuosa i molt sincera.”

En una jornada que va qualificar com a “molt especial”, Edu Castro es va permetre, fins i tot, llançar una cita filosòfica: “David Hume diu que no es pot deixar parlar una persona massa temps perquè s’acaba tirant flors a ella mateixa.” Amb tot, no va pecar de falsa modèstia quan li van preguntar si s’esperava que li oferissin ser el primer entrenador del Barça. “Sí, perquè m’estimo molt a mi mateix, perquè he entrenat molts anys i perquè s’ha de ser ambiciós a la vida. Hi ha moltes persones capacitades per portar el Barça i jo en soc una. Sincerament”, va etzibar. Pel que fa a quina serà la idea de joc que voldrà practicar, el gallec va pensar en un dels pares de l’estil Barça, Paco Seirul·lo. “Entrenar és evolucionar. Però, com diu Seirul·lo, l’evolució ha d’acabar en revolució. Ens caracteritza una fèrria defensa, treballada en alguna cosa més que trobar el defecte del rival. I un atac que busca la mobilitat de la bola, un ritme de creació alt i la cerca d’espais per aprofitar la qualitat dels nostres jugadors. El nostre compromís és que, quan la defensa rival estigui ben col·locada, fem un joc atractiu.”

EL PROTAGONISTA

Vaig acceptar la proposta de seguida. Va ser el 3 de juny de 2017, a les 15,45 hores, a la Corunya, abans de jugar contra el Liceo
M’esperava que m’ho proposessin. S’ha de ser ambiciós. Hi ha moltes persones capacitades per portar el Barça i jo en soc una
CE Joan XXIII (categories inferiors) 1981-1986 Maristes Sants (categories inferiors) 1987-1998 i 1989-1990 HC Esplugues (categories inferiors) 1988-1989 HC Hospitalet (categories inferiors) 1990-1992 HC Esplugues (coordinador) 1992-1994 CP Cubelles (coordinador) 1994-1998 Noia Freixenet (2n entrenador i categories inferiors) 1998-2001 CP Vilafranca (1r entrenador i coordinador) 2001-2003 Noia Freixenet (2n entrenador i coordinador) 2003-2005 FC Barcelona (categories inferiors) 2005-2010 FC Barcelona (2n entrenador) 2010/2011 FC Barcelona (secretari tècnic i categories inferiors) 2011/2012 FC Barcelona (2n entrenador i secretari tècnic) 2012-2017 FC Barcelona (1r entrenador) 2017

Jordi Roca serà ara el segon entrenador del Barça

En l’acte d’ahir al migdia, al Palau Blaugrana, el director esportiu de la secció d’hoquei, Toni Miró, va anunciar també que el nou segon entrenador serà Jordi Roca. No va donar, en canvi, el nom del nou coordinador de l’hoquei formatiu, un càrrec que també desenvolupava Edu Castro fins ara. “Ho comunicarem en breu”, va comentar en aquest sentit.

Miró va assegurar, per altra banda, que la plantilla està “pràcticament tancada” i que les renovacions de Gual i Egurrola “estan gairebé tancades”. En aquest sentit, és molt probable el retorn del jove jugador gallec Ignacio Alabart, després de dues temporades de cessió al Voltregà i de ser una de les figures de l’últim curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)