el9cers

Pla haurà de complir una doble sanció europea

Hoquei sobre patins. El comitè diu que els dos partits que el davanter de l’Igualada es va perdre contra el Lleida en la CERS no l’alliberen

El davanter de l’Igualada Rigat Sergi Pla haurà de complir dos partits de sanció en l’Europa Cup –antiga CERS– i no podrà jugar els setzens de final contra l’Uri suís que arrenquen aquest cap de setmana. El club considerava que ja havia complert la sanció imposada quan no va disputar cap dels dos partits dels vuitens de final del curs passat contra el Lleida Llista.

Pla va veure una targeta vermella directa el 25 de novembre del 2017 en la tornada de setzens contra el Sarzana. El comitè de competició, format per un portuguès, un italià i un gallec, tots tres advocats i externalitzats, es va reunir a misses dites –fa una trobada cada tres mesos, a través de correus electrònics– i al febrer va sancionar el golejador amb dos partits. En la mateixa reunió, per exemple, Marc Gual (Barça) va ser castigat amb sis mesos.

L’Igualada no va alinear Pla per precaució lògica contra els lleidatans en els vuitens de final jugats el 9 de desembre i el 17 de gener, assessorat també pel vicepresident de la CERH, el vendrellenc Lluís Ferrer, que també entenia, com la resta de la humanitat, que l’alineació, quan la sanció encara no havia estat imposada i tenint en compte que una targeta vermella directa, com a mínim, comporta un partit de càstig, hauria pogut ser considerada indeguda i comportar la conseqüent penalització.

Finalment, l’Igualada va rebre la sanció de dos partits al mes de febrer. El club va entendre que el tema estava tancat perquè Pla ja els havia complert en l’eliminatòria contra el Lleida, el posterior campió de la competició.

Vet aquí, però, que, davant la sorpresa del president de l’Igualada Rigat, Manel Burón, en el sorteig de les competicions europees fet el dia 1 de setembre a Correggio, en el capítol de sancions pendents, hi va aparèixer Sergi Pla amb dos partits. El criteri dels advocats, pel que se’n desprèn, és aplicar la suspensió cautelar de l’efecte de la targeta vermella directa mentre no han decidit una sanció. El davanter, per tant, hauria pogut jugar contra el Lleida els vuitens, fet que ha indignat Manel Burón, el president de l’Igualada, que se sent “estafat i enganyat”. El comitè de competició del comitè europeu o WS Europe Rink Hockey, per tant, ha aplicat un criteri distorsionat comparativament, per exemple, a l’OK Lliga. A més, deixa els clubs en indefensió perquè els nega una informació bàsica per saber si poden alinear o no un jugador expulsat. L’únic positiu d és que a partir d’ara el comitè de competició es podria reunir cada setmana, fet que evitarà situacions esperpèntiques.

LA REACCIÓ

Ens sentim estafats. Potser per desconeixement, però el vicepresident del comitè europeu ens va enganyar
Manel Burón
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)