Lliga Europea

El pas cap a la final a quatre

Hoquei sobre patins. El Barça Lassa i el Reus Deportiu comencen els quarts de la lliga europea a la pista de dos vells coneguts. Saben que el rival i l’ambient seran durs i estan preparats

El primer pas cap a la final a quatre de la lliga europa s’ha de fer avui en pista contraria i tant el Reus Deportiu com el Barça Lassa tenen la intenció de fer-lo en els seus partits d’anada dels quarts de final. Els roig-i-negres visiten el Liceo gallec i els blaugrana, el Follonica italià, dos vells coneguts en competició europea que seran difícils de superar a domicili, tant per la seva qualitat com per l’ambient que saben crear en el seu pavelló en els partits importants. Els dos equips catalans van acabar invictes en el primer lloc de la fase de grups i per això afrontaran el partit de tornada a casa, el 7 d’abril. El Barça i el Follonica i el Reus i el Liceo s’han trobat cinc cops en finals, lliguetes i eliminatòries europees, però mai en els quarts.

L’actual campió de la lliga europea s’enfronta a un rival de la mateixa OK Lliga amb el qual aquesta temporada ja s’ha vist les cares a Riazor. El Reus Deportiu va caure per un ajustat 3-2 en la primera volta de la lliga a la pista gallega. Es dona la circumstància que els dos equips jugaran tres partits seguits entre ells perquè en mig de l’anada i la tornada europea no hi ha cap partit per l’aturada de la lliga per Setmana Santa i quan es reprengui el primer enfrontament que tindran serà un Reus-Liceo.

El club que té més títols de la màxima competició europea visita un equip que ha estat la revelació de la lliga italiana. El Barça s’enfrontarà a un Follonica que també té l’honor de ser l’únic campió italià de la lliga europea i l’únic equip que va guanyar el seu títol –l’any 2006– quan era a la graderia mirant un altre partit, perquè aquella edició es va jugar en un grup, sense final. L’actual equip del Follonica destaca per la qualitat dels seus tres jugadors argentins, amb Lucas Martínez com a gran golejador, amb 43 gols en 26 jornades. El seu tècnic és Enrico Mariotti, exjugador blaugrana i exjugador reusenc que com a entrenador va dirigir el Reus en la seva victòria en la lliga europea la temporada passada.

Els altres dos partits de quarts de final tenen per protagonistes quatre equips portuguesos, que són els quatre que ocupen les primeres posicions de la lliga de Portugal. El Benfica rebrà el Porto i l’Oliveirense jugarà a casa contra l’Sporting.

ELS PROTAGONISTES

És un partit doble però sabem que sempre hem d’anar a guanyar i així ho farem
Des que hi ha arribat Mariotti l’equip no ha parat de créixer, té una defensa ben trenada i una sortida de contraatac espectacular
Sabem que és una pista on hi ha un ambient increïble
Edu Castro
ENtRENADOR DEL BARÇA LASSA
Hem de ser intel·ligents i saber que juguem 50 minuts d’una eliminatòria de 100
Vam veure, contra el Barça, com és la seva pista quan pressionen i a nosaltres ens pressionaran més
Afrontem aquesta eliminatòria amb la màxima ambició
Jordi Garcia
ENTRENADOR DEL REUS DEPORTIU
L’anada
Follonica - Barça Lassa 18 h
Benfica - Porto 18 h
Liceo - Reus Deportiu 19 h
Oliveirense - Sporting 19 h

El sorprenent Follonica d’Enrico Mariotti

El tècnic Enrico Mariotti es va fer càrrec del Follonica en la sisena jornada de la lliga italiana quan l’equip encara no havia guanyat cap partit i era en zona de descens. Va debutar amb un triomf contra el segon de la classificació i a partir d’aleshores va anar pujant llocs fins a qualificar-se per a la copa d’Itàlia. El Follonica va ser la revelació en la competició del KO i va aconseguir emportar-se el títol contra els grans favorits. En el tram final de la lliga italiana s’ha mantingut en la zona alta i no ha tingut problemes per classificar-se per al play-off, tot i que tindrà uns quarts de final complicats i amb el factor pista en contra amb el Breganze. En la lliga europea el Follonica d’Enrico Mariotti va saber acabar en la segona posició del seu grup i classificar-se per als quarts de final i ara s’enfrontarà al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)