Internacional

Mercat lusità incandescent

Hoquei sobre patins. El tècnic Guillem Cabestany continuarà al Porto, que ja té lligada la perla Giulio Cocco. Guillem Trabal no seguirà al Benfica

Ja fa setmanes que el mercat portuguès bull i, de retruc, ha afectat i afecta també el català i els jugadors catalans, tant pel que fa a traspassos efectius com als rumors. Algunes informacions, però, ja han estat confirmades pels seus propis protagonistes o per tercers, com la no continuïtat al Porto de Ton Baliu, que serà jugador de l’Igualada Rigat la temporada vinent, com ja ha confirmat el club català. També es va fer oficial la marxa d’un segon jugador del Porto, el davanter Jorge Silva. Anirà a l’Oliveirense per cobrir la baixa de João Souto, que s’acomiada per poder seguir amb la seva carrera de medicina. Tot i que va arrencar el curs amb el títol en la copa Continental, la mala temporada de l’Oliveirense en la lliga –a Europa encara hi és a temps si venç a casa dissabte el Viareggio– ha fet que sacsegés el mercat. Els diaris portuguesos asseguren que tampoc no seguiran el català Jepi Selva, que negocia el seu retorn al Viareggio, i el gallec Pablo Cancela, que podria jugar al Liceo. El pal de paller de la llista de pretesos és Marc Torra, que acaba contracte amb el Reus i no ha renovat. Un altre dels desitjats és el jugador del Barça Xavi Barroso.

El tècnic de Sant Pere de Riudebitlles Guillem Cabestany, per la seva banda, seguirà vinculat, almenys una temporada més als Dragões, amb els quals l’any passat va guanyar la lliga, la copa i la supercopa. El seu preparador físic Carles, Lau, López, però, amb el qual ja havia treballat al Moritz Vendrell, no seguirà. Les baixes del Porto les cobriran l’italià de 21 anys procedent del Lodi Giulio Cocco, una veritable perla. De fet, quan tenia 18 anys ja va estar a les ordres de Cabestany al Breganze. El diari digital comarcal italià Il Cittadino va publicar la setmana passada que el traspàs està fet. L’altre probable reforç és el del jugador del Valongo i exSporting Daniel Oliveira, Poka, un golejador. De mica en mica, Cabestany va rejovenint la plantilla i es va fent un equip a mida, tot i que, paradoxalment, no comptarà amb el més jove, el davanter Alvarinho, cogeneracional de Cocco. El diari A Bola va deixar caure que el mig del Liceo Sergi Miras, que va coincidir amb Cabestany al Moritz Vendrell, seria un dels candidats per ocupar el lloc de Baliu.

O’Jogo va reiterar la setmana passada que el davanter del Benfica João Rodrigues ha arribat a un acord per jugar tres anys al Barça. L’any passat, però, es va assegurar que acabaria al club català i no es va moure. El temps ho dirà. De fet, el rotatiu dona per fet que serà el segon jugador portuguès de la història de la secció després de Carlos Realista i il·lustra la notícia amb declaracions de l’exjugador, que explica que en la temporada 1987/88 el Barça estava “en plena renovació” i el Liceo, “més fort”, va ser campió. Realista beneeix el fitxatge. El Benfica va darrere de Lucas Ordóñez (Barça), que va jugar al costat del seu cervell Carlos Nicolía al Valdagno i la selecció argentina.

Adroher encara no ha renovat

Al Benfica, sembla bastant evident que el porter Guillem Trabal viu la fi de trajecte i que el club confia plenament en el seu titular Pedro Henriques, foguejat al Reus la temporada passada. El substitut del de Masies de Voltregà serà el porter del Turquel Marco Barros. Trabal, un dels grans porters de la història d’aquest esport tant per la seva qualitat com per la seva longevitat, va signar l’any passat per una temporada i compleix la cinquena al club portuguès. El seu pròxim destí podria ser el Valdagno. L’altre català de l’equip, Jordi Adroher, acaba contracte enguany. Si repassem el seu gran rendiment, res no fa pensar que el Benfica no li ofereixi un nou contracte. De moment, sembla que Thiago Rafael marxarà i que el seu lloc l’ocuparà Xavi Cardoso (Valongo).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)