Lliga Europea

La defensa del títol

El Barça Lassa cercarà de revalidar el títol contra quatre equips portuguesos que s’han reforçat

El Noia feia sis anys que no la jugava. El Reus vol arribar a la final a quatre

El Barça Lassa, com a campió i equip que té més títols de la lliga europea, amb 22, torna a ser el favorit per aconseguir una nova corona de la màxima competició europea de clubs, que comença avui. Els blaugrana tindran com a principals rivals els quatre equips de Portugal, que s’han reforçat i aspiren a recuperar un títol que no han guanyat en les dues darreres edicions i que ha estat per als equips catalans: el Barça en la passada i el Reus Deportiu en l’anterior, tots dos cops contra rivals portuguesos. Aquests quatre potents aspirants són el Porto, finalista l’any passat; l’Sporting, l’actual campió de la lliga de Portugal; el Benfica, el darrer campió portuguès de la lliga europea el curs 2015/16, i l’Oliveirense, que ha arribat dues vegades a la final europea en les tres darreres temporades. Tots, sense oblidar el Reus Deportiu i el Lodi italià, lluitaran per arribar a la final four, que es disputarà l’11 i el 12 de maig del 2019, en una ciutat encara per determinar.

Els blaugrana formen part del grup A i tindran com a rivals l’Oliveirense, el Dinan Quévert –campió de la lliga francesa– i el Follonica italià, contra el qual debutaran demà. El Barça va jugar el darrer partit de la lliga europea en el Palau Blaugrana la temporada passada contra el Follonica en la tornada dels quarts de final, i ara serà el primer rival davant la seva afició d’aquesta nova competició europea.

El Reus Deportiu tornarà a buscar la classificació per a la final a quatre. Els roig-i-negres han aconseguits grans resultats en la lliga europea en les dues darreres temporades, en què han arribat a la semifinal la temporada passada i han guanyat el títol fa dues temporades. Primer haurà d’afrontar un grup C complicat, en el qual hi ha el Lodi, el campió de la lliga italiana els dos darrers anys, que visitarà en la primera jornada. També s’enfrontarà al Porto, finalista europeu el curs passat, i al Saint Omer francès.

Per al Noia Freixenet serà el seu retrobament amb la màxima competició després de sis anys sense poder-la disputar. L’última vegada que els de Sant Sadurní van jugar la lliga europea va ser la temporada 2012/13 i van arribar als quarts de final. Ara hauran de buscar un dels dos primers llocs del grup D per accedir a la mateix fase. El Benfica és el rival més dur, i tot sembla indicar que el Noia s’haurà de jugar amb el Monza italià el segon lloc, que permet accedir als quarts de final. El Noia s’estrena avui a casa contra el Montreux suís. En el grup B jugarà el quart equip de l’OK Lliga, el Liceo gallec.

El Girona debuta a Europa

El Citylift Girona debutarà en una competició europea visitant el Darmstadt alemany en l’anada dels setzens de final de l’Europa Cup. Els gironins afronten amb molta il·lusió la seva estrena en aquesta competició. L’Igualada Rigat jugarà per catorzena vegada l’antiga CERS. Pel Recam Làser Caldes serà la segona, i en la primera va arribar a la final a quatre. El Lleida Llista i el Voltregà han quedat exempts i començaran en els vuitens de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)