Lliga Europea

Hoquei sobre patins

Derrota històrica

Lliga europea. El Vic va ser escombrat de la pista del Porto i va encaixar la golejada més àmplia de la història en una competició europea

PORTO 13 VIC 2

FC PORTO:Carles Grau, Ton Baliu, Jorge Silva, Hélder Nunes i Gonçalo Alves –equip inicial–; Reinaldo Garcia, Rafa Costa, Alvaro Morais i Telmo Pinto.CP VIC:Octavi Tarrés, Borja López, Jassel Oller, Albert Grau i Tirso Gómez –equip inicial–; Jordi Urbano, Mia Ordeig i Arnau Saladrigues.GOLS:1-0 (1’) Gonçalo Alves. 2-0 (6’) Jorge Silva. 3-0 (21’) Reinaldo Garcia. 4-0 (29’) Hélder Nunes. 5-0 (29’) Rafa Costa. 6-0 (31’) Jorge Silva. 7-0 (36’) Rafa Costa. 8-0 (36’) Rafa Costa. 9-0 (38’) Reinaldo Garcia. 10-0 (42’) Gonçalo Alves. 10-1 (47’) Albert Grau. 11-1 (49’) Alvaro Morais. 12-1 (49’) Ton Baliu. 12-2 (50’) Arnau Saladrigues. 13-2 (50’) Gonçalo Alves.ÀRBITRES:U. Barbarisi i M. Carmazzi (Itàlia).

Mai havia estat derrotat tan clarament en una competició europea des que va debutar en la copa de la CERS la temporada 1980/81. El Vic va encaixar una golejada històrica a la pista del Porto (13-2) en la primera jornada de la fase de grups d’aquesta temporada. Els osonencs van ser escombrats de la pista del Dragão Caixa, i en el primer minut ja van encaixar el primer gol. La superioritat del conjunt portuguès –entrenat pel català Guillem Cabestany i amb Carles Grau i Ton Baliu a les seves files– va ser total, en tot moment van anar a buscar el gol, i el darrer que van marcar va arribar un segon abans del final. La derrota més clara del Vic a Europa havia estat un 12-3 contra el Barça en la tornada de la final de la copa Continental de la temporada 2000/01. A la mateixa pista del Porto el Vic ja hi havia encaixat la segona derrota més clara, un 7-1 en el partit de tornada de la final de la copa de la CERS de la temporada 1993/94.

Els osonencs sabien que el partit a la pista del Porto, un dels aspirants a jugar la final a quatre, seria molt complicat, però des de l’inici es va posar tot en contra, i en el primer minut ja van encaixar el primer gol. En el minut 6 el Vic ja perdia per 2-0, i en els minuts següents va aconseguir aturar l’empenta amb què van sortir a la pista els jugadors locals. Els osonencs van disposar d’alguna ocasió de gol, però el porter Carles Grau les va aturar. Poc abans del descans va arribar el 3-0.

La segona meitat es va iniciar amb el Porto creant ocasions, i els dos següents gols van arribar amb deu segons de marge (5-0). Els osonencs no ho van encaixar bé i a partir d’aquí els portuguesos van seguir ampliant l’avantatge, fent gols de contraatac, de xuts des de lluny i de combinacions dins l’àrea fins al 10-0. Albert Grau i el jove Arnau Saladrigues van fer els dos gols del Vic, però el Porto volia una golejada i va anar a l’atac fins al final del partit. El tretzè i definitiu gol (13-2) va arribar en el darrer segon del partit.

DIVERSITAT

7
jugadors
diferents del Porto van marcar gols. Gonçalo Alves i Rafa Costa en van fer tres cada un.