Més hoquei

Departament de projectes

Hoquei sobre patins. La supercopa dona el tret de sortida a les competicions estatals amb una final a quatre que aplega els millors de l’OK Lliga i, amb el Barça, òbviament, de gran favorit

La supercopa, el primer gran test de la temporada, es juga avui i demà a l’Ateneu de Sant Sadurní amb la participació dels quatre millors equips de l’OK Lliga del curs passat. Obriran foc el Reus i el Liceo (19 h) i a les 21 h se les hauran el Barça Lassa, que defensa el títol i que ha guanyat sis de les set últimes edicions, i el Noia Freixenet, l’amfitrió i dos cops finalista. La final es jugarà demà les 20 h. És la sisena vegada que es juga amb el format de concentració estrenat al Vendrell el 2013.

És evident que el Liceo ha perdut rotació amb la marxa no coberta al Reus de César Carballeira, però continua sent un equip molt perillós, sobretot en el curt recorregut. A banda de la qualitat indiscutible dels seus jugadors, presenta l’aval d’haver derrotat la setmana passada el Porto a domicili (2-4), amb les precaucions que s’han de tenir sempre que s’analitzen resultats dels amistosos. Òbviament, el duel suposarà el primer enfrontament de Carballeira amb el seu club de tota la vida. També serà la repetició de la final que fa dos anys els gallecs van pispar al Reus a domicili. El Reus farà bé de tapar les incursions de Sergi Miras per la dreta de l’atac gallec, un de les majors fonts de generació de joc del conjunt de Juan Copa el curs passat. Amb Malián sempre en plena forma i reivindicat en l’àmbit internacional com un dels millors porters del món, el Liceo té un equip inicial i dos canvis més que competitius. El Reus, en canvi, està en fase d’adaptació a un model més tàctic i estructurat. La marxa de Casanovas, Marín i Torra i l’arribada de Carballeira, Marc Julià Cristian Rodríguez i del portuguès Tiago Rafel, que entrarà per primer cop en la convocatòria després d’haver estat operat d’una hèrnia, marquen un nou camí de menors genialitats però segurament de més ordre. Jordi Garcia, a més, guanya un home en una rotació amb tres canvis, una millora substancial per afrontar la lliga europea i l’OK Lliga amb plenes garanties. En la Lliga Catalana, el Lleida, que va jugar a un gran nivell i que fins i tot va estar a punt de batre el Barça en la final, li va igualar un 1-3 i el va eliminar en la tanda de faltes directes.

El Barça, avisat en la Lliga Catalana però que se’n va sortir, té ganes de derrotar el Noia, l’únic equip que el va apartar d’un títol, la Lliga Catalana, el curs passat quan el va derrotar en la semifinal. El partit suposa el retorn de Nil Roca a l’Ateneu després de jugar-hi cedit. L’equip de Pere Varias va fer una gran campanya i va acabar quart de l’OK Lliga. Ara tracta d’assimilar la marxa precisament de Roca i Martí Casas, i la retirada de Del Amor. Ha afegit molta pólvora al seu atac amb la incorporació de Xavi Costa, Edu Fernández i Marc Grau. El Barça té dos equips d’alt nivell que li permeten provocar el màxim desgast i jugar amb la màxima intensitat i parteix com a favorit. En la Lliga Catalana van lluir especialment Alabart, Bargalló i el porter Egurrola, bàsic en la final. João Rodrigues, la nova gran estrella, està en ple procés d’adaptació però promet.

LA DADA

10
títols
ha guanyat el Barça en catorze edicions. Se l’ha endut sis de les set últimes vegades.
Semifinals (avui)
(1) Liceo - Reus 19 h (E3)
(2) Barça - Noia Freixenet 21 h (E3)
Final (demà)
Vencedor 1 - vencedor 2 20 h (E3) .

Presentació

Les Caves Freixenet van ser ahir l’escenari de la presentació de l’OK Lliga masculina i de l’OK Lliga femenina. Els nois començaran el dia 23 amb la participació de tretze dels setze equips catalans. El campió les últimes cinc temporades ha estat el Barça. Les noies, per la seva banda, no entraran en acció fins al 20 d’octubre amb la presència de nou equips catalans dels catorze que hi juguen. El vigent campió és el Gijón. El Manlleu va ser subcampió.

S’aplica el nou reglament

L’àrbitre internacional Alejandro Valverde i el director tècnic de la federació espanyola, Quim Paüls, van fer ahir una ponència per explicar al detall les modificacions del reglament que ja s’aplicaran en la supercopa i que ja es van poder veure en la Lliga Catalana. Les mes destacades són que no es podrà excloure mes d’un jugador per equip simultàniament o que el passiu també s’aplicarà als equips quan estiguin en inferioritat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)