Internacional

El Barça tanca el curs com el millor equip del món

Hoquei sobre patins. Els blaugrana encapçalen el rànquing mundial de clubs, davant del Porto; el Reus ocupa el sisè lloc i el Lleida, el novè

El FC Barcelona ha tancat el curs en la primera posició del rànquing mundial de clubs que publica cada més el portal especialitzat en hoquei sobre patins Rinkhockey.net. Segons els càlculs que ha fet aquest portal pels resultats aconseguits, el conjunt blaugrana encapçala una llista de 874 equips amb 2.786 punts i en té 75 d’avantatge sobre el Porto de Portugal, que ocupa la segona posició amb 2.711. Aquesta primera posició és un fidel reflex de la gran temporada que han fet els blaugrana en què han guanyat quatre títols. La llista actual es va tancar l’1 de juny, quan encara no havia finalitzat la lliga de Portugal –ho va fer el 9 de juny–, que va guanyar l’Sporting, ni la copa que diumenge passat va guanyar el Porto en imposar-se en la final a quatre. Va derrotar ajustadament el Valongo en la gran final.

Darrere el Barça hi ha tres equips portuguesos en el rànquing mundial, el Porto, l’Sporting i el Benfica. El primer equip italià, el Lodi, apareix en la cinquena posició, mentre que el primer argentí és el Concepción en la tretzena plaça. Els conjunts catalans tenen una gran presencia i n’hi ha dos entre els deu primers. El Reus Deportiu apareix en la sisena posició, i el Lleida ocupa el novè lloc, gràcies a la seva gran temporada en què va guanyar la copa de la CERS. Entre els 50 millors de la llista mundial de clubs hi ha onze clubs de Catalunya. El Liceo ocupa la setena plaça just darrere del Reus.

La temporada passada

En el rànquing mundial del mes de juny de l’any passat també hi va haver onze equips catalans entre els 50 millors, però, només dos entre els deu primers i no es va liderar la llista. El Barça ocupava la segona posició darrere de l’Oliveirense portuguès, a quinze punts, mentre que el Reus era cinquè.

El conjunt blaugrana va iniciar l’any 2018 en el segon lloc amb quatre punts menys que el Benfica, i va pujar a la primera posició de la llista mundial el mes de febrer. El Barça sumava 2.685 punts i superava per disset el Porto (2.668).