OK Lliga

L’Igualada fa memòria

OK Lliga. El millor club de la dècada dels noranta torna a ser líder de l’OK Lliga, un privilegi que no tenia des del 25 de novembre de l’any 2000

El lideratge de l’OK Lliga tancant a zero, el gol inicial del retornat del Porto Ton Baliu i el debut d’un noi de 15 anys, Martí Busquets, que va marcar tot just sortir, són ingredients que remarquen el protagonisme i la singularitat de l’arrencada de curs de l’Igualada Rigat. L’equip de Ferran López va viure dissabte a les Comes un debut somiat de guió cinematogràfic. Un 5-0 contra el Vic que li permet veure la lliga des del capdamunt gràcies al triomf més ampli de la jornada.

L’equip de l’Anoia, campió cinc cops de la competició entre el 1989 i el 1997 i probablement el millor club del món durant la dècada dels noranta, no era líder de l’OK Lliga o de la divisió d’honor, com es denominava abans, des de la jornada 12 de la temporada 2000/2001 –el 25 de novembre del 2000–, la darrera en què les victòries valien dos punts. És curiós que el tècnic del segon classificat actual de l’OK Lliga, el Lleida Llista, sigui precisament Albert Folguera. Tenia a les seves ordres Llaverola, Santi Carda, Montferri, Guillén, David Cáceres, Cabestany, Polan i Pep Torras. El porter suplent era Jordi Mellado. L’únic que continua en actiu és Llaverola, que dissabte va donar una altra lliçó de professionalitat jugant a Caldes amb el Citylift Girona després de la mort del seu pare.

El Caprabo Igualada HC era líder empatat a 21 punts amb el Barça però amb el coeficient general favorable perquè tenia un +42 i els blaugrana tenien un +34. L’equip de l’Anoia també havia estat el primer classificat en les jornades 7, 8, 10 i 11. Tot seguit, va encadenar tres derrotes i va acabar segon la lliga regular, a 14 punts del Barça, que va ser el campió, al davant del Vic. La gran novetat d’aquell curs va ser la recuperació del play-off, que no es jugava des de la campanya 1995/1996. L’Igualada va perdre els quarts de final contra el Voltregà.

No és l’hora, evidentment, de fer volar coloms, però el compte de Twitter del club exterioritzava el sentiment d’alegria i satisfacció: “S’ha de dir que ens agrada molt aquesta classificació.” Ha plogut molt i pel camí l’Igualada ha hagut de passar situacions complicades que fan que el moment actual sigui encara més agradable, encara que sigui tan sols una primera jornada i que el lideratge sigui, de moment, anecdòtic. Cap altre equip va saldar el debut sense rebre cap gol, aspecte que reforça la feina defensiva del grup i del porter Elagi Deitg, que el curs passat ja va fer un recital.

El triomf es fa encara més coral perquè cinc jugadors –Baliu, Bars, Pla, Tety i Busquets, per aquest ordre– van marcar els cinc gols d’un bloc sòlid i millorat amb el fitxatge estel·lar del tot terreny Ton Baliu, jugador de caràcter que torna a casa després de dos anys a Portugal. Tot plegat reafirma el projecte d’un grup que dissabte jugarà a l’Ateneu de Sant Sadurní, una de les pistes més complicades de l’OK Lliga.

Busquets, paradigma de precocitat

Amb 15 anys, nou mesos i nou dies, Martí Busquets es converteix en el segon jugador més jove de la història de l’Igualada que debuta en l’OK Lliga, després de Joan Carles, que va iniciar el seu trajecte a l’elit amb 14 anys, vuit mesos i 14 dies. Campió de Catalunya i d’Espanya amb l’equip infantil del club, va saber aprofitar l’oportunitat. “Era allà on havia de ser i vaig estar molt content quan va marcar, el mèrit és seu. El Carles i jo ens van girar i ens vam dir: «Ha marcat el nen no?, ha marcat el nen!» I ens vam posar molt contents. Ens ve una fornada que hem d’aprofitar, però sobretot han de tocar de peus a terra, perquè encara no han fet absolutament res”, va explicar el tècnic, Ferran López, en declaracions al blog de l’Igualada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)