Més hoquei

El Reus dilueix la fam del Noia

Hoquei sobre patins. Marc Torra va ser el principal artífex del triomf del conjunt roig-i-negre, que revalida el títol de la Lliga Catalana contra un rival vertical i molt perillós

NOIA 3 REUs 5

NOIA FREIXENET:Xus, Llorca, Roca, Xaus i Esteller -equip inicial-; Aragonès, Casas, Mendes i Del Amor.REUS LA FIRA:Ballart, Salvat, Bancells, Torra i Rodríguez -equip inicial-; Marín i Escala.GOLS:1-0 (1’) Esteller. 1-1 (7) Bancells, de penal. 1-2 (14’) Torra. 2-2 (16’) Casas. 2-3 (24’) Torra. 2-4 (25’) Salvat. 3-4 (37’) Casas, de falta directa. 3-5 (49’) Salvat..ÀRBITRES:Antoni Ribó i Daniel Picó. Blava a Roca i Escala.

El Reus La Fira va sobreviure amb qualitat i rigor tàctic a la major rotació i a l’ímpetu de la joventut del Noia i va revalidar ahir al pavelló de les Comes el títol de la Lliga Catalana. El gran heroi de la final de la tretzena edició va ser el davanter torderenc Marc Torra, que va donar una lliçó de recursos tècnics i de visió de joc que va minimitzar el magnífic partit dels sadurninencs en la primera part. Amb l’abnegació i omnipresència de jugadors com ara Salvat o Bancells, el nou Reus de Jordi Garcia, que suma el seu primer títol a la banqueta roig-i-negra tot just en el debut, va sobreposar-se a l’absència de Casanovas, que arrossega molèsties a l’esquena. Al Noia li va sobrar ímpetu i li va faltar pausa i veterania.

El Noia va colpejar de seguida, en la seva primera transició. Nil Roca va penjar la bola dins del quadre i Esteller, sempre amb la canya a punt, la va elevar i va batre Ballart (1-0). Els primers minuts van ser d’hoquei sobre patins directe, sense subterfugis, i els porters van tenir molta feina. El Reus va empatar de penal transformat per Bancells i comès per Roca, que va tocar la bola amb el patí. Una blava al júnior Escala en el minut 12 va provocar una falta directa per al Noia, però Ballart va endevinar l’estratègia a Casas. En el 14’, però, Marc Torra, aixecant amb subtilesa la bola, va coronar un contraatac del Reus quan feia la sensació que el Noia tenia el control (1-2). La reacció dels de Pere Varias va arribar quan Casas va trencar pel mig del quadre i va rebre una bona passada de Mendes (2-2). Mendes no va trobar la fórmula contra Ballart en un penal comès per Salvat sobre Casas (16’). Ofuscat, Roca va fer una falta innecessària en atac en una acció posterior que l i va costar la blava (22’). Marín va llançar la directa però Xus la va desviar. El Reus va aprofitar la inferioritat numèrica del seu rival per avançar-se de nou mitjançat Torra, que va reiterar l’acció d’aixecar la bola i picar-la (2-3).

Salvat va fer el 2-4 tot just iniciar-se el segon temps aprofitant al segon pal la clarividència de Torra. El Reus va marcar el ritme i hauria pogut sentenciar. El Noia es va precipitar en excés per culpa de l’ansietat. La desena falta d’equip del Reus, però, va reintroduir de nou els de Varias mentalment. Casas, magistral, va marcar la directa (3-4). Aragonès, amb un tret al pal i una acció d’un u contra u davant de Ballart, hauria pogut empatar, però en ple intercanvi de cops Salvat també hauria pogut sentenciar a favor del Reus amb un tret d’esquenes magnífic al pal. El Noui va sobreviure a la seva desena falta –Xus va malbaratar l’intent de Marín–i va fer els dos últims atacs amb cinc jugadors de pista. El Reus va robar la bola i Salvat va marcar des del seu propi camp el 3-5 en l’últim segon.

Clam per la democràcia

La regidora d’Esports de Sant Sadurní d’Anoia i exjugadora de l’Igualada, Laura Salvador, va llegir abans del partit un manifest en representació de la federació catalana en què va denunciar “l’estat d’excepció en què està sotmesa Catalunya i la vulneració dels drets fonamentals” que viu el nostre país. Salvador, que va recalcar que ”som una nació”, va defensar el dret d’autodeterminació del poble de Catalunya. Tot seguit, va sonar l’himne de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)