Més hoquei

Reivindicació solidària

Els partits amistosos dels combinats catalans masculí i femení contra Xile arrodoneixen a Mataró una jornada a favor de la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer

catalunya 2 xile 6

CATALUNYA:Gerard Camps, Xavier Crespo, Sergi Llorca, Àlex Grau, Marc Grau –cinc inicial–, Roger Bars, Adrià Ballart, Joan Salvat, Marc Julià i Cesc Campor.XILE:Felipe Quintanilla, Ángel Vera, Álvaro Osorio, Nicolás Fernández, Felipe Márquez –equip inicial–, Benjamín Díaz, Felipe Castro Armando Quintanilla i Marc Figa.GOLS:0-1 (2’) Osorio; 0-2 (5’) Vera; 0-3 (34’) Márquez; 0-4 (37’) Osorio; 0-5 (42’) Quintanilla; 1-5 (44’) Salvat; 2-5 (47’) Bars i 2-6 (49’) Fernández.ÀRBITRE:Marc Soler i Albert Márquez.FALTES:10 Catalunya i 9 Xile.

catalunya 5 xile 3

CATALUNYA:Júlia Vilarrasa, Laura Puigdueta, Berta Tarrida, Maria Díez Laia Castro –cinc inicial–, Aina Florenza, Carla Fontdeglòria, Marta Borràs i Abril Alonso.XILE:Fernanda Hidalgo, Francisca Donoso, Catalina Flores, Macarena Ramos, Beatriz Gaete –cinc inicial–, Valeria García i María Florencia Llera.GOLS:1-0 (15’) Florenza; 1-1 (21’) Llera; 2-1 (24’) Díez; 3-1 (27’) Díez’; 3-2 (39’) Donoso; 4-2 (43’) Puigdueta; 5-2 (50’) López i 5-3 (50’) Gaete.ÀRBITRES:Saúl Baños i Jesús Botello.FALTES:7 Catalunya i 9 Xile.

Els combinats masculí i femení d’hoquei sobre patins van ser protagonistes ahir al pavelló Jaume Parera de Mataró, escenari de la segona edició de la Festa Solidària Nadal Sobre Rodes. Una iniciativa que, enguany, destinava íntegrament la recaptació obtinguda al llarg de la jornada a la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer. Va completar la festa el primer Memorial Irene Llobet, que va reunir en un torneig infants procedents de les escoles de vuit clubs catalans.

La jornada, que va aplegar un bon ambient a les grades del pavelló Jaume Parera, no es va poder arrodonir amb un doble triomf de les seleccions catalanes, que s’enfrontaven als combinats de Xile en dos duels de caràcter amistós. I és que mentre la selecció femenina va aconseguir imposar-se per 5-3, la masculina es va veure superada (2-6) pel major rodatge dels xilens. “Juguis contra qui juguis, si no disposes de temps per entrenar és molt difícil malgrat les ganes que hi poses”, comentava el seleccionador català masculí, Jordi Camps. A més, molts dels jugadors catalans acumulaven el desgast dels seus partits corresponents en l’OK lliga d’aquest mateix cap de setmana. Però, més enllà d’aquests inconvenients, Camps va felicitar el combinat xilè –vigent subcampió panamericà– pel bon joc ofert sobre la pista.

El combinat sud-americà va sorprendre amb dos gols matiners que van reflectir l’eficàcia mostrada a l’hora d’imprimir velocitat al joc i sortir al contraatac. Álvaro Osorio va fer pujar el 0-1 tot just en el segon minut de joc en aprofitar una pèrdua del combinat català a l’hora de sortir del seu cantó de pista. I abans que els de Jordi Camps poguessin digerir el gol encaixat va arribar el segon (5’), aquest cop a càrrec d’Ángel Vera, que va sorprendre amb un tir des de la mitja distància que es va esmunyir per sota del cos del porter català Gerard Camps.

A la capacitat ofensiva, Xile hi va afegir una gran solidesa en defensa –Felipe Quintanilla també va destacar a la porteria–, que va frenar els intents de la selecció catalana d’equilibrar el marcador. De fet, les distàncies s’incrementarien en la segona part fins arribar a registrar-se un 0-5 a manca de nou minuts per al final. Va ser en aquest últim tram quan els esforços de la selecció per marcar van tenir recompensa amb els gols del reusenc Joan Salvat (44’) i de l’igualadí Roger Bars (47’) per tal d’establir el 2-5. Tot i això, el temps jugava en contra dels catalans, que quan més llançats estaven en busca de tercer gol van encaixar el definitiu 2-6, a càrrec de Nico Fernández.

Les noies sobresurten

Tot seguit va ser el torn de les jugadores catalanes, dirigides per Josep Maria Barberà, que van imposar-se amb brillantor a la selecció xilena femenina per 5-3. “Hem fet un partit molt bo, amb contínues rotacions per mantenir la intensitat a pista”, destacava el seleccionador català, molt satisfet de la imatge donada per les seves jugadores. De fet, des de l’1-0 establert per l’exmataronina Aina Florenza (15’), sempre van portar la iniciativa en el resultat. En el descans, però, el resultat encara era ajustat (2-1) i no va ser fins a la segona part quan la superioritat local va quedar més palesa al marcador. Els gols de Maria Díez, Laura Puigdueta i Nara López van permetre ampliar distàncies fins al 5-2 registrat en l’últim minut. Més que suficient perquè l’últim gol de la xilena Gaete (5-3) fos intranscendent.

CARA I CREU

Mentre que la selecció femenina va vèncer amb brillantor, la masculina no va tenir opcions

Ens ha costat marcar el primer gol. S’ha notat que molts acumulaven els partits de l’OK lliga