el9cers

Sí, això és Europa

Hoquei sobre patins. El Citylift Girona supera el Darmstadt també en la tornada en el seu debut continental a casa, i jugarà els vuitens de l’Europa Cup contra el Lleida, el recent campió

GIRONA 7 Darmstadt 1

CITYLIFT GIRONA:Llaverola, Palazon, Palau, Torner i Pelicano –equip inicial–; Coll, Gómez i GarciaRSC DARMSTADT:Mensah, Wagner, Hack, Andrade, Behncke –equip inicial–, Leyer, Bender, Cuntz, Becker i Kock.GOLS:1-0 (2’) Torner, 2-0 (6’) Palazon, 3-0 (16’) Torner, 4-0 (17’) Palau, 4-1 (20’) Hack, 5-1 (23’) Gómez, 6-1 (43’) Garcia i 7-1 (44’) Garcia.ÀRBITRES:Bruno Sosa i Karl Wilson (Anglaterra).FALTES:3-1. Targeta blava a Maximilian Hack (37’).

Els dos equips al mig de la pista, barrejats, un cop acabat el partit; com si d’un amistós es tractés –per no dir partit de costellada–. I, la parella arbitral esperant, rere les càmeres i els mòbils, un gest de complicitat d’algun dels protagonistes que, finalment, no va arribar. La imatge del primer partit continental del Girona –en categoria masculina perquè en noies fins i tot es va jugar una final a quatre a Palau II– va ser aquesta.

La primera possessió del Citylift Girona va acabar amb l’1-0, al tercer intent en el mateix atac i després que Enric Torner desviés un xut local a la desesperada, al límit dels 45 segons. Gairebé dos minuts va tenir d’història el primer partit dels gironins a Europa com a local. Perquè l’eliminatòria ja la van resoldre a Alemanya, amb l’1-6 que encarrilava la classificació per als vuitens de final, l’1 de desembre aquest cop amb l’anada a casa. I contra l’actual campió de la segona competició continental, el Lleida, en un partit que sí que tindrà entitat europea. A quarts, els vencedors es trobarien el Barcelos portuguès, el finalista de l’any passat i el campió dels dos anteriors... I demà passat el Barça en, aquest any, la crua realitat de l’OK Lliga –un triomf i dos empats en vuit jornades. Les dues darreres victòries han estat contra el Darmstadt.

El 2-0 de Marc Palazon en el minut 6 va acabar de tombar el mur del Darmstadt davant la porteria de Mensah. Una acció que va obligar el tècnic visitant a aturar el partit a 19:50 del descans, per obrir més el paraigua, tancant-se més davant la porteria. Li va anar bé, perquè fins que Ramon Benito no va recórrer al temps mort el marcador no es va moure (10:36). I també al tècnic del Citylift li va anar bé ordenar les idees: Torner de lluny va fer el 3-0 a 9:20 i a 8:44 Palau va marcar el quart. A camp obert i jugant amunt i avall, Hack faria el gol de l’honor alemany quan quedaven 5:41 per al descans, en transició. I encara sense govern en el ritme, Marc Gómez va tancar el marcador de la primera meitat completant a pler una contra.

“La concentració i motivació baixa un punt amb el marcador tan a favor” posava en context Ramon Benito després del partit. Sí, la segona meitat va ser dura de mastegar. Perquè fins que faltaven 8:16 Oriol Garcia no va moure el marcador. Fins llavors i malgrat una superioritat numèrica del Citylift, encara amb els tres jugadors alemanys a la pista més tancats, Marçal Coll i les seves cinc aturades van ser el més destacat. Com que Garcia fes el segon gol , al cap d’un minut del sisè, per tancar el duel i esperar que s’acabés el partit per a la foto que passarà a la posteritat per il·lustrar el primer partit del Girona a Europa. En les altres eliminatòries, l’Igualada va guanyar 1-13 l’Uri suís i el Caldes va caure eliminat després de l’empat a 4 contra el Tomar portuguès (4-2 en l’anada).

Amb un triomf i dos empats, el següent partit dels gironins serà contra el Barça
Sabíem que el marge era important però hem sortit concentrats i a gaudir. I hi ha hagut bon joc, a la primera part especialment
Era un partit per gaudir i agafar bones sensacions. Ara ja pensem en el Barça i en l’eliminatòria contra el Lleida, que serà molt dura
Volíem retrobar-nos en el nostre sistema; ens està costant i hem demostrat que ho podem fer bé