Internacional

El Barça tanca el cercle

L’equip de Castro apel·la al caràcter i derrota el Porto en un partit èpic resolt per Álvarez a 1:31 del final de la pròrroga després d’haver anat per sota tres cops i de sobreposar-se al malestar de Fernández i João

PORTO 4 BARÇA 5

PORTO FIDELIDADE:Grau, Costa, Hélder Nunes, Reinaldo i Alves -equip inicial-; Cocco, Pinto i Poka.BARÇA LASSA:Fernández, Gual, Álvarez, Panadero i Bargalló -equip inicial-; Pascual, Alabart, Rodrigues, Roca i Egurrola (ps).GOLS:0-1 (2’) Panadero, de penal. 1-1 (7’) Reinaldo. 2-1 (15’) Alves. 2-2 (19’) Álvarez. 3-2 (27’) Alves. 3-3 (28’) Álvarez. 4-3 (33’) Alves. 4-4 (37’) Rodrigues. 4-5 (58’) Álvarez.ÀRBITRES:S. Insua i R. Montiveros (ARG). Blaves a a Rafa i Alves, i a Roca.FALTES:16 del Porto i 16 del Barça.PÚBLIC:7.239 espectadors a l’estadi Aldo Cantoni de San Juan.

La tercera final en vuit mesos entre el Barça Lassa i el Porto es va saldar amb un nou triomf del conjunt d’Edu Castro per 4-5 en un duel èpic de gran qualitat ii intensitat resolt en la segona part de la pròrroga amb un gol de Pablo Álvarez quan faltava 1:31 per al so de la botzina. El Barça es va saber sobreposar a la baixa en el segon temps del porter Sergi Fernández, amb mal de panxa, i a la febre de Joâo Rodrigues, baluard en la semifinal que va jugar ben pocs minuts. A més, el campió d’Europa va anar tres cops per sota –2-1, 3-2 i 4-3– i, malgrat totes les adversitats, va aixecar i celebrar embogit la copa Intercontinental en un partit trepidant dels que fan afició escenificat en un estadi Aldo Cantoni de San Juan pràcticament ple. L’equip d’Edu Castro reitera qui mana en l’hoquei sobre patins mundial i tanca el cercle d’un 2018 per emmarcar. No en va, l’èxit a l’Argentina en un partit històric suposa el sisè títol de l’any per a un grup sense fissures que abans s’havia adjudicat l’Ok Lliga, la copa, la lliga europea, el títol més preuat, i la copa Continental, els dos darrers en dues finals jugades en terres portugueses, un valor afegit, i també davant del Porto, un dels millors equips del món. Als blaugrana, que també van celebrar la lliga catalana, només se’ls hi va escapar la Supercopa.

L’impagable Panadero, que duia un ull de vellut per un cop en el partit de divendres i va aguantar estoicament, va frenar provisionalment la temuda sortida fulgurant habitual del Porto marcant de penal en el minut 2. Rafa li va fer caure l’estic a terra de manera descarada dins del quadre i l’osonenc la va clavar per l’escaire dret de la porteria de Grau, l’invers del penal marcat en la semifinal.

Reacció lusitana

Malgrat tot, el Barça va estar espès en atac i no va trobar el joc interior, mentre que el Porto creava més perill. L’exblaugrana i nascut a San Juan Reinaldo, inspirat, va empatar en un gran tret per tot l’escaire de Fernández (1-1). A més, Alves, en una combinació perfecta amb Pinto en el joc interior, va posar per davant el conjunt del català Guillem Cabestany (2-1). Amb caràcter, el Barça, tot i no estar inspirat en el joc col·lectiu, va empatar en una gran acció d’Álvarez (2-2) que va esbravar l’efervescència lusitana. Malgrat haver-se carregat de faltes de seguida en el marc d’un arbitratge caòtic, l’equip d’Edu Castro va evitar la desena –6 del Porto i 9 dels blaugrana a la mitja part–i va marxar els vestidors amb un empat. Encara bo.

El Porto es va avançar dos cops (3-2 i 4-3) en accions d’Alves. El primer en el rebuig d’una directa llançada per ell mateix quan Gual va provocar expressament la desena perquè el Barça ja estava en inferioritat per una blava a Roca. Cocco havia fallat amb estrèpit la primera directa. El segon (4-3) en una acció personal increïble en què es va fer una autopassada amb la tanca quan el seu equip estava en inferioritat per una blava a Rafa. El Barça va respondre primer amb un gol d’Álvarez caçant un rebuig (3-3) i més tard amb una acció marca de la casa de Rodrigues –assistència brutal de Bargalló, que va fer un partidàs. La pega va ser que el portuguès va haver de plegar marejat. Egurrola també va haver de substituir Fernández en el minut 30. El Barça va fallar tres directes –Álvarez (31’i 42’) i Bargalló (33’), va encaixar un gol en inferioritat dels que fan mal i li van anul·lar un gol (33’) perquè Álvarez va desviar la bola amb el cos, cops morals que haurien enfonsat qualsevol equip. Però s’hi va sobreposar. Fins i tot en el tram final del partit, el porter català Grau va mantenir viu al Porto, que estava esgotat.

En el temps afegit, Alabart no va marcar una directa i el portuguès Alves tampoc, però una combinació de la societat Bargalló-Álvarez va finalitzar amb el tret del de San Juan, que va ser profeta a la seva terra marcant el seu tercer gol i signant una actuació memorable. El Porto va treure el porter i va posar cinc jugadors de pista però el destí ja estava escrit.