Europeu

La selecció estatal, campiona d’Europa

Hoquei sobre patins. Els gols de Jordi Adroher, Ferran Font (2), Edu Lamas, Pau Bargalló i Ignacio Alabart tomben la selecció portuguesa (6-3) en la final de Riazor

Amb nou jugadors catalans, d’un total de deu, la selecció espanyola ha guanyat aquesta tarda la final de l’europeu d’hoquei sobre patins, al pavelló de Riazor, davant la selecció portuguesa. El 6-3 final evidencia la superioritat del combinat estatal que, tot i així, ha començat patint. Perquè qui primer ha colpejat ha estat Portugal. Gonçalo Alves ha sorprès la defensa de l’equip estatal als dos minuts de joc. No ha trigat, però, ha donar la volta al marcador el conjunt d’Alejandro Domínguez: Jordi Adroher ha posat l’empat als cinc minuts i Ferran Font ha signat el segon als vuit minuts. Poc abans del quart d’hora de partit, Portugal ha desaprofitat una situació de superioritat, quan Font ha vist targeta blava. Per contra, Espanya ha augmentat la diferència gràcies a un sensacional llençament d’Edu Lamas que s’ha colat per l’escaire.

Amb 3-1 s’ha arribat al descans, un resultat que s’ha vist augmentat en els primers minuts de la represa pels gols d’Ignacio Alabart (31’) i Pau Bargalló (34’). Tot semblava dat i beneït, però la selecció portuguesa ha retallat la diferència gràcies a una falta directa que ha transformat en gol el blaugrana Joâo Rodrigues, després que Bargalló veiés targeta blava. El mateix Rodrigues ha pogut ficar el seu equip en el partit quan, a onze minuts del final, ha disposat d’una altre falta directa, però en aquesta ocasió no ha encertat davant del seu company d’equip Sergi Fernández.

Sí que ho ha fet Ferran Font (41’), amb una canonada que s’ha colat en la porteria portuguesa per situar el 6-2. El 6-3 l’ha posat Joâo Rodrigues en l’últim minut del partit, aprofitant una badada defensiva provocada per la relaxació