Internacional

El Reus lluitarà pel títol

Copa continental. Els roig-i-negres van superar el Viareggio, l’amfitrió, per la mínima en una semifinal molt ajustada i jugaran la final contra l’Oliveirense, que va passar en la pròrroga

REUS 2 VIAREGGIO 1

REUS DEPORTIU:Ballart, Bancells, Torra, Casanovas i Raúl Marín –equip inicial–; Àlex Rodríguez i Salvat.CGC VIAREGGIO:Barozzi, Palagi, Costa, Montigel i Reinaldo Ventura –equip inicial–; Gavioli, Mirko Bertolucci i Muglia.GOLS:1-0 (14’) Àlex Rodríguez. 1-1 (19’) Mirko Bertolucci, 2-1 (23’) Raúl Marín, de falta directa..ÀRBITRES:J. Pinto i P. Almeida (Portugal). Van mostrar targeta blava a Casanovas i Muglia.FALTES:10 del Reus i 14 del Viareggio.

BARCELOS 2 OLIVEIRENSE 4

OC BARCELOS:Da Silva, Pereira, Almeida, Costa i De Sousa –inicial–; J.J. López, Mario Rodrígues i Guimaraes.UD OLIVEIRENSE:Puigbí, Moreira, Bargalló, Souto i Barreiros –inicial–; Pinho (p.s.), Araujo, Selva, Cancela i Burgaya.GOLS:0-1 (3’) Bargalló (p.). 1-1 (19’) Mario Rodrigues 2-1 (39’) De Sousa. 2-2 (49’) Souto. 2-3 (59’) Souto. 2-4 (60’) Bargalló (f.d.).ÀRBITRES:J. Ribó i I. González (Espanya). Blava a Puigbí i M. Rodrigues.FALTES:10 del Barcelos i 7 de l’Oliveirense.COMENTARI:L’Oliveirense es va classificar per la final en la pròrroga després d’anivellar un 2-1 quan faltava un minut i mig per acabar el temps reglamentari en la semifinal portuguesa contra el Barcelos. La gran actuació de Jordi Bargalló en el temps suplementari el farà lluitar pel títol. L’Oliveirense, en què juguen quatre catalans –Bargalló, Puigbí, Selva i Burgaya–, es va avançar en el minut 3 de partit, però el Barcelos va empatar abans del descans i en la segona meitat es va avançar.

Amb moltes dificultats i després de molta lluita el Reus Deportiu es va classificar per a la final de la copa continental i aquest vespre (20.30 h) lluitarà pel títol. Els reusencs van derrotar per la mínima, 2-1, el Viareggio italià, que era l’amfitrió, en un partit en què es van avançar i es van saber refer quan els italians van empatar. Àlex Rodríguez i Raúl Marín van marcar els dos gols, mentre que a la porteria va destacar Càndid Ballart, que va fer bones aturades i va evitar que els italians anotessin tres faltes directes. El rival del Reus en la final serà l’Oliveirense portuguès, que es va classificar en la pròrroga en superar el Barcelos, també de Portugal, per 2-4. Serà la repetició de la final de la lliga europea de la temporada passada

Marcar primer

Els italians van començar el partit amb molta intensitat però els reusencs van saber aguantar, van tenir les primeres ocasions i van avançar-se en el marcador amb un gol en el minut 14 d’Àlex Rodríguez. Els italians van buscar la reacció immediata i van treure a pista el veterà Mirko Bertolucci, de 45 anys, i cinc minuts després va empatar en una jugada de picardia. Un minut més tard ell mateix va disposar d’una falta directa, però Càndid Ballart la va aturar. El Viareggio va fer la desena falta d’equip a dos minuts del descans i Raúl Marín va mostrar la seva habilitat en el llançament i va marcar el 2-1, resultat amb què es va arribar a la mitja part.

Els italians van buscar l’empat des del primer minut de la segona meitat i el català Xavi Costa va disposar d’una clara ocasió que Càndid Ballart va desfer. Tot seguit una nova falta directa del Viareggio, aquest cop executada per Reinaldo Ventura, no va acabar en gol. El Reus anava al davant en el marcador i intentava controlar el partit però també tenia ocasions, com una altra falta directa que en aquesta ocasió Raúl Marín no va transformar.

Pressió final

En els darrers cinc minuts els italians van buscar el gol de l’empat i van tenir ocasions per anotar. La més clara va ser una nova falta directa que Càndid Ballart va tornar a aturar, a tres minuts del final. Els italians van lluitar fins al darrer segon i el Reus es va defensar bé, fins i tot en els darrers instants, quan el Viareggio va canviar el porter i va atacar amb cinc jugadors.

LA FINAL

Es jugarà aquest vespre (20.30 h), i serà la repetició de la final de la lliga europea