OK Lliga

El Barça, campió de la lliga catalana després de superar el Lleida (1-0)

Hoquei sobre patins. Un solitari gol de falta directa de Pau Bargalló ha donat el títol als blaugrana en un partit molt igualat

Un gol de Pau Bargalló en els últims minuts de la pròrroga ha decantat la balança a favor del Barça Lassa en la final de la Lliga Catalana d’hoquei sobre patins. Els d’Edu Castro s’han imposat a l’ICG Software Lleida per 1-0 a les Comes en un partit molt igualat i que ha enfrontat als campions de la lliga europea i el campió de la CERS de la temporada passada.

Per aquest motiu, ha estat la igualtat la que ha regnat el matx, tot i que el Lleida ha estat el primer en donar un ensurt. Els de la Terra Ferma han vist com el VAR anul·lava un gol a Maxi Oruste en el primer minut per haver tocat la pilota massa amunt. Tot i aquesta acció, que podria haver decantat la balança a favor dels lleidatans, la primera part ha estat molt igualada i el més destacat ha estat una pilota al pal de Xixi Creus. Els dos equips han tingut ocasions per desfer l’empat però el treball defensiu ha estat molt bo.

En la represa s’ha mantingut la igualtat entre dos equips valents i ben treballats, i de nou el Lleida ha tingut les ocasions més clares, amb dos pals. A falta de tres minuts pel final del temps reglamentari, Roberto di Benedetto ha vist una blava però Pablo Álvarez no ha pogut aprofitar la falta directa, la primera jugada a pilota aturada del partit, per marcar. El Lleida ha defensat molt bé la inferioritat i s’ha arribat al final amb l’empat inicial.

En l’inici de la pròrroga, el Lleida ha desaprofitat un penal per marcar el primer davant un encertat Egurrola. En canvi, Pau Bargalló sí que ha aconseguit marcar de falta directa en segona instància, posant per davant el Barça Lassa. Els lleidatans han buscat l’empat fins l’últim instant, jugant amb porter jugador, però no han pogut evitar el triomf blaugrana.