Lliga Europea

Hoquei sobre patins

“L’èxit del Reus fa que Catalunya sigui potència”

Hoquei sobre patins. Carles Puigdemont felicita el campió d’Europa al Palau de la Generalitat i destaca “el bon moment que viu l’esport català”

El Reus Deportiu La Fira va ser rebut i homenatjat ahir al Palau de la Generalitat pel president Carles Puigdemont per reconèixer l’èxit aconseguit el mes de maig al pavelló Barris Nord de Lleida conquerint la seva vuitena lliga europea. El Reus va derrotar en la final l’Oliveirense i en la semifinal va fer fora el Benfica, el campió del 2016. El cap de l’executiu va felicitar el club i la gent de Reus “per aquest èxit que internacionalitza el nom de la ciutat i fa que Catalunya es pugui considerar una potència internacional també en hoquei”. Durant la recepció, Carles Puigdemont va agrair també al Reus Deportiu “haver contribuït al que ha estat un gran any de l’esport català” i va posar en relleu que “hi ha un altíssim nivell en totes les disciplines”. Un nivell, va afegir, que “va creixent i és reconegut arreu”. “Formeu part d’aquest bon moment que viu l’esport català i us agraeixo a tots els que esteu al davant del club que ens hàgiu permès com a país poder estar orgullosos també de l’hoquei”, va reblar. El president va recordar que el Reus Deportiu d’hoquei sobre patins “té una llarga trajectòria d’èxits” i va fer notar que els que formen avui el club són “dignes hereus d’aquella tradició i d’aquells pioners que en situacions molt més complicades que les d’avui van entendre que una manera de contribuir a fer una societat millor era practicant esports de tota mena, especialment els que estan molt arrelats a una part territori”.

El Reus va guanyar les sis primeres copes d’Europa de manera consecutiva entre el 1967 i el 1972, i la setena la va obtenir l’any 2009. El títol aconseguit a Lleida va coincidir amb els 50 anys de la commemoració de la primera copa d’Europa i va posar fi a un seguit de finals perdudes –dues, la supercopa i la copa, aquesta mateixa temporada– per l’equip de la capital del Baix Camp

A la recepció, que es va fer a la sala Torres Garcia, a més dels jugadors i la junta directiva del Reus Deportiu, encapçalada per la seva presidenta, Mònica Balsells, també hi van assistir la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)