Europeu

S’ha de jugar l’1:45 que falta o no hi haurà campió

Europeu femení. La federació europea diu que Portugal i Espanya s’han de posar d’acord per acabar el partit. La federació espanyola respon que sempre vol guanyar els títols a la pista

La selecció espanyola femenina ja sap el que ha de fer si vol guanyar el títol europeu 2018 i rebre el trofeu de campió: ha de tornar al pavelló de Mealhada (Portugal) i disputar l’1.45 que faltava del partit contra Portugal. L’enfrontament era l’últim de la lligueta de set equips i decidia el títol, i es va suspendre per seguretat per l’apagada de llum i els desperfectes al pavelló provocat per les restes de l’huracà Leslie, que va passar per la zona dissabte. Si no es disputen aquests 105 segons que faltaven per acabar el partit no hi haurà campió en aquesta edició. La federació espanyola ja ha fet un comunicat en què diu que sempre vol guanyar els títols a la pista.

La Federació Europea d’Hoquei Sobre Patins (World Skate Europe Rink Hockey) ha notificat a les parts implicades, en el primer dia laborable després de la suspensió, com s’ha de decidir el campió de l’europeu femení 2018. En el seu comunicat la comissió tècnica de la WS Europe RH explica que es va tractar d’una situació de força major, i que el temps que faltava per jugar s’hauria d’haver disputat en les 24 hores següents a l’inici del partit suspès, és a dir, diumenge, dia 14. La mateixa comissió tècnica considera que era una opció inviable perquè el pavelló de Mealhada tenia desperfectes i no s’hi podia jugar, i perquè l’expedició de la selecció espanyola tenia el vol de tornada a Barcelona el mateix diumenge al matí.

La comissió tècnica determina que el títol de campió només es pot atorgar si el temps del partit s’ha jugat completament, i demana a les federacions d’Espanya i Portugal que li comuniquin si estan o no disposades a jugar l’1:45 que falta del partit al pavelló de Mealhada, i si la resposta és afirmativa, la data en què seria més convenient jugar. El comunicat de la WSERH acaba sentenciant que si qualsevol de les federacions no accepta jugar el temps que falta, el títol no serà assignat i no hi haurà campió.

La Federació Espanyola de Patinatge també ha fet un comunicat en què diu que després d’analitzar el que se li plantejava respondrà al que li demana l’europea, ja que la RFEP sempre està disposada a guanyar els títols a la pista. A partir d’ara les federacions portuguesa i espanyola s’hauran de posar d’acord en una data i tornar a convocar les jugadores per tal de disputar el temps que faltava. L’OK Lliga femenina es comença a jugar aquest dissabte, dia 20, i a partir del dissabte 10 de novembre ja estarà en joc la lliga europea femenina.

EL MATEIX LLOC

El temps que falta s’haurà de jugar al pavelló de Mealhada, a Portugal

L’HURACÀ ‘LESLIE’

El partit que decidia el títol es va suspendre dissabte per seguretat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)