OK Lliga

RAÜL MARÍN

CAPITÀ DEL REUS DEPORTIU I PITXITXI DE L’OK LLIGA

“L’únic objectiu és guanyar”

El davanter reusenc considera que els blaugrana estan en un bon moment, però diu que ells tenen les armes per aturar-los

Han cedit punts, però Marín explica que en els moments importants estaran allà lluitant

Crec que ells també ens tindran respecte, perquè saben que venir al Palau no és fàcil

El clàssic de l’OK Lliga entre el Reus i el Barça es disputa avui al Palau d’Esports reusenc en la vuitena jornada de la competició. El capità roig-i-negre, Raül Marín, explica com veu el conjunt blaugrana i com està el seu equip després d’un inici de lliga una mica irregular. Deixa clar que la seva intenció és sumar els tres punts.

Com arriben al clàssic contra el Barça?
Crec que estem en un bon moment, en una bona dinàmica, perquè ens hem apropat a la zona de dalt, que és on nosaltres volíem estar. Acabem de fer un molt bon partit a Caldes, i les sensacions són molts bones. Aquesta setmana també ha estat bona, és a dir que estem al cent per cent.
Han perdut dos partits per la mínima. Han començat la lliga un xic irregulars?
La veritat és que el Vendrell sempre és dur i també vam perdre contra el Noia, que per mi serà un dels equips forts de la part alta, i l’únic que era a casa. Però bé, per corregir aquests errors s’han de treure punts als de dalt, ara ja no queda cap altre remei.
El Barça arriba líder invicte després de guanyar el Liceo, els espera molt animats?
Sí, ells sempre estan allà a dalt i porten una bona dinàmica ara mateix. Han guanyat partits i també per la mínima, però és el Barça. Crec que ells també ens tindran respecte, perquè saben que venir al Palau no és fàcil.
Com està veient el seu joc aquesta temporada?
Crec que el Barça sempre està al mateix nivell, perquè té jugadors de molta qualitat, i dins d’això només els queda que els entri la pilota quan van de cara a porta. Però nosaltres també tenim les nostres armes per parar això, i ho intentarem.
Al Barça li fan pocs gols. Per al Reus serà molt important aprofitar les ocasions?
Contra equips així és bàsic i, a part, en aquests partits la pilota aturada és molt important i al final has d’estar molt encertat de cara a porta.
Els dos porters del Barça han mantingut la porteria a zero molts partits, una cosa poc habitual...
Sí, crec que són dos dels millors porters del món, i tampoc és cap sorpresa. Sabem que tenen una de les millors porteries, i un punt fort de la seva manera de jugar és precisament això.
Per al Reus guanyar el Barça seria un pas important per seguir anant cap amunt?
Ara nosaltres ens hem d’enfrontar amb els dos equips de dalt, ara amb el Barça i després amb el Liceo a la Corunya. És a dir que hem d’assolir aquests punts per tornar a estar on volíem i tornar a enganxar una bona dinàmica i no deixar que s’escapin.
Si perden poden quedar tallades de manera irreversible les seves aspiracions en la lliga?
D’irreversible no hi ha res, però sabem que dotze punts són molts, esperem que no passi i, si passa, seguirem remant i esperant que ells punxin i nosaltres no punxar més.
Suposo que en sortir a la pista l’únic objectiu serà derrotar el Barça...
L’únic objectiu és guanyar i agafar els tres punts, i seguir a la part de dalt de la classificació lluitant per la lliga.
Un fet important serà el suport de l’afició.
Ja ho sabem des de fa molts anys. Si estan al nostre costat i el pavelló està ple, ens dona un plus. Sempre podem aixecar partits molt costa amunt i amb ells els tirem endavant.
Està content de com estan jugant en aquest inici de la temporada?
Sí, hem canviat d’entrenador i juguem amb un sistema diferent, i crec que, de mica en mica, estem agafant el ritme que l’entrenador vol i el que nosaltres volem. Estem intentant aplicar un nou sistema de joc, és a dir que jo crec que, pel temps que portem i les incorporacions i l’entrenador nou, estic molt content, la veritat es que sí. Hem pogut fallar en moments puntuals, però en moments clau estarem allà i lluitarem, i serem competitius.
Amb els canvis que hi ha hagut, una de les coses bones és que tenen marge de millora i de progressió?
Clar, això és així, però el que passa és que amb aquesta lliga i amb el Barça sent tan regular no pots perdonar ni a l’inici ni al mig ni al final. Crec que en la copa, el final de la lliga i la copa d’Europa estarem allà. Ara esperem assolir aquests punts i seguir enganxats i no deixar-los escapar. És a dir, ser regulars.
Com van les noves incorporacions, s’han adaptat bé?
S’han acoblat molt ràpid, com el Càndid. I el Romà és un nano que ja fa molts anys que és al món de l’hoquei i s’ha adaptat molt bé al Reus i a la ciutat.
I amb el nou entrenador, en Jordi Garcia, un home de la casa?
En Jordi sap com va la casa i com estem per aquí. Ell mai se n’ha desvinculat del tot, sempre ens ha seguit i crec que ho ha tingut fàcil, perquè sabia com anàvem, com rodàvem i tot plegat.
Mirant els partits i la plantilla, no sé si us falta poder fer un canvi més...
També ens està passant factura que per, mala sort, l’Àlex [Rodríguez] està lesionat i ens falta una mica de rotació. Crec que ho podríem acabar pagant, però també ho podem suplir d’altres maneres i esperar que l’Àlex estigui bé, que serà d’aquí a poc i ens doni el que nosaltres volíem.
En la copa i en la lliga europea les seves aspiracions són estar a dalt de tot?
Les aspiracions sempre són màximes, no podem deixar escapar res. Nosaltres som els vigents campions d’Europa i sabem que ho podem fer, hem d’estar allà i no hem d’amagar-nos de ningú.
Llàstima que no van poder jugar el primer partit europeu perquè el Viareggio no va poder venir...
Va ser tot una mica especial, jugaven fora de casa, van perdre l’avió... A veure què passa amb tot plegat i a veure com acaba.
En l’aspecte personal ja s’ha situat pitxitxi de l’OK Lliga, com està aquest inici de temporada?
Venim d’un estiu entrenant-nos amb la selecció espanyola, sabem que hem de portar diferents entrenaments perquè a mi i a l’Albert [Casanovas] ens podia passar factura. Però crec que hem començat molt bé, ens ha costat adaptar-nos perquè no hi vam ser durant l’estiu per entrenar-nos amb el nou tècnic. Crec que ja hem agafat el nivell i estem al 100%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)