Internacional

Exhibició del Barça a San Juan

Copa Intercontinental. L’equip d’Edu Castro fa valer la rotació i la bola aturada (4/4), venç el Concepción amb autoritat i es jugarà el títol contra el Porto aquesta matinada (1 h, Barça TV)

Barça 7 concepción 2

BARÇA LASSA:Egurrola, Gual, Álvarez, Bargalló i Panadero -equip inicial-; Alabart, João Rodrigues, Pascual i Roca.CONCEPCIÓN PC:Puzella, Maturano, David Páez, Carlos López i Raed -equip inicial-; Giuliani, Damián Páez, Emiliano Rodríguez i Ariel Rodríguez.GOLS:1-0 (15’) Rodrigues. 2-0 (19’) Álvarez, de falta directa; 3-0 (30’) Panadero, de penal. 3-1 (30’) Raed, de falta directa. 3-2 (34’) Maturano, de penal. 4-2 (35’) Rodrigues, de falta directa. 5-2 (43’) Rodrigues. 6-2 (43’) Bargalló, de falta directa. 7-2 (48’) Bargalló.ÀRBITRES:J. Pinto i M. Guilherme. Blaves a Maturano (2) i a Pascual.FALTES:19 del Barça i 16 del Concepción.PÚBLIC:Uns 8.000 espectadors a l’estadi Aldo Cantoni de San Juan.

El Barça Lassa va saber gestionar la seva condició de visitant en un estadi Aldo Cantoni ple de gom a gom amb 8.000 espectadors curiosament no gaire sorollosos, i va derrotar amb una gran autoritat el Concepción de San Juan per 7-2 –2-0 en la mitja part– en la segona semifinal de la divuitena edició de la copa Intercontinental. Els gols de l’equip d’Edu Castro els van fer João Rodrigues (3) –un veritable killer–, Pau Bargalló (2), Pablo Álvarez i Sergi Panadero. La rotació i la infal·libilitat en la bola aturada, amb tres gols de falta directa en tres intents i un de penal en un llançament, a més del bon partit del porter Aitor Egurrola i l’abnegació defensiva inherent al grup, van ser les claus del triomf.

El Barça lluitarà a partir de la una de la matinada hora catalana (Barça TV) contra el Porto per aixecar el seu sisè títol (1983, 1998, 2006, 2008 i 2014). El partit serà la repetició de la final de la lliga europea jugada a Porto (4-2) i de la final de la copa Continental disputada a Barcelos (3-3 i triomf en els penals) en què també es van imposar els blaugrana. L’equip d’Edu Castro busca el cinquè títol del 2018.

Al vigent campió d’Europa li va costar obrir la llauna i adaptar-se a l’inestable parquet, però a poc a poc va imposar el seu joc i la seva superioritat física desgastant el rival, un conjunt amb una rotació inferior i tres jugadors de més de quaranta anys: David Páez, Carlos López i Osvaldo Raed. De fet, el Barça va trencar el partit amb la segona unitat. Rodrigues, espectacular al primer toc, va engaltar en l’aire un rebuig del destacat i poc ortodox porter local Puzella després d’un cacau de Roca. Álvarez va reafirmar el domini transformant amb mestria una directa arran de la desena d’equip del Concepción. El local Emiliano Rodríguez va llançar pocs segons després una altra directa –desena del Barça– però Egurrola va resoldre la feina. 2-0 en la mitja part.

Panadero va aconseguir el 3-0 de penal. El partit semblava definitivament encarrilat però Pascual va veure la blava. Raed, amb un malabarisme genial executant una falta directa de videoteca –diversos tocs en l’aire i gol de vaselina al pal canviat–, i Maturano, de penal, van permetre que el Concepción ressuscités (3-2). Fins i tot amb 3-1 Raed va disposar d’una nova directa –15a blaugrana– que amb el mateix mètode va enviar al pal. Dos gols seguits de Rodrigues, el primer de falta directa, aixecant i picant amb sang freda, i el segon al primer toc amb un gran xut que va coronar una assistència de Pascual, van esbravar la fe dels locals i els van fer veure que, efectivament, xocaven contra un mur. Bargalló, altre cop de falta directa amb un doble ganxo, i afusellant al segon pal una assistència d’Álvarez en un contraatac van arrodonir el 7-2 definitiu.

Feinada del Porto

El Porto va derrotar en la primera semifinal el Club Leonardo Murialdo de Mendoza per 5-7 –3-4 en la mitja part– amb els gols d’Hélder Nunes (2), Rafa (2). Cocco, Reinaldo i Gonçalo Alves. Per part dels argentins, que mai no es van donar per vençuts, van marcar Pablo Tamborindegui (3) i Joaquín Vargas (2). L’equip portuguès està dirigit pel català Guillem Cabestany i també té a les seves files el porter lloretenc Carles Grau, que va ser suplent de Nelson Filipe.

ELS PROTAGONISTES

El Porto és un gran equip. Sortirem pensant què no va fer bé quan vam vèncer en els penals en la final de la copa continental
Rodrigues té gol però fa moltes coses bé i s’ha adaptat a l’estil. Treballa bé els espais i dona la bola amb velocitat
Edu Castro
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)