Lliga Europea

Un homenatge meravellós

Lliga europea. El Barça es revenja de l’Oliveirense i referma el lideratge del grup A en una oda a l’exuberància i el joc d’atac: 5-5 a la mitja part

BARÇA 7 OLIVEIRENSE 6

BARÇA LASSA:Egurrola, Gual, Pau Bargalló, Panadero i Rodrigues –equip inicial–; Alabart, Pascual i Roca.OLIVEIRENSE:Puigbí, Jordi Bargalló, Barroso, Torra i Silva –equip inicial–; Barreiros, Emanuel i Moreira.GOLS:0-1 (1’) Torra. 1-1 (6’) Rodrigues. 1-2 (10’) Torra. 2-2 (13’) Pascual. 3-2 (14’) Roca. 3-3 (19’) Barreiros. 4-3 (20’) Pau Bargalló. 5-3 (48’) Pau Bargalló, de falta directa. 5-4 (48’) Torra. 5-5 (49’) Silva. 6-5 (27’) Rodrigues. 6-6 (32’) Silva. 7-6 (44’) Rodrigues, de penal.ÀRBITRES:J. Thibaud i X. Bleuzen (FRA). Blava a Jordi Bargalló i al tècnic de l’Oliveirense, Renato Garrido.FALTES:16 del Barça i 15 de l’Oliveir.

El Barça va celebrar els vint anys d’Egurrola en el primer equip amb un triomf valuós contra el potent Oliveirense en un partit majestuós entre els líders de l’OK Lliga i la primera divisió portuguesa que li aplana el camí per acabar la primera fase de la lliga europea líder del grup A. La primera part (5-5) va ser el paradigma de l’exuberància, de la intensitat, de la voracitat, de la qualitat. Una veritable orgia de videoteca que va ser presenciada en directe per 2.046 espectadors, la millor entrada del curs. Els tres punts permeten als blaugrana revenjar-se de la derrota a Oliveira d’Azeméis (4-2) tot i que l’average és favorable als lusitans. El Barça va tenir la baixa de Pablo Álvarez per una gastroenteritis.

La primera part va ser frenètica entre dos conjunts desfermats. Tot just arrencar, l’Oliveirense va fer una triangulació al primer toc amb Bargalló, Silva i Torra, que va fer el 0-1 al segon pal, Rodrigues va empatar en desviar el tret verinós de Gual, però Torra, en una acció interior fabulosa, va fer l’1-2. Pascual la va engaltar, la va aixecar i Gual per darrere de la porteria la va picar (2-2), i Roca va marcar el 3-2 en un altre servei de Gual, omnipresent. Una passada de Barreiros va acabar amb el gol en pròpia porta (3-3). Pau Bargalló va pispar la bola al seu germà, va recórrer tota la pista i va engaltar el 4-3 des de fora. Jordi Bargalló va veure la blava i Pau va aixecar i picar la directa (5-3). Però Torra, genial, també va aixecar i picar dins del quadre (5-4) i, Silva, oportunista, va rematar a dotze segons del final el rebuig d’Egurrola a un tret de Barroso. La segona part va ser intensa, però es va ajustar a paràmetres més normalitzats. Rodrigues, amb un tret al segon pal i transformant un penal de cullera marca de la casa, va neutralitzar l’acció de Silva, que va desviar murri dins del quadre. Tots dos equips van fallar les directes del primer i el segon cicle. Emanuel i Torra van xocar amb Egurrola, vital, i Pau i Gual no van poder batre Puigbí. La blava al tècnic visitant va permetre al Barça tancar el partit amb superioritat numèrica movent la bola sense riscos.

“20 anys amb Egurrola”

El porter de 38 anys Aitor Egurrola va rebre l’homenatge merescut del Palau per commemorar els seus vint anys en el primer equip de la secció d’hoquei sobre patins. En la seva àmplia trajectòria, Egurrola ha guanyat 69 títols i és el segon esportista blaugrana darrere de David Barrufet (71) que n’ha aconseguit més. El Pop va debutar el 31 d’octubre del 1998 a la pista del Liceo quan el tècnic Carlos Figueroa el va situar sota els pals per substituir el lesionat Carles Folguera. Hi van participar els pares, la dona i els dos fills. Tant els jugadors actuals com exjugadors vinculats a l’efemèride com ara Carles Folguera, Tino Martínez, Borregán i Gaby Cairo van lluir la samarreta amb la inscripció: “20 anys amb Egurrola”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)